Εκτυπώστε τη σελίδα
19-07-2020 12:28

Δέσποινα Σιδεράτου: «Η καλή παρέα και η πίστη έφεραν την άνοδο»

Μπορεί να μην πανηγύρισαν την φετινή άνοδο στο γήπεδο, όπως πέρυσι το 2019 στην Α2, αλλα από τον καναπέ, οι Αμαζόνες του Στέλιου Ατσιδαύτη κατάφεραν ύστερα απο ένα φοβερό καλπασμό να μαζέψουν σε 19 παιχνίδια (16 νικες-3 ήττες) 48 βαθμούς και ως δεύτερες να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στα σαλόνια της Volleyleague γυναικών.

Μια από τις αθλήτριες που είχαν σταθερά καλή παρουσία και βοήθησαν αποτελεσματικά στην περυσινή σπουδαία πορεία της ανόδου, μέχρι να τα ανατρέψει όλα η πανδημία του κορονοϊού, ήταν η Δέσποινα Σιδεράτου. Η Χιώτισα διαγώνια (1μ82) που διακρίθηκε για την έφεση της στο σκοράρισμα, και το φοβερό πάθος και ενέργεια που έβγαζε μέσα στα παιχνίδια (συμμετείχε και στα 19 ματς του συλλόγου), σχολίασε στο Volleynews.gr για το πώς βίωσε την ανοδική πορεία της ομάδας της Ν. Ερυθραίας την μονομαχία μέχρι τέλους με την ΑΕΚ, άλλα και το σοκ της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας.

« Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι για αυτήν την άνοδο. Τα πράγματα ήταν κάπως περίεργα λέγω της κατάστασης που επικρατούσε αλλα θεωρώ ότι ήταν κάτι που αξίζαμε. Είχαμε σε έναν ολόκληρο γύρο την πρώτη θέση και στον δεύτερο ήμασταν δεύτεροι με διαφορά. Αυτή η άνοδος βεβαία ήταν διαφορετική από άλλες που έχω ζήσει..το να πανηγυρίζεις απο τον "καναπέ" σου και χωρίς τις συμπαίκτριες σου και όλους τους ανθρώπους της ομάδας είναι κάπως στενάχωρο.

Η διακοπή για την πανδημία του κορονοϊού ήταν κάτι που νομίζω αρχικά δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει αλλα όσο περνούσαν οι μέρες καταλαβαίναμε όλο και περισσότερο τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σίγουρα έγιναν όλα πολύ γρήγορα, ξαφνικά σταμάτησαν όλα αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις προέχει η υγεία και όλα τα άλλα θα έρθουν! Από την αρχή πίστευα πολύ σε εμάς..»

Όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας, η «αιχμή του δόρατος» του συλλόγου των βορείων προαστίων που ήρθε πέρυσι απο τον Πορφύρα, υποστήριξε:

«Είχαμε καλή ομάδα και αυτό φάνηκε. Επίσης υπήρχε όρεξη για δουλειά και ωραία παρέα, Ίσως τα σημαντικότερα για μια επιτυχημένη σεζόν. Ξέραμε πως η άνοδος ήταν δύσκολη υπόθεση αφού το φαβορί για την πρώτη θέση ηταν από την αρχή η ΑΕΚ, όπως και έγινε. Συγχαρητήρια και στην Ένωση για την δική της άνοδο.

Εμείς κοιτούσαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθούσαμε για το καλύτερο. Τα πλάι οφ βέβαια ήταν κάτι που περιμέναμε όλες οι αθλήτριες, καθώς οι ομάδες που θα συμμετείχαν ήταν πολύ κοντά αγωνιστικά και θα υπήρχαν πολύ όμορφα παιχνίδια. Παρ´ολα αυτά πήραμε «το εισιτήριο» για τα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας!

Για το σωματείο είναι η δεύτερη συνεχόμενη άνοδος η οποία σίγουρα τυχαία δεν είναι..Υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν και αγαπούν το σωματείο και θέλουν να το έχουν ψηλά. Μας περιμένει δύσκολη χρονιά όπως και όλες τις ομάδες..Αλλά θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα το μόνο σίγουρο! Εύχομαι καλή σεζόν σε όλους με υγεία και χωρίς τραυματισμούς!»

Φωτό: greekvolley.gr