Εκτυπώστε τη σελίδα
12-09-2014 15:20

Πρασανάκης: «Αυτή η ομάδα έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον»

Ιδιαίτερα ευδιάθετος εμφανίστηκε την πρώτη συνάντηση της ομάδας ο νέος τεχνικός της, Μανόλης Πρασανάκης. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην Κρητική Επιθεώρηση για την συνεργασία του με τον ΟΠΕΡ, τους στόχους της Ρεθυμνιώτικης ομάδας, τις μεταγραφές, το ρόστερ και γενικότερα το ταλέντο των Κρητικών αθλητών. 

 

«Δύο ήταν οι λόγοι που με ώθησαν να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο κ. Ψαρουδάκης», τόνισε αρχικά για να προσθέσει. «Γνωρίζω προσωπικά τον πρόεδρο, εδώ και αρκετά χρόνια με την συνεργασία μας στις προεθνικές και στην Ομοσπονδία. Ξέρω τους στόχους και τι βλέψεις έχει για αυτή την ομάδα. Ο δεύτερος λόγος ήταν το ρόστερ, το οποίο βλέποντας το, μπορείς να πεις πως υπάρχουν περιθώρια να δουλέψεις για να κάνει η ομάδα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει πως το ρόστερ μπορεί να σου δώσει από μόνο του πράγματα. Πρέπει η ομάδα να δουλέψει πολύ μέσα στο γήπεδο. Είχαμε σήμερα την πρώτη συνάντηση, η οποία αυτό τον σκοπό είχε και όλη η εβδομάδα θα πάει σε αυτό το μοτίβο, ώστε να βάλουμε κώδικες επικοινωνίας και να βάλουμε την ομάδα να δουλέψει σε αυτά που θέλω εγώ.

Δεν ξέρουμε ακόμη πιο είναι το ταβάνι αυτής της ομάδας, αφού υπάρχουν ακόμη κάποιες προσθήκες που θα γίνουν. Μέσα από την δουλειά και μέσα από τους αγώνες θα μας δείξει που μπορεί να φτάσει φέτος. Εύχομαι να έχουμε υγεία, όρεξη. Η διοίκηση έχει διάθεση να βοηθήσει. Αυτή η ομάδα έχει παρελθόν, παρόν και σίγουρα έχει μέλλον».

Αναφορικά τώρα με τους στόχους του ΟΠΕΡ τη νέα χρονιά, ο Μανόλης Πρασανάκης, τόνισε, «Φέτος ο στόχος είναι να αναδιοργανώσουμε την ομάδα, να την συγκροτήσουμε ξανά, να την κάνουμε δυνατή. Πάντα η φιλοσοφία μου είναι οι παίκτες μου να είναι γεροί μέσα από την προπόνηση, να τους θωρακίσω δηλαδή σωματικά και ψυχικά και να μπορέσει η ομάδα να παίξει καλό βόλεϊ. Είμαι θιασώτης του καλού βόλεϊ. Μέσα από αυτό μετά γαλουχούμε καιν την ψυχολογία των παικτών να κερδίζουμε παιχνίδια. Άρα παιχνίδι με τα παιχνίδι βλέπουμε, σετ με το σετ…».

Για το αν αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της μοναδικής Κρητικής ομάδας που έχει αγωνιστεί στην Α1:

«Για εμάς τους προπονητές στην Κρήτη την τετραετία που ο ΟΠΕΡ ήταν στην Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών ήταν ένα μεγάλο σχολείο, όπου μπορούσαμε να την παρακολουθούμε. Στο βόλεϊ έχουν αλλάξει τα πράγματα και οι συνθήκες Σίγουρα είναι σημαντικό να έχεις μία ομάδα που ξέρει να δουλέψει τον πρωταθλητισμό και να μπορεί να είναι συνεπείς σε πράγματα. Αυτό σημαίνει πως έχει την τεχνογνωσία και μπορεί να ξανακάνει το ίδιο πράγμα. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι φέσφατο».
Τέλος ο Πρασανάκης απάντησε στην ερώτηση για το κατά πόσο είναι εφικτό να υπάρξει μια ομάδα που θα αποτελείται σχεδόν αμιγώς από Κρητικούς αθλητές σε υψηλό επίπεδο στο ελληνικό βόλεϊ. «Πανελλαδικά έχουμε μεγάλο πρόβλημα στους άνδρες καιτο έχουμε αντιμετωπίσει καιν στις εθνικές, αλλά και στις προεθνικές ομάδες. Είναι ευτύχημα ότι έχουμε μ ία ομάδα, η οποία έχει παίκτες από το Ρέθυμνο, αλλά και γενικότερα από την Κρήτη, διαθέτοντας και εμπειρία και ταλέντο. Αυτό αν δουλευτεί σωστά, μπει στο γήπεδο με αξιώσεις και ηρεμία νοίζω μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

 

Γαλανάκης: «Το κλίμα είναι παρεΐστικο»

Στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, που την βοηθάει να λειτουργεί καλύτερα, ένας από τους παλιότερους παίκτες της, ο Στέλιος Γαλανάκης. Ο Ρεθυμνιώτης λίμπερο μίλησε για τους υψηλότερους στόχους που έχει θέσει η ομάδα φέτος, ψελλίζοντας ακόμη και την άνοδο στην Α1… «Φέτος η ομάδα έχει ενισχυθεί σε σχέση με το περυσινό ρόστερ. Χαίρομαι που έχει έρθει ένας καινούριος προπονητής στην ομάδα, ο οποίος θα μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ. Οι στόχοι της ομάδας έχουν ανέβει για όλους μας. Δουλεύοντας όσο καλύτερα και όσο περισσότερο γίνεται, πιστεύω την φετινή χρονιά να κάνουμε ότι καλύτερο για την ομάδα και όχι μόνο την παραμονή.

Το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει, είναι ένα μεγάλο συν για την ομάδα μας. Καμία ομάδα στην Α2, δεν έχει αυτό το παρεΐστικο κλίμα που έχουμε εμείς. Μας βοηθάει πολύ όλους τους παίκτες και γενικότερα κάνει καλύτερη την λειτουργία της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό το κλίμα θα μπορέσει και φέτος να σταθεί στα πόδια του, χτυπώντας κάποιους στόχους παραπάνω ή ακόμη και την άνοδο στην Α1».

Για το φινάλε στις δηλώσεις του στην «Κ.Ε.» στάθηκε στην στήριξη που περιμένουν άπαντες στον ΟΠΕΡ από τους Ρεθυμνιώτες φιλάθλους. «Τους Ρεθυμνιώτες φιλάθλους τους θέλουμε πάντα κοντά μας, ακόμη περισσότερο από πέρυσι. Με την δουλειά μας και την παρουσία μας στο περυσινό πρωτάθλημα, επιτυγχάνοντας την παραμονή, νομίζω τους ευχαριστήσαμε. Έτσι τους περιμένουμε και φέτος να μας στηρίξουν ακόμη περισσότερο με την παρουσία τους στα παιχνίδια μας».

 

Μονιάκης: «Όλα θα φανούν στο γήπεδο»

Μετρημένος, αλλά παράλληλα και αισιόδοξος πως τη νέα χρονιά τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από την προηγούμενη, εμφανίστηκε ο Γιώργος Μονιάκης. Ο Ηρακλειώτης διαγώνιος, μίλησε για μια νέα ομάδα, ανανεωμένη, που μέσα στο τάραφλεξ θα δείξει τι μπορεί να πετύχει. «Είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα, είμαστε όλοι πολλοί ανανεωμένοι. Ξεκινάμε για ότι καλύτερο και φέτος, να έχουμε πάνω από όλα υγεία και τα υπόλοιπα έρχονται. Η κάθε χρονιά είναι διαφορετική και σίγουρα ελπίζεις σε κάτι καλύτερο. Είναι πολύ νωρίς για να θέσουμε στόχους για την φετινή σεζόν. Μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου θα φανεί ανάλογα με την απόδοση μας, τι μπορούμε να κάνουμε».

Πηγή: goodnet.gr