Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
27-08-2014 23:05

«Θα διεκδικήσουμε την άνοδο στον αγωνιστικό χώρο»

Αξιολογείστε το άρθρο
(9 votes)
Με ανακοίνωσή της η Θέτιδα Βούλας κάνει γνωστό ότι δεν θα ήθελε να ανέβει κατηγορία  ως δευτεραθλήτρια, άρα και να αντικαταστήσει τα Βριλήσσια, αλλά να θέλει να γευτεί τη χαρά της ανόδου μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο κάνει παρατηρήσεις για τη διαδικασία που ακολουθείται

Η ανακοίνωση
Ως προς το ανακύψαν ζήτημα μετά την μη δήλωση συμμετοχής της ομάδας των Βριλησσίων στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, η διοίκηση της Θέτιδας Βούλας δηλώνει τα ακόλουθα μετά από προσεκτική μελέτη και συναξιολόγηση όλων των δεδομένων :

1. Η ΘΕΤΙΣ ΒΟΥΛΑΣ δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο ως άνω Πρωτάθλημα (περίοδος 2014-2015) ως δευτεραθλήτρια. Αντιθέτως προσδοκά να γευθεί την χαρά της ανόδου μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

2. Παρά ταύτα κρίνουμε απαραίτητη τη διατύπωση της άποψής μας ως προς την ακολουθητέα διαδικασία στη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 10 του Γενικού Κανονισμού. Ειδικότερα :

2.1. Σε περίπτωση μη δήλωσης συμμετοχής μίας ομάδας, το ΔΣ της ΕΟΠΕ δικαιούται να διατάξει είτε την συμπλήρωση της κατηγορίας με άλλη ομάδα είτε τη μη συμπλήρωσή της.

2.2. Εάν αποφασίσει τη συμπλήρωσή της, τότε και σύμφωνα με την παρ. β΄ του ανωτέρω άρθρου την κενή θέση καταλαμβάνει η δευτεραθλήτρια ομάδα της κατώτερης κατηγορίας -ήτοι της Α2 Γυναικών (ρητή διατύπωση).

2.3. Στην περίπτωση που το πρωτάθλημα της κατώτερης κατηγορίας διεξήχθη σε περισσότερους του ενός ομίλους (όπως εν προκειμένω το πρωτάθλημα της Α2 διεξήχθη σε τρεις ομίλους - 1ος, 2ος και 3ος), τότε την κενή θέση καταλαμβάνει η ομάδα που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση μεταξύ των ομάδων που δεν προβιβάσθηκαν από τον όμιλο, στον οποίο θα συμπεριλαμβανόταν η ομάδα που δεν δήλωσε συμμετοχή. Συνεπώς, με βάση αυτή τη ρητή έστω και κακώς διατυπωμένη διάταξη και λόγω της μη δήλωσης συμμετοχής της ομάδας των Βριλισσίων, η κενή θέση μπορεί να καλυφθεί μόνο από τις δευτεραθλήτριες ομάδες του 1ου και 2ου ομίλου, καθώς τα Βριλήσσια -ως ομάδα της Αττικής- θα συμπεριλαμβάνονταν σε έναν από του δύο ομίλους και όχι στον 3ο.

3. Στην παρ. δ΄ του άρθρου 10 πράγματι προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης από την ΕΟΠΕ wild card. Ενώ λοιπόν η κατάληψη της της κενής θέσης από την δευτεραθλήτρια ομάδα της κατώτερης κατηγορίας ορίζεται ως κανόνας στην παρ. β΄ του εν λόγω άρθρου, στην παρ. δ΄ προβλέπεται απλώς η δυνατότητα της ΕΟΠΕ να χορηγήσει την συγκεκριμένη κάρτα. Αυτό κατά την άποψή μας σημαίνει ότι, εάν η κενή θέση δεν καταληφθεί σύμφωνα με τα ρητώς οριζόμενα στην παρ. β΄ (αλλά και την παρ. γ΄) του άρθρου 10 του Γενικού Κανονισμού, τότε και μόνο παρέχεται η δυνατότητα στο ΔΣ της ΕΟΠΕ χορήγησης wild card προκειμένου να επιτευχθεί τελικά η κατάληψη της δημιουργηθείσας από την μη δήλωση συμμετοχής κενής θέσης.

Ως ανωτέρω ελέχθη τα ανωτέρω αποτελούν απλώς την άποψη του Σωματείου μας ως προς την εφραμογή του άρθρου 10.
Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο ότι η ΑΣΠΕ ΘΕΤΙΣ ΒΟΥΛΑΣ θα διεκδικήσει να πρωταγωνιστήσει και την φετινή χρονιά στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όποια ομάδα συμετάσχει -αντί των Βριλησσίων- τελικά στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Διαβάστηκε 967 φορές

1 σχόλιο

  • Comment Link  Εχουσι τὴν γνῶσιν οἱ φύλακες Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014 09:26 posted by Εχουσι τὴν γνῶσιν οἱ φύλακες

    Για όσους δεν γνωρίζουν ο πρόεδρος της Θέτιδας είναι επιφανής καθηγητής δικαίου στο πανεπιστήμιο Θράκης και ξέρει ως εκ τουτού να ερμηνεύει σωστά τους κανονισμούς και τους νόμους και φυσικά να υπερασπίζεται το δίκαιο.
    Δεν θα περάσει εύκολα το "σενάριο" με τον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης που μεθοδεύεται από τους διοικητές της ομοσπονδίας.