Εκτυπώστε τη σελίδα
13-03-2023 01:03

Ορφανός: «Σημαντική νίκη για μας» Δεληκώστας: «Χάσαμε πολλά σερβίς»

Ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης Γιάννης Ορφανός δήλωσε

« Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, είχαμε μια ατυχία με τον Τόλη Αρμενάκη, έναν τραυματισμό λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού, έπαιξε ο Αλέξανδρος Χήρας και πήγε καταπληκτικά, μας έδωσε αυτό που θέλαμε. Στις προπονήσεις δουλεύουμε σκληρά και αυτό έχει περάσει στους παίκτες. Είμαστε μια πάρα πολύ μαχητική ομάδα και είχαμε θέσει ως στόχο αυτές τις δύο νίκες πριν την έναρξη των play out και νομίζω ότι μπαίνουμε με μια καλή βαθμολογία. Είναι στο χέρι μας από εδώ και πέρα να κερδίσουμε το κάθε παιχνίδι.

Ο Μήλης σήμερα μας έδωσε πολλούς πόντους, ήταν στην τακτική μας να πάρει μπάλες. Δεν θέλω να αδικήσω κανένα παιδί όλοι έχουν τεράστια εμπειρία και σήμερα ήταν συγκεντρωμένοι, ακολουθήσαμε αυτό που είπαμε από την αρχή και ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Ο αρχηγός του Πήγασου Πολίχνης Αργύρης Μαυροβουνιώτης δήλωσε: « Αρχικά θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, είμαστε συγκλονισμένοι και σίγουρα το βόλεϊ περνάει σε δεύτερη μοίρα όπως και πολλά άλλα όταν υπάρχει μια τέτοια τραγωδία. Την απεριόριστη στήριξη μας, όλο το έθνος και το κράτος είναι συγκλονισμένο.

Όσον αφορά το ματς, παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, μεστό από την ομάδα μας και πήραμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι, η ομάδα έχει ανέβει πάρα πολύ αγωνιστικά, ακολουθήσαμε το πλάνο του κόουτς και δείξαμε φρέσκοι. Ο ΟΦΗ ξέραμε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα και στην έδρα του παίζει καλά, ευτυχώς ανταπεξήλθαμε και κλείσαμε το παιχνίδι με το τέταρτο σετ.

Είναι παιχνίδι έξι βαθμών, το θεωρούσαμε παιχνίδι της χρονιάς. Τώρα κλείνουμε το κεφάλαιο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ξεκινάμε τα play out και είναι στο χέρι μας να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι σε όλα τα ματς. Όπως είδαμε όλες οι ομάδες είναι ικανές να κάνουν ζημιές οπότε εμείς συγκεντρωνόμαστε και πάμε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να σωθούμε μαθηματικά και να είμαστε ευτυχισμένοι».

Ο προπονητής του ΟΦΗ Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Επρεπε να απειλήσουμε στο σέρβις, για αυτό είχαμε τόσο χαμένα. Το πρόβλημα ήταν με τα εύκολα χαμένα σέρβις.Χαλάσαμε σε πολύ μικρό ποσοστό την υποδοχή του αντιπάλου.Επρεπε να σερβίρουμε καλύτερα.Ηταν εύκολο το side out για τον Πήγασο και το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο.Εχουμε 5 βαθμούς διαφορά απ τον Αθλο και δεν μας μένει τίποτε άλλο απο το τρίποντο μέσα στην Ορεστιάδα. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι άλλο».

Ο κεντρικός του ΟΦΗ Βαγγέλης Βαϊόπουλος δήλωσε: «Ξεκάθαρα κάναμε τη χειρότερη εμφάνιση απο πλευράς σέρβις. Κάναμε πολλά αβίαστα. Και εγώ προσωπικά σαν αρχηγός. Δυστυχώς στα κρίσιμα σημεία, δεν υπήρχε υπομονή. Είχαμε μια νευρικότητα χωρίς λόγο. Σαν παίκτες είναι καθαρά δική μας η ευθύνη. Δεν επιτρέπεται να κάνουμε τέτοια λάθη σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Είμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Θα πάμε στα πλέι-άουτ για να κερδίσουμε τα παιχνίδια που θέλουμε για να σωθούμε. Στο τέλος θα δουμε τι καταφέραμε. Αν είμαστε άξιοι να μείνουμε στην κατηγορία».