Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
02-07-2013 22:36

«Είμαι σαν τη μεγαλύτερη αδερφή»

Με τον τίτλο «η Βίκυ Αρβανίτη έχει έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο και ξεκινάει από το μηδέν», η ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κάνει ένα αφιέρωμα στην ελληνική ομάδα και φιλοξενεί συνέντευξη της... παλιάς, που νιώθει σαν τη μεγαλύτερη αδερφή.

Η FIVB αναφέρει:

Μετά από δύο αγωνιστικές στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, η Βίκυ Αρβανίτη βρίσκεται ακόμα με άδεια χέρια.  Δύο αγώνες, δύο ήττες. Η παλιά Αρβανίτη, η οποία πήρε μέρος σε πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τερμάτισε στην 9η θέση το 2005, το 2007 και το 2009, θα ήταν πολύ απογοητευμένη, αλλά η νέα δεν είναι.

Η 28χρονη Έλληνίδα έπρεπε να ξεκινήσει από το μηδέν φέτος, μετά από πολύ καιρό, καθώς η  Μαρία Τσιαρτσιάνη σταμάτησε να παίζει για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο της. Η Αρβανίτη άρχισε να ψάχνει για ένα νέα συμπαίκτρια και βρήκε την 20χρονη Πέννυ Καραγκούνη.

Όμως έπρεπε να αναλάβει έναν νέο ρόλο. Έγινε μέντορας και η μεγαλύτερη «αδελφή», αλλά το πιο δύσκολο πράγμα ήταν ότι έπρεπε να ξεκινήσει πάλι από το μηδέν. «Έχω παίξει κόντρα σε ομάδες, τις οποίες έχω κερδίσει στο παρελθόν, αλλά τώρα χάνω. Όμως ήξερα ότι θα συμβεί και δεν είμαι απογοητευμένη. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Είναι ένα κίνητρο για μένα. Προσπαθώ να κάνω κάτι καινούριο και να βοηθήσω μια νέα αθλήτρια. Έχω μια διαφορετική δουλειά τώρα. Τα πάντα είναι καινούργια για την συμπαίκτρια μου, γιατί είναι ακόμη πολύ νέα. Είναι σαν ένα παιδί και έχω την ευθύνη να την καθοδηγήσω, μέσα και έξω από το γήπεδο. Είμαι σαν μεγαλύτερη αδελφή τώρα».

Η Αρβανίτη επέλεξε την Καραγκούνη λόγω του ελέγχου της μπάλας και των τεχνικών δεξιοτήτων. «Είναι all around παίκτρια και έχει παίξει σε διαφορετικές θέσεις στη σάλα. Η υποδοχή της και το σερβις της είναι πολύ καλά».

Άρχισαν να προπονούνται από κοινού μόλις πριν από δύο μήνες και το Γκραν Σλαμ της Χάγης ήταν η πρώτη τους εμπειρία σε τουρνουά της FIVB
«Η Πέννυ είναι ακόμα σε φάση προσαρμογής στην άμμο και θέλουμε να τις δώσουμε εμπειρίες. Αυτός είναι ο στόχος προς το παρόν. Είναι μια πολύ κοντρολαρισμένη παίκτρια, αλλά χρειάζεται να βελτιώσει την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα»

Πρόωρο ντεμπούτο για Καραγκούνη

Το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήρθε πολύ νωρίς για την Καραγκούνη. «Κλήθηκε να παίξει απευθείας στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι πολύ νέα, νομίζω ότι μπορεί να γίνει πολύ καλή παίκτρια, αλλά θα πρέπει να προπονηθεί πολύ. Νομίζω ότι την επόμενη χρονιά θα έχουμε μια καλή εικόνα των δυνατοτήτων αυτής της ομάδας. Αυτό το έτος είναι για να προσπαθήσουμε και να αποκτήσουμε εμπειρία»

Η ομάδα τερμάτισε στην 25η θέση, τόσο στη Χάγη, όσο και στη Ρώμη και ο στόχος στο Στάρε Γιαμπλόνσκι είναι να περάσει από τον όμιλο και να παίξει ξανά. Αν κερδίσουν στον τελευταίο αγώνα, υπάρχει μια πιθανότητα να προκριθεί σαν μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

 
«Ομάδες όπως η Ταϊλάνδη, είναι λίγο κάτω από το επίπεδο μας. Αυτά είναι τα παιχνίδια είναι που θέλουμε να κερδίσουμε. Αυτή ήταν η εστίασή μας από την αρχή, διότι η Ιταλία και η Γερμανία είναι πολύ καλές για εμάς αυτή τη στιγμή. Θα είναι δύσκολο, γιατί το σκορ πρέπει να είναι καλό. Μόνο οκτώ από τις δώδεκα προκρίνονται. Πρώτα πρέπει να κερδίσουμε και στη συνέχεια να δούμε τι θα συμβεί».