Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
01-02-2013 19:39

Ντέρμπι... σε δύο επίπεδα

Κρίσιμη αγωνιστική είναι η 16η για την Α1 γυναικών, με ντέρμπι σε δύο επίπεδα. Μάχες που αφορούν την τέταρτη θέση και την παραμονή.


Αγώνας ζωτικής σημασίας

Πρώτο και καλύτερο, το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τους Τράχωνες. Αγώνας που μπορεί και να καταδικάσει τον ηττημένο. Ένας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στην 10η θέση με 14 β. και τους Τράχωνες να ακολουθούν στην 11η με 13 β.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να κερδίσουμε γιατί είναι στην έδρα μας και με αντίπαλο μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους», ξεκαθάρισε ο προπονητής των πρασίνων Γιώργος Ρούσης και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, προβλήματα, στο μυαλό μας είναι μόνο η νίκη. Οι Τράχωνες έχουν 2-3 έμπειρες αθλήτριες οι οποίες παίζουν άνετα σε όλες τις ομάδες της Α1 κι αν καταφέρουμε να τις περιορίσουμε θα έχουμε το πάνω χέρι στον αγώνα».

Από την άλλη μεριά ο τεχνικός της ομάδας του Αλίμου τόνισε: «Κάθε παιχνίδι είναι και τελικός αν και πιστεύω ότι όλα θα κριθούν στο τέλος. Σίγουρα είμαστε σε πιο δύσκολη θέση, αλλά συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες που παλεύουν για την παραμονή θεωρώ ότι έχουμε πιο εύκολο πρόγραμμα. Ο Παναθηναϊκός είναι βελτιωμένος, παίζει στην έδρα του και θα έχει τη βοήθεια από τον κόσμο, ωστόσο πιστεύω ότι αν κάνουμε αυτά που πρέπει μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Βήμα παραμονής ή... μπλεξίματα

Το Μαρκόπουλο υποδέχεται τους Μακεδόνες με τη νίκη να κρίνεται επιβεβλημένη, κυρίως για τις γηπεδούχες.

Ο προπονητής της ομάδας των Μεσογείων, Γιώργος Λυκούδης μπορεί να υπολογίζει στη Ντανιέλα Νίκιτς, η οποία ταλαιπωρήθηκε από ίωση. «Είναι κι αυτό το ματς ζωής και θανάτου, αλλά έχουμε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη στο Ανατόλια. Είμαστε αρκετές ομάδες στην ίδια μοίρα κι αυτά τα παιχνίδια είναι λογικό να έχουν μεγάλη ένταση. Οι Μακεδόνες είναι μια καλή ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Από την πλευρά του ο Μανώλης Σκουληκάρης είπε: «Είναι ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι, στο οποίο αν μπορέσουμε να κρατήσουμε την υποδοχή και έχουμε ρυθμό, θα μπορέσουμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες, πιστεύω ότι θα γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, αφού το Μαρκόπουλο είναι μια ομάδα με πολυετή εμπειρία στην Α1, έχει πολύ καλό ρόστερ με τρεις ξένες αθλήτριες, ωστόσο πιστεύω ότι μπορούμε να φύγουμε με το θετικό αποτέλεσμα».

Η ευκαιρία του ΟΠΕΡ και το ανεβασμένο Ωραιόκαστρο.

Ο ΟΠΕΡ αντιμετωπίζει τον ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, που μέσα στο 2013 έχει ανεβάσει την απόδοσή του. Οι Κρητικές έχουν την ευκαιρία να...κλειδώσουν την 4η θέση, καθώς ο Ηρακλής υποδέχεται την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παίξουμε καλό βόλεϊ. Το Ρέθυμνο προέρχεται από συνεχόμενες νίκες κι είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά κι εμείς έχουμε κάνει ένα νέο ξεκίνημα, βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μπαίνουμε στο γήπεδο θέλοντας να κερδίσουμε κάτι», είπε ο προπονητής του ΔΑΣΩ, Γιάννης Ορφανός ο οποίος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για το αν θα παίξει η Χίντα.

Από την άλλη, ο Μιχάλης Χαχαγόπουλος αναμενεται να προφυλάξει την Ροδινού εν όψει Ηρακλή, ωστόσο δηλώνε: «Πρέπει να δείξουμε προσοχή γιατί προερχόμαστε από συνεχόμενα ματς και υπάρχει μια σχετική κούραση, αλλά και γιατί το ΔΑΣΩ έχει πλέον καλή ψυχολογία μετά τις τελευταίες καλές εμφανίσεις του. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά δεν θα κερδίσουμε μόνο με τη φανέλα και θέλουμε τη νίκη εν όψει του κρίσιμου αγώνα που ακολουθεί με τον Ηρακλή στην έδρα μας».

Κίνδυνος για τον Ηρακλή Κηφισιάς

«Πονηρή» εκτός έδρας αποστολή έχει Ηρακλής Κηφισιάς που φιλοξενείται από τα Βριλήσσια. Ωστόσο σημαντική για τις γηπεδούχες θα είναι η απουσία της Γιοβάνη η οποία ταλαιπωρήθηκε όλη την εβδομάδα από ίωση με υψηλό πυρετό. «Έχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή, αφού παίζουμε με μια ομάδα μοντέλο. Βέβαια παίζουμε στην έδρα μας και το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και θέλουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο»

Στις φιλοξενούμενες ο Γιάννης Λάιος δεν υπολογίζει τη Βραζιλιάνα Ντε Σόουζα, η οποία έχει πρόβλημα με τη μέση της. «Εμείς πρέπει να κερδίσουμε για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για κάτι καλό. Για να συμβεί αυτό πρέπει να διατηρήσουμε το καλό πρόσωπο που δείξαμε στο προηγούμενο ματς και να παίξουμε κακό βόλεϊ», δήλωσε.


ΑΕΚ για πρωτιά και Ηρακλής για τετράδα.

Στο Κατσάνειο, ο Ηρακλής που θέλει να μείνει σε αποσταση βολής από τον ΟΠΕΡ και να του κλέψει τη επόμενη αγωνστική την τέταρτη θέση, υποδέχεται την η οποία μετά από καιρό θα παραταχθεί χωρίς απουσίες. Μποροβίνσεκ και Παπαφωτίου είναι έτοιμες να παίξουν, γεγονός σημαντικό για να φύγει αλώβητη από τη Θεσσαλονίκη.

«Η αναμέτρηση με τον Ναύαρχο Βότση την Πέμπτη στο Κύπελλο πρόσθεσε κούραση στην ομάδα και ας μην ξεχνάμε ότι ο Ηρακλής αποτελείται από αθλήτριες που αγωνίζονται παράλληλα και στο πρωτάθλημα Νεανίδων. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα 16άχρονα κορίτσια καλούνται να αντιμετωπίσουν μια επίπονη διαδικασία. Ακολουθεί ένα δύσκολο ματς για την Α1 απέναντι στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ και πρέπει να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν πιο ομαλά», τόνισε ο κ. Καλπάκης ο οποίος θεωρεί ότι: «Ο Ηρακλής έχει μεγαλύτερο αντίπαλο τον εαυτό του. Εάν καταφέρει να βρει τον καλό εαυτό του, τότε μπορεί να κοιτάξει τους πάντες στα μάτια. Αισιοδοξώ ότι από την προσεχή Δευτέρα που θα είμαστε πλήρεις γιατί θα έχουμε ξεπεράσει ένα διάστημα με μαθητικές υποχρεώσεις, αλλά και αγωνιστικές στο Νεανίδων, θα πάμε καλύτερα».

 

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
16η αγωνιστική

Σάββατο 02/02/2013
Πανελληνίου, 14.00: Παναθηναϊκός - ΑΟ Τραχώνων, Μάλφας-Σταρίδας, Μαυρικίδης
Μαρκοπούλου, 19.00: Μαρκόπουλο - ΑΣ Μακεδόνες, Κομπούρας-Μηλιώρης, Τριανταφύλλου
Κoνταξοπούλειο, 19.00: ΔΑΣ Ωραιοκάστρου - ΟΠ Ρεθύμνου, Δανιηλίδου-Μπέλλος, Σαρδάνης
Βριλησσίων, 19.00: ΦΟ Βριλησσίων - ΓΣΚ Ηρακλής, Μαρκάτσας-Προκοπίου, Πολίτης
Κατσάνειο, 19.30: ΓΣ Ηρακλής - ΑΕΚ Αθηνών, Δελή-Ισκάς, Δόγαρης
Κυριακή 03/02/2013
Μ.Μερκούρη, 15.00: Ολυμπιακός - ΣΑΑΚ Ανατόλια, Πρέντζας- Δευτερίγος, Διαμαντόπουλος