Εκτυπώστε τη σελίδα
15-05-2014 11:59

Αναβολή στην έναρξη του Youth BV Continental Cup Final

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η τεχνική σύσκεψη του Ευρωπαϊκού τελικού Μπιτς Βόλεϊ (CEV Youth Beach Volleyball Continental Cup Final) για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα Νέων της Κίνας που φιλοξενείται στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Η Εθνική ομάδα Νεανίδων που αποτελείται από τις Δήμητρα Μαναβή, Ιωάννα Παρισάκη κληρώθηκε στον 3ο όμιλο με αντιπάλους την Λετονία (Tina Graudina / Anastasija Kravcenoka) και την Πολωνία (Aleksandra Kwiatkowska / Agnieszka Adamek), ωστόσο όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων, μετά το τριήμερο πένθος που κήρυξε η Τουρκική Κυβέρνηση για την τραγωδία που έλαβε χώρα σε ορυχείο της πόλης Σόμα (έχουν χάσει τη ζωή τους 238 ανθρακωρύχοι και παραμένουν παγιδευμένοι άλλοι 800) άλλαξε εντελώς το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Το πρώτο σερβίς στους αγώνες θα δοθεί την Παρασκευή και όχι την Πέμπτη, με τη διοργάνωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά αντί για τρεις ημέρες θα διαρκέσει δύο.

Έτσι λοιπόν η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή τις 12.20 την Πολωνία και κατόπιν στις 15.40 την Λετονία. Αν η Εθνική πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο, τότε ο επόμενος αγώνας της είναι το Σάββατο, ενώ αν καταλάβει τη 2η θέση τότε θα δώσει και τρίτο παιχνίδι (νοκ άουτ) το βράδυ της Παρασκευής.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αποφύγει τις ισχυρές χώρες κι απ’ ότι φαίνεται είναι ένας ισορροπημένος όμιλος. Η Λετονία είχε πάρει την 9η θέση στο Ευρωπαϊκό του 2013 και η Πολωνία την 17η. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να πάρουμε πρώτη θέση στον όμιλο που μας οδηγεί σε ευνοϊκότερο παιχνίδι στη συνέχεια», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Βαγγέλης Σταθόπουλος.

Η Εθνική από τη Δευτέρα που βρίσκεται στην Αττάλεια έχει δώσει φιλικούς αγώνες με τις ομάδες της Τουρκίας (όπου προπονητής είναι ο Βραζιλιάνος πρώην προπονητής των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας, Αλεμάο ο οποίος διακρίνεται στη φωτογραφία μαζί με τον κ. Σταθόπουλο και τις δύο ομάδες), Γαλλίας, Αυστρίας, Λιθουανίας και σήμερα θα αντιμετωπίσει Ισραήλ και Τουρκία.