Εκτυπώστε τη σελίδα
29-06-2014 19:45

Γράφουν ιστορία οι ομάδες της Κύπρου

Ιστορία γράφουν οι Εθνικές ομάδες Μπιτς Βόλεϊ της Κύπρου στο Προολυμπιακό της Ευρώπης (Continental Cup 2014-2016) που διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.
Σε πρωτόγνωρες συνθήκες για τα δεδομένα του αθλήματος, με κρύο και βροχή, τόσο η Εθνικές μας ομάδα των Ανδρών όσο και οι Εθνικές μας ομάδες των Γυναικών προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης κι εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους απ' ευθείας στον γ' προκριματικό γύρο της Ευρώπης, όπου θα παιχθούν θέσεις για τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016.

Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία που επιβεβαιώνει την πρόοδο του κυπριακού Μπιτς Βόλεϊ και στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον. Με αντιπάλους τις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες της Λιθουανίας, της Εσθονίας και της Βοσνίας, η Κύπρος, τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες, όχι μόνο κατάφερε να διακριθεί, αλλά εξασφάλισε το απ' ευθείας εισιτήριο που οδηγεί στη διεκδίκηση της ολυμπιακής συμμετοχής ανάμεσα στα μεγαθήρια της Ευρώπης. Η διοργάνωση θα γίνει τον Αύγουστο του 2015.

Οι Εθνικές ομάδες Κύπρου των Ανδρών με τους Δημήτρης Αποστόλου / Βλάντιμιρ Κνέζεβιτς και Άνθιμο Οικονομίδη / Γιώργο Πλατρίτη νίκησαν στα ημιτελικά τις ομάδες της Βοσνίας (2-1 νίκες) και στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τις ομάδες της Εσθονίας. Αποστόλου / Κνέζεβιτς ήταν εντυπωσιακοί, αφού νίκησαν στα ημιτελικά τους αδελφούς Σορμάζ από τη Βοσνία με 2-0 σετ (21-12, 21-15).

Οι Οικονομίδης / Πλατρίτης, ηττήθηκαν από τους Βόσνιους Τεοντόροβιτς / Κίσιτς με 0-2 (19-21, 15-21). Έτσι το εισιτήριο για τον τελικό κρίθηκε ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες των δύο χωρών. Δημήτρης Αποστόλου και Βλάντιμιρ Κνέζεβιτς δεν άφησαν περιθώρια στους Τεοντόροβιτς / Κίσιτς, νίκησαν με 2-0 (21-17, 21-15) και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν το μεγάλο φαβορί, τις ομάδες της Εσθονίας.

Οι Εθνικές ομάδες Κύπρου των γυναικών έκαναν την υπέρβασή τους νικώντας στα ημιτελικά τις ομάδες της Λετονίας (2-0 νίκες). Μαριώτα Αγγελοπούλου και Κατερίνα Ζακχαίου νίκησαν τις Ραγκοζίνα / Ίλνε με 2-0 (21-19, 21-16), ενώ Ζόγια Κωνσταντοπούλου και Ιωάννα Λεωνίδου με τεράστιες ψυχικές δυνάμεις επιβλήθηκαν στο τάι μπρέικ των Μπρίνκε / Παστάρε με 2-1 (21-19, 12-21, 16-14). Στον τελικό θα αντιμετωπίσουν τις ομάδες της γηπεδούχου Λιθουανίας που είναι στο Νο1 και Νο2 της διοργάνωσης.