Εκτυπώστε τη σελίδα
07-03-2016 16:18

Με συμμετοχή ρεκόρ 136 ομάδων ολοκληρώθηκε το 6ο Beach Cup σε Αττική και Χανιά

Με την συμμετοχή ρεκόρ 136 ομάδων, εντυπωσιακός αριθμός για τουρνουά της Χειμερινής περιόδου, ολοκληρώθηκε το 6th BEACH CUP 2015-16, μία καινοτόμα και πρωτοποριακή ιδέα τουρνουά μπητς Βόλει, που συνδιοργανώνουν  ο αθλητικός φορέας ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Beach Volley Tournaments και ο Αθλητικός Σύλλογος Μπητς Βόλει Χανίων. Χορηγός επικοινωνίας είναι τα κανάλια Novasports.

To BEACH CUP 2015-16 είναι μία σειρά που αποτελείται από 9 τουρνουά Beach Volley, τα οποία διεξάγονται ταυτόχρονα σε ΑΤΤΙΚΗ και ΧΑΝΙΑ κατά την διάρκεια ολόκληρου του έτους και χωρίζονται σε 3 αγωνιστικές περιόδους ανάλογα με την εποχή (AUTUMN Beach Cup, WINTER Beach Cup και SPRING Beach Cup).

Στο BEACH CUP 2015-16 αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 1800 αθλητές και αθλήτριες κατά την διάρκεια όλης της σεζόν.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετέχουν έχουν κοινή βαθμολογία και τους δίνεται η δυνατότητα να λάβουν μέρος όποτε το επιθυμούν και στα Χανιά και στην Αττική.

Κάθε αγωνιστική περίοδος αναδεικνύει τους δικούς της πρωταθλητές.

Στο νικητή και στη νικήτρια ομάδα της τελικής φάσης του τουρνουά Beach Cup, θα δοθούν wild cards ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε έναν από τους σταθμούς του "Novasports Beach Volley Tournament".

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ της Χειμερινής περιόδου αναδείχθησαν οι εξής:

Πρωταθλητής Χειμώνα στους άνδρες αναδείχθηκε ο Γιάννης Ντερμανάκης με 90 βαθμούς

Πρωταθλήτρια Χειμώνα στις γυναίκες αναδείχθηκε η Πρωιμάκη Αντιγόνη και η Μαρία Βλαχάκη με 85 βαθμούς

Πρωταθλητής Χειμώνα στο μεικτό ο Δημήτρης Αναστασάκης με 60 βαθμούς.

Το 6th BEACH CUP που έγινε στην ATTIKH είχε τα εξής ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

MVP στην ΑΤΤΙΚΗ ο Ανδρέας Ξιντάρας με την πρώτη του νίκη στο τουρνουά ανδρών και την συμμετοχή του στον τελικό του μεικτού στην κατηγορία two stars και κέρδισε το έπαθλο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Beach Volley Tournaments.

Τον πρώτο ομαδικό τίτλο των Μαίρη Παπά και Ειρήνη Δημαρά στην κατηγορία one star γυναικών

Τον πρώτο ομαδικό τίτλο των Παναγιώτη Πολίτη και Αγγελου Μπόσκου στην κατηγορία one star ανδρών.

Την πρώτη συμμετοχή σε τελικό μεικτού του Γιώργου Κινικλή με συμπαίκτρια την Μερόπη Παπουτσή στην κατηγορία one star μεικτού
Την δικαίωση της Μαριλένας Χούντας να επιλέξει συμπαίκτη τον Γιάννη Βούλγαρη (λόγω ασθένειας του Πέτρου Πετρίδη) και να κερδίσουν το τουρνουά μεικτού στην κατηγορία one star.

Tα πολύ ανταγωνιστικά τουρνουά ανδρών, γυναικών και μεικτού στην κατηγορία two stars

Την εντυπωσιακή συμμετοχή των 136 ομάδων σε Παλλήνη και Αττική που ολοκλήρωσε την Χειμερινή περίοδο, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι το Μπητς Βόλει είναι είναι άθλημα που μπορείς να αγωνίζεσαι 12 μήνες το χρόνο.

Τα βίντεο των τελικών της ΑΤΤΙΚΗΣ μπορείτε να τα δείτε στο:

http://www.beachvolleytraining.gr/index.php/beachvolley-training/video-bv

**Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 6th  BEACH CUP της ΑΤΤΙΚΗΣ μπορείτε να τα δείτε εδώ:

http://www.beachvolleytraining.gr/index.php/2-uncategorised/254-apotelesmata-6th-beach-cup

Κύρια χαρακτηριστικά του 6ου Beach Cup στα Χανιά ήταν τα εξής:

Στην κατηγορία One Star αντρών, για πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση αγωνίστηκαν μαζί οι δίδυμοι Μίμης και Ηλίας Κουκάκης και κατάφεραν να κατακτήσουν την 1η θέση. το μυστικό τους μάλλον ήταν πως μπέρδευαν τους αντίπαλους, καθώς δεν ήξεραν ποιόν να παίξουν.

Στην κατηγορία One Star Μεικτό, νικητές στέφθηκαν ο Καραγιαννάκης Τάσος και η Τουλουπάκη Ρένα, οι οποίοι έπαιξαν για 1η φορά μαζί. Μάλιστα αυτή ήταν και η πρώτη συμμετοχή της Ρένας σε μεικτό τουρνουά του Beach Cup.

One Star γυναικών και πρώτο μετάλλιο για τρεις από τις τέσσερις αθλήτριες. Αλεξιάδου Λένα και Πατσουμαδάκη Χριστίνα το ασημένιο και Καμηλάκη Αλέκα το χρυσό. Η τέταρτη «της παρέας», η Καπετανάκη Αντιγόνη, είχε ανέβει και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην ίδια κατηγορία στο 4ο Beach Cup, με συμπαίκτρια την Στάφα Λεντιάνα.

Ο καταπληκτικός τελικός στην κατηγορία Two Star γυναικών όπου η Βλαχάκη Μαρία και η Πρωιμάκη Αντιγόνη επικράτησαν των Μουτσάκη Αντιγόνη / Χριστοδουλάκη Κατερίνα με 2-0 σετ, κατακτώντας έτσι και τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

MVP επί τρία, καθώς δεν υπήρχε ένας πολυτιμότερος παίκτης αλλά μια ολόκληρη οικογένεια η οποία έφτασε σε δύο διαφορετικούς τελικούς, κατακτώντας 3 ασημένια μετάλλια. Ο λόγος για τους Φραγκιουδάκη Γιώργο που μαζί με την κόρη του Φραγκιουδάκη Ράνια έφτασαν μέχρι τον τελικό του One Star μεικτού τουρνουά και την μαμά Μουτσάκη Αντιγόνη η οποία έφτασε στα τελικά της κατηγορίας Two Star Γυναικών.

Το 6ο Beach Cup στα Χανιά ήταν φιλανθρωπικού χαρακτήρα και όλα τα έσοδα διατέθηκαν προς την ενίσχυση του συμπολίτη μας, δημοσιογράφου και διαιτητή βόλεϊ Κοκκινάκη Ευτύχη, ο οποίος περνάει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.