Εκτυπώστε τη σελίδα
16-01-2015 16:52

Αυλαία στον Β' γύρο με ντέρμπι κορυφής στη Νάξο

Mπορεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Α1 Γυναικών να ξεκίνησαν την Τρίτη 13/1 με το εξ αναβολής ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ  (10η αγωνιστική), ωστόσο από αύριο ξεκινάει ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος. Οι ομάδες μετά από 27 μέρες αγωνιστικής απραξίας ξεκινούν αύριο τις μάχες, σε μία αγωνιστική με ντέρμπι σε όλα τα μέτωπα.
Το πρώτο σερβίς θα γίνει στην Σαντορίνη με το ντέρμπι του ΑΟ Θήρας με την ΑΕΚ. Η Ένωση βρίσκεται στην 4η θέση με 19 βαθμούς, με την Θήρα να ακολουθεί στην 5η με 16 και αναμένεται μία σκληρή μάχη, για την τετράδα.

Η Ελένη Μεμετζή έχει λευκό το απουσιολόγιο της και στόχος της κυκλαδίτικης ομάδας είναι η καθαρή νίκη (3-0 ή 3-1) για να «πιάσει» την Ένωση στην 4η θέση. «Ξέρουμε ότι με νίκη θα βρεθούμε αρκετά κοντά στην 4η θέση κι αυτό σίγουρα είναι ένα κίνητρο για όλη την ομάδα. Ο βασικός μας στόχος δεν αλλάζει, όμως από τη στιγμή που έχουμε μία ευκαιρία θα τη διεκδικήσουμε χωρίς όμως να φορτωθούμε με άγχος. Ούτως ή άλλως το παιχνίδι έχει σημαντικές δυσκολίες καθώς η ΑΕΚ είναι μια πολύ μαχητική ομάδα που παίζει με πάθος σε κάθε ματς».

Από την πλευρά του ο Μανώλης Ρουμελιώτης πήρε στην αποστολή τις Λαγουδάκη, Νικούλη (δεν έπαιξαν με Ολυμπιακό) όχι όμως και την άρρωστη Πατέλη με τον τεχνικό της Ένωσης να δηλώνει: «Είναι σίγουρα κομβικό παιχνίδι γιατί εμείς κι η Σαντορίνη θα διεκδικήσουμε την είσοδο μας στην τετράδα. Είναι σημαντικό, όχι όμως καθοριστικό αφού υπάρχουν κι άλλα δέκα παιχνίδια τα οποία βλέπουμε όλα με την ίδια σοβαρότητα. Ταξιδεύουμε με αισιοδοξία και πίστη για τη νίκη που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε τη διαφορά από τον ΑΟ Θήρας».


Ντέρμπι παραμονής στο κλειστό της Χαλάστρας με τους δέκατους Μακεδόνες να υποδέχονται την ένατη Ηλιούπολη. Ο Μανώλης Σκουλικάρης είδε τις Αλεξάκου, Καραφουλίδου να επιστρέφουν από την Εθνική Κορασίδων με ίωση αλλά βρίσκονται κανονικά στην αποστολή. «Είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και θέλουμε τη νίκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Είναι ένα ερωτηματικό το πώς θα αντιδράσουν οι ομάδες μετά τη διακοπή και τη νίκη θα πάρει η ομάδα που θα δείξει μέσα στο γήπεδο ότι το θέλει περισσότερο»

Η Ηλιούπολη ολοκλήρωσε το 2014 με ένα σερί από ήττες (6 συνεχόμενες), αλλά πλέον η Δήμητρα Λυκογιάννη υπολογίζει όλες τις αθλήτριες της και περιμένει την αντίδραση της ομάδας της. «Σίγουρα οι συνεχόμενες ήττες μας επηρέασαν ψυχολογικά, αλλά ελπίζω ότι θα δείξουμε από δω και πέρα το καλό μας πρόσωπο. Το διάστημα που μεσολάβησε από τον τελευταίο αγώνα ήταν αρκετά μεγάλο και όλες οι ομάδες θα έχουν επηρεαστεί, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».


Στο κλειστό του Ανατόλια η ομάδα του Κολλεγίου υποδέχεται τον Ολυμπιακό, που θα αγωνιστεί χωρίς την Λετίσια Μποσκάτσι, αλλά και την Ίβανα Νέσοβιτς η οποία αναμένεται στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
«Η διακοπή των εορτών ήρθε στο χειρότερο σημείο για εμάς κι ο δεύτερος γύρος ξεκινάει με ένα παιχνίδι κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες. Οι δυσκολίες είναι δεδομένες ωστόσο θα προσπαθήσουμε χωρίς άγχος να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να μπορέσουμε να βρούμε τον ρυθμό μας», δήλωσε ο Σωκράτης Τζιουμάκας ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού συμμετέχει για δεύτερη φορά η Μανωλίνα Κωνσταντίνου, αλλά η παρουσία της Κύπριας ακραίας έχει να κάνει περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους. «Είναι ένα παιχνίδι όπου μετά τις τελευταίες εξελίξεις είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Έχω πει από τις αρχές του 2015 ότι όλα τα παιχνίδια τα βλέπουμε με σοβαρότητα όπως ακριβώς και το αυριανό. Έχουμε διαφορετικούς στόχους από το Ανατόλια αλλά θέλει συγκέντωση. Θα έχουμε κάποιες αλλαγές στη σύνθεση μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Το μεγαλύτερο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής λαμβάνει χώρα στη Νάξο, με τον φορμαρισμένο Πανναξιακό να υποδέχεται τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό. Ο Ζόραν Κόβαζιτς δεν υπολογίζει στην Παναγιώτα Διώτη που τραυματίστηκε στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Λε Κανέ και όλα δείχνουν ότι εκτός από την αναμέτρηση με το τριφύλλι, η Ελληνίδα ακραία θα χάσει και τον επαναληπτικό στην Γαλλία. Αμφίβολη είναι και η Ειρήνη Κελεσίδου, η οποία ταλαιπωρείται με γαστρεντερίτιδα.

«Τα προβλήματα είναι προβλήματα αλλά πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη κι όποιος έχει χαρακτήρα το δείχνει στο γήπεδο. Πρέπει να παλέψουμε και αυτό θα κάνουμε με όσες αθλήτριες κι αν είναι διαθέσιμες να παίξουν. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος, αήττητος και φυσικά είναι το φαβορί, αλλά κι εμείς θέλουμε τη νίκη και γι’ αυτό θα παλέψουμε», τόνισε ο Ζόραν Κόβαζιτς.

Στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Ρούσης δεν έχει κανένα πρόβλημα με εξαίρεση την μεγάλη διακοπή (καθώς είχε ρεπό στην 11η αγωνιστική) κι όπως τόνισε ο τεχνικός του τριφυλλιού: «Ξεκινάμε τη νέα χρονιά και τον δεύτερο γύρο απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Το παιχνίδι για εμάς είναι σαν… πρεμιέρα γιατί το τελευταίο επίσημο παιχνίδι που δώσαμε ήταν πριν από περίπου 40 μέρες, ενώ αντίθετα η Νάξος λόγω των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων έχει αγωνιστικό ρυθμό. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την δυνατή έδρα καθιστούν δύσκολο το έργο μας. Για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να μην επηρεαστούμε απ’ όλα αυτά και το τι έγινε στον πρώτο γύρο, να βρούμε γρήγορα τον ρυθμό μας έτσι ώστε να παίξουμε με συγκέντρωση και υπομονή για να φτάσουμε στη νίκη».

Α1 Γυναικών - 12η αγωνιστική

Σάββατο 17/01/15

Θήρας, 16:00, ΑΟ Θήρας, ΑΕΚ Αθηνών, Διαιτητές: Μαρκάτης, Σταρίδας, Παρατηρητής: Μαυρακίδης

Χαλάστρας, 18:00, ΑΣ Μακεδόνες - ΓΣ Ηλιούπολης, Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Μπόμπορας, Παρατηρητής: Στεργιόπουλος

Ανατόλια, 18:00, ΣΑΑΚ Ανατόλια - Ολυμπιακός ΣΦΠ, Διαιτητές: Τσιούλα, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Τσοπάνογλου

Νάξου, 18:30, ΑΟΝ Πανναξιακός - Παναθηναϊκός, Διαιτητές: Μάλφας, Χλωρός, Παρατηρητής: Ρουσσάκης

Κυριακή 18/01/15

Κατσάνειο, 20:00, ΓΣ Ηρακλής - ΟΠ Ρεθύμνου, Διαιτητές: Αβραμίδης, Δημητρίου, Παρατηρητής: Καραγιάννης