Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
Εκτυπώστε τη σελίδα
05-07-2014 11:06

Ζωλασταθιάδης - Κλέπκου - Κουρτίδου: Με όποιον δάσκαλο καθίσεις...

Με διπλό ρόλο συμμετέχει στο Master της Καρδίας ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης, αυτόν του προπονητή και του αθλητή. Σε ηλικία 47 ετών αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο ηλικιακά εν ενεργεία αθλητή, ενώ έχει ρεκόρ συμμετοχών σε 109 Masters. Στη διοργάνωση της Καρδίας τον βλέπουμε να παίζει, αλλά και να προπονεί την Εθνική ομάδα Κ17 των Κλέπκου και Κουρτίδου.

Ξεκίνησε το μπιτς βόλεϊ γιατί ήταν ένας άνθρωπος πολύ ανταγωνιστικός, δε θα μπορούσε να ζήσει αν δεν είχε το μπιτς βόλεϊ για να εκτονώνεται. Έχει παίξει 100 συνεχόμενα Μάστερ, πάρα πολλά μετάλλια, τουρνουά, παγκόσμιες θέσεις αλλά τώρα πλέον θέλει να μιλάει σα προπονητής, για τους αθλητές του που έχουν φτάσει να αγωνίζονται σε ανταγωνιστικό επίπεδο, όπως οι Κουρτίδης, Βλάχου, Κοτέογλου, Κοντόπουλος. Από την άλλη στη σάλα, έχει ασχοληθεί κι έχει βγάλει τις αθλήτριες των Μακεδόνων Αξιού και από πέρσι δουλεύει με τις αθλήτριες του ΑΣΚ Λαγκαδά που φέτος ανέβηκε στην Α2 κατηγορία.
Ανάμεσα στους παίκτες του είναι η Εθνική ομάδα Κ17, των Μαρία Κλέπκου και η Βούλη Κουρτίδου, που πήρε την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Τα κορίτσια παραδέχονται πως είναι δύσκολα τα πράγματα στο Παγκόσμιο αλλά θα βάλουν τα δυνατά τους για να κάνουν το καλύτερο.
Η Μαρία Κλέπκου ξεκίνησε 7 χρονών το βόλεϊ, αγωνίζεται σαν ακραία στην ομάδα της τον ΑΣΚ Λαγκαδά και πέρσι ξεκίνησε το μπιτς βόλεϊ. Η συμπαίκτρια της, Βούλη Κουρτίδου ξεκίνησε στη σάλα πέρυσι και μπιτς βόλεϊ με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη πριν δύο χρόνια. Αγωνίζεται στον ΑΣΚ Λαγκαδά σαν λίμπερο στις γυναίκες και σαν ακραία στις παγκορασίδες.

Τη Βούλη και την Μαρία της ένωσε η φιλία τους και ο προπονητής τους που είδε εκείνο το «κάτι» στα νεαρά κορίτσια, «Είναι αυτό που βλέπεις πως έρχεται, που βλέπεις να έρχεται από μακριά, αυτό που βλέπεις στις προσωπικότητές τους, αυτό που πιστεύεις πως μπορούν να πετύχουν. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά και στη δουλειά μου. Θεωρώ πως είναι ό,τι καλύτερο να πάρεις κάτι που δεν έχει πλαστεί ακόμα και να το δημιουργήσεις εσύ».

«Ο προπονητής μας είναι ο βοηθός μας, είναι αυτός που μας στηρίζει. Κάνουμε καμιά φορά και του κεφαλιού μας αλλά γενικά ακούμε τον προπονητή μας. Θα θέλαμε κάποτε να φτάσουμε το επίπεδο των Καραντάσιου – Σφυρή,» λέει η Βούλη και η Μαρία συμφωνεί και προσθέτει: «Σίγουρα θαυμάζεις πολλές παίκτριες αλλά πρέπει να διαμορφώσεις ένα δικό σου χαρακτήρα για να ξεχωρίσεις».

Οι νεαρές αθλήτριες αγωνίστηκαν στα προκριματικά του πρώτου Master της φετινής σεζόν, στο Χωριό της Ειρήνης, στην Καρδία.
«Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα για να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Δυσκολεύουν τα πράγματα γιατί είναι πιο δύσκολοι οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό», είπε η Μαρία και η Βούλη πρόσθεσε: «Είναι πολύ ωραία εμπειρία η συμμετοχή μας στους αγώνες, αλλά δε φοβόμαστε, είναι πρόκληση για εμάς. Σήμερα κοντραριστήκαμε, πήραμε κρίσιμους πόντους και την πρόκριση».

Ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης φυσικά δεν υστέρησε, πήρε κι εκείνος την πρόκριση στο κυρίως ταμπλο αλλά πόσο θα αντέξει ακόμα να παίζει μπιτς βόλεϊ;
«Σίγουρα δε θα αντέξω. Μέχρι πριν δύο χρόνια η συμμετοχή μου θα με χαροποιούσε, φέτος αυτό με στεναχωρεί. Δεν έπρεπε να είμαι εγώ εδώ, θα έπρεπε να περισσότεροι νέοι αθλητές να έχουν αμφισβητήσει τη συμμετοχή μου σε αυτά τα τουρνουά. Θέλω να έρθουν περισσότεροι νέοι αθλητές και να μην είμαστε εμείς συνέχεια. Έχω φτάσει σε ένα σημείο να με ικανοποιεί περισσότερο να βλέπω αυτά τα παιδιά να περνάνε στο ταμπλώ παρά να περνάω εγώ».

Σε περίπου 10 ημέρες αναχωρούν για το Ακαπούλκο του Μεξικό για να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων και ο Ηλίας Ζωλοσταθιάδης λέει για το τι περιμένει από τις αθλήτριες του: «Η επιτυχία για μένα είναι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, αυτό είναι επιτυχία για μένα. Όταν τα παιδιά πήραν την πρόκριση είπαν «πάμε να πάρουμε την πρώτη θέση» κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα».

Πηγή: volleyball.gr