Εκτυπώστε τη σελίδα
05-02-2023 02:56

Σένισιτς-Φράγκος: «Παίξαμε με πάθος και αυτοπεποίθηση»

O πpοπονητής του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ Αλεξάντερ Σένισιτς δήλωσε:

«Αρχικά να συγχαρώ τους παίκτες μου αλλά και τον Παναθηναϊκό, που δεν είχε πλήρες το ρόστερ του, παρόλα αυτά έδειξε μεγάλη αγωνιστικότητα σε δύο σετ και έδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα. Αναφορικά με το πώς είναι ο Φοίνικας το τελευταίο διάστημα, θεωρώ ότι έχει αλλάξει η χημεία στην ομάδα. Υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ των παικτών, άμα παρατηρήσετε στο πρώτο και στο τρίτο σετ, που είχαν αυτοπεποίθηση και ο ένας εμπιστευόταν τον άλλον και έτσι τελειώσαμε τα σετ και το παιχνίδι.

Από κει και πέρα προχωράμε παιχνίδι το παιχνίδι και συνεχίζουμε να οδεύουμε προς τον στόχο μας. Σχετικά με την κλήρωση του Κυπέλλου που έφερε τον Φοίνικα αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό, προς το παρόν προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα με τον Κηφισιά. Αυτό είναι στο μυαλό μας τώρα, όταν έρθει η ώρα για τον Ολυμπιακό θα το δούμε».

Ο διαγώνιος του Φοίνικα ΟΝΕΧ Πήτερ Μιχάλοβιτς είπε: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και χαιρόμαστε που καταφέραμε το 3-0. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε δύο πολύ καλούς του παίκτες, ωστόσο η ομάδα έπαιξε καλά, οπότε έπρεπε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε το παιχνίδι. Η ομάδα είναι αρκετά ήρεμη, δουλεύει ομαδικά. Δεν άλλαξε κάτι δραματικά, αρχίσαμε απλά να κάνουμε αυτά που έπρεπε και βελτιώσαμε μικρές λεπτομέρειες στο παιχνίδι μας, οπότε είμαστε πια σε καλύτερη κατάσταση και ο κόσμος το βλέπει αυτό».

Ο ακραίος του Φοίνικα ΟΝΕΧ Ανδρέας Φράγκος είπε: «Ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι. Δυστυχώς είμαστε χωρίς διαγώνιο και χωρίς τον βασικό μας ακραίο, δύο παίκτες οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι μας. Δεν καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε, κυρίως στην επίθεση. Ενώ στο πρώτο σετ φαινόταν ότι μπορούσαμε να πιέσουμε, κάναμε κάποια καλά break point, είχαμε λύσεις στην επίθεση, ο Φοίνικας κατάφερε να καλύψει τη διαφορά και στο τέλος να πάρει και το σετ.

Τα υπόλοιπα σετ ακολούθησαν με τον ίδιο ρυθμό όπως τελείωσε το πρώτο σετ. Ήταν μία πάρα πολύ κακή μέρα στην επίθεση και εάν δεν μπορείς να τελειώσεις τις μπάλες με την πρώτη ευκαιρία, το παιχνίδι γίνεται αρκετά δύσκολο. Σχετικά με τους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό για το Challenge Cup, βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο και αρκετά δύσκολο.

Η συνολική κούραση όλης της περιόδου κάποια στιγμή θα έβγαινε, είναι λογικό. Έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια, χωρίς να έχουμε κάποιο διάλειμμα που θα μπορούσαμε ουσιαστικά να φορτίσουμε τις μπαταρίες. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό, έτσι είναι τα πράγματα, οπότε θα παλέψουμε με αυτό που έχουμε, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο και εννοείται πως θα μπούμε μέσα στα παιχνίδια για να κερδίσουμε.

Δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Τα δύο παιχνίδια είναι μία γιορτή για εμάς, μια γιορτή για το ελληνικό βόλεϊ και σίγουρα είναι και πάρα πολύ όμορφο δύο αιώνιοι αντίπαλοι να παίζουν μεταξύ τους στα σαλόνια της Ευρώπης».