Εκτυπώστε τη σελίδα
18-11-2018 21:49

Τέσσερις κόκκινες κάρτες στην Καλαμάτα: «Επικίνδυνος και ακατάλληλος ο Καραγιαννόπουλος»

Eπεισοδιακός ήταν ο αγώνας του Καλαμάτα 80 με τον Αιγιαλέων που έγινε χθες στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Η Καλαμάτα νίκησε με 3-1 σετ αλλά όπως καταγγέλει ο γενικός αρχηγός των φιλοξενουμένων Ανδρέας Αδαμόπουλος, ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης (Καραγιαννόπουλος) έβγαλε τέσσερις κόκκινες κάρτες στο 3ο σετ. Ο Αδαμόπουλος χαρακτηρίζει ακατάλληλο και επικίνδυνο τον Καραγιαννόπουλο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 

Ως Ιδρυτικό μέλος και Γενικός Αρχηγός του "Α.Ο. Αιγιαλέων", σχετικά με τον χθεσινό αγώνα της ανδρικής μας ομάδας με την Καλαμάτα 80, έχω να αναφέρω τα ακόλουθα. Στο ξεκίνημα του αγώνα, επηρεασμένη η ομάδας μας από τις απουσίες παιχτών μας, δεν κατάφερε να κερδίσει το 1ο σετ.

Στη συνέχεια βρήκαμε το ρυθμό μας και κερδίσαμε το 2ο. Στο 3ο σετ και οταν το σκορ ηταν 10-8 υπερ της Καλαμάτας, ο 1ος διαιτητής του αγώνα (Καραγιαννόπουλος) αποφάσισε να χαλάσει το παιχνίδι (προς έκπληξη τουλαχιστον 200 θεατών) βγάζοντας 3 κόκκινες κάρτες στη ομάδα μας και αλλάζοντας τις ισορροπίες του αγώνα με το σκορ να γίνεται 13-8. Στη συνέχεια έδωσε αποβολή στον πασαδόρο μας και 4η κόκκινη κάρτα, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στην αντίπαλη ομάδα και προκαλώντας εκνευρισμό και ένταση στη δική μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο εκ των τεσσάρων καρτών δόθηκαν επειδή αθλητής μας προσπάθησε να καθαρίσει τον αγωνιστικό χώρο για αποφυγή τραυματισμού χωρίς την άδεια του διαιτητή και οι άλλες δύο επειδή απλά ζητήσαμε το λόγο της απόφασής του.

Θεωρώ τον εν λόγω διατητή ακατάλληλο και επικίνδυνο για τα καθηκοντα της διατησίας, όχι μόνο στη Α2 Εθνική κατηγορία αλλα και σε μικρότερες κατηγορίες, διότι τέτοιες ενέργειες δεν συμβαδίζουν με το αθλητικό πνεύμα αλλά προσβάλλουν το άθλημά μας (volley) και γενικότερα τον αθλητισμό.

Τέλος, νιώθω ιδιαίτερη τιμή για το ήθος και την ποιότητα των αθλητών μας που κατάφεραν να έχουν την κατάλληλη ψυχραιμία για να ολοκληρώσουν τον αγώνα.

Αδαμόπουλος Ανδρέας