Εκτυπώστε τη σελίδα
20-05-2020 23:04

Ο Αργύρης Αντιφάκος ξεκινάει διεθνή προπονητική καριέρα από τη Φινλανδία

Ολο και περισσότερα νέα και ταλαντούχοι προπονητές αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό και μετά το επιτυχημένο και αξιόπιστο πέρασμα του Απόστολου Οικονόμου από τη Φινλανδία η ελληνική κοινότητα αυξάνεται σταθερά στο φινλανδικό πρωτάθλημα γυναικών.

Ο Αργύρης Αντιφάκος που ήταν β΄προπονητής και στατιστικολόγος στον Πανναξιακό μαζί με τον Οικονόμου, ανοίγει τα φτερά του για τη βόρεια Φινλανδία και την Κούσαμο όπου έκλεισε ως β΄προπονητής στο πλευρό του έμπειρου τεχνικού Τουόμας Αλατάλο.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το νέο βήμα στην καριέρα μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Pölkkky Kuusamo και τον επικεφαλής προπονητή για αυτή την ευκαιρία και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν να συμπεριληφθώ στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Μίλησα με έναν Έλληνα συνάδελφο που είναι προπονητής στη Φινλανδία και μου είπε μόνο θετικά σχόλια για τον σύλλογο και την οργάνωση. Θέλω πολύ να βοηθήσω την νέα μου ομάδα, ώστε με σκληρή δουλειά και δυνατό ομαδικό πνεύμα να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο Αργύρης Αντιφάκος ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε ένας από τους καλύτερους και πιο σταθερούς κεντρικούς και μάλιστα στην τελευταία του χρονιά ως αθλητής ανέβασε τον ΟΦΗ στην Volley League.

O Aντιφάκος θα είναι ο τρίτος Έλληνας προπονητής που θα βρίσκεται στο γυναικείο πρωτάθλημα της Φινλανδίας. Ο Σωτήρης Γκότσης και ο Νίκος Γκιτζέκος είναι πρώτος και δεύτερος στην Όρπο όπου ήταν ο Οικονόμου. Ο Γκότσης αρχικά ήταν β΄προπονητής και προωθήθηκε μετά την αποχώρηση του Οικονόμου ενώ ο Γκιτζέκος ήταν στη Νέα Βύσσα και κάνει επίσης ένα καλό και αισιόδοξο βήμα για διεθνή καριέρα. Ολοι αυτοί οι νέοι προπονητές απολαμβάνουν το καλό όνομα που άφησε πίσω του ο Απόστολος Οικονόμου και θα είναι ευκαιρία να το εκμεταλυτεούν για να μεγαλώσουν περισσότερο την ελληνική κοινότητα των Ελλήνων προπονητών που λόγω εμπειρίας αλλά και ανταγωνισμού στα ελληνικά πρωταθλήματα είναι «ψημένοι» και με γνώσεις πάνω στην προπονητική, στη στατιστική και το σκάουτινγκ όπου η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλη πρόοδο.