Εκτυπώστε τη σελίδα
22-10-2016 20:20

Εξαιρετικός στην πρεμιέρα ο Αίαντας, 3-0 την Ελπίδα

Με νίκη με 3-0 επί της νεοφώτιστης Ελπίδας Αμπελοκήπων ξεκίνησε την 2η συνεχή παρουσία του στην Α1 Γυναικών ο Αίαντας Ευόσμου. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη είχε πολύ άγχος και δεν κατάφερε να μπει στο πνεύμα του αγώνα, σε αντίθεση με τον Αίαντα που μπήκε με μεγάλη συγκέντρωση.
Στο πρώτο σετ ο Αίας πήρε γρήγορα το προβάδισμα με 8-5 και 16-10 στα τεχνικά τάιμ άουτ ενώ η Ελπίδα με το άγχος της πρωτάρας δεν είχε βρει ρυθμό με αποτέλεσμα οι γηπεδούχες να προηγηθούν 1-0 με 25-12.

Η εικόνα στο δεύτερο σετ ήταν πιο ανταγωνιστική μεταξύ των δυο ομάδων με τον Αίαντα να φτάνει πρώτος και πάλι στο α’ τεχνικό τάιμ άου με 8-5 και την Ελπίδα να προσπάθεί να κοντράρει και να περνά και μπροστά με 11-12 και να κοντράρει μέχρι το 19-18. Όμως, πιο ψύχραιμες οι παίκτριες του Ζωλαστασιάδη με σωστές επιλογές έκαναν το 2-0.

Μετά το 3-3 του τρίτου σετ, η διαφορά υπέρ του Αίαντα άρχισε να «ανοίγει» (8-5, 17-8) με την Ελπίδα να καταφέρνει να μειώσει προς το τέλος του σετ χωρίς να τα πατατάει στην πρώτη της εμφάνιση στην κατηγορία. Οι γηπεδούχες με 25-20 έγραψαν το 3-0 και πανηγύρισαν το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν.

Τα σετ: 3-0 (25-12, 25-19, 25-20)

ΑΙΑΝΤΑΣ (Ζωλασταθιάδης): Ανδρονικίδου, Ξανθοπούλου, Κλέπκου, Τζιαρλή, Κλίβελαντ, Κούση, Γεωργιάδου –λ / Σωτήρογλου –λ, Αποστολίδου.
ΕΛΠΙΔΑ (Χρυσομαλλίδης): Μπολέτου Κ., Καλανταρίδου, Γκοβεδάρου, Καλαντάτζε, Γουίλσον, Καλαϊτζάκη, Σουπιώνη –λ / Δάκου-λ, Μυλωνά, Δροσοπούλου, Γεροβασιλείου, Καραμούτσα, Νώτη

Ζωλασταθιάδης: «Προτεραιότητα η αναγέννηση του συλλόγου»

«Το είπαμε και το κάναμε αφού στην πρεμιέρα είχαμε στη βασική εξάδα δύο κορασίδες και μία αθλήτρια από την ομάδα των νεανίδων. Για μας είναι προτεραιότητα η αναγέννηση του συλλόγου κι η αξιοποίηση των υποδομών. Φέτος έχουμε δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να… μην πάρουμε το πρωτάθλημα κι ο δεύτερος να αποφύγουμε την εμπλοκή μας στις συζητήσεις για τον υποβιβασμό»

Χρυσομαλλίδης: «Δεν μπήκαμε στο γήπεδο, κεφάλι κάτω και δουλειά»

«Δεν μπήκαμε καθόλου στο γήπεδο και στο πνεύμα του παιχνιδιού… Κάναμε κακή εμφάνιση, είχαμε πολύ άγχος και δεν μας άξιζε. Δεν αναφέρομαι στην ήττα, αλλά στην εμφάνιση. Τώρα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να συνεχίσουμε τη δουλειά αφού το πρωτάθλημα μόλις άρχισε».