1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-04-2022 22:59

Κωνσταντίνος Δημαράς: Τιμήθηκε ο δημοσιογράφος μύθος του ελληνικού βόλεϊ

H βράβευση του Κωνσταντίνου Δημαρά από την ΕΟΠΕ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού μεταξύ του Πηγάσου Πολίχνης και του Φοίνικα ΟΝΕΧ είχε τη δική της ξεχωριστή σημασία και θα πρέπει να την γνωρίζουν πολύ καλά και οι παράγοντες και οι αθλητές και oι αθλήτριες και οι διαιτητές αλλά και κυρίως οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το άθλημα.

Ο Κωνσταντίνος Δημαράς πιστώνεται ένα μεγάλο κομμάτι των μεγάλων επιτυχιών του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ.

Αφανής ήρωας για περισσότερο από 35 χρόνια, με θητεία στη "Βραδυνή", στη "Μεσηβρινή" και σε άλλα έντυπα.

Είναι ο δημοσιογράφος που έφτιαξε την πρώτη ηλεκτρονική ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ την δεκαετία του ΄90, κίνηση πρωτοποριακή για την εποχή καθώς ελάχιστοι είχαν γνώσεις στον μαγικό κόσμο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Η ΕΟΠΕ ήταν η πρώτη αθλητική ομοσπονδία που απέκτησε τη δική της σελίδα.

Επίσης μαζί με τον Κώστα Γαλάνη είναι οι δύο άνθρωποι που σχεδίασαν και εξέλιξαν το ιταλικό στατιστικό του βόλεϊ και το καθιέρωσαν στους αγώνες των Εθνικών ομάδων αλλά και των Εθνικών πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών στην Ελλάδα, με πρώτη έκδοση τη σεζόν 1991-92 που ήταν προπομπός της ίδρυσης των Τ.Α.Π. (αρχική έκδοση των Τ.Α.Α. όπως ονομάστηκαν πολύ αργότερα).

Ο Κωνσταντίνος Δημαράς θεωρείται πως έχει το πιο πλήρες αρχείο του βόλεϊ στην Ελλάδα - ειδικά για το γυναικείο βόλεϊ - αλλά και του μπιτς βόλεϊ.

Εχει υπογράψει όλα τα προγράμματα μικρών και μεγάλων εγχώριων και διεθνών διοργανώσεων και ειδικά των αγγλόγλωσσων.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ήταν υπεύθυνος ενημέρωσης στην εγκατάσταση του μπιτς βόλεϊ και εδώ και τρεις δεκαετίες βρίσκεται πίσω από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις που αναλαμβάνει η Ελλάδα σε βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ.

Για τρεις δεκαετίες ήταν συνεργάτης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και στην Επιτροπή Τύπου της FIVB και μόνιμος συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (CEV).

Την βράβευση στον Κωνσταντίνο Δημαρά, έκανε ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης.

Eίναι γόνος του κορυφαίου λόγιου και εκπαιδευτικού Αλέξη Δημαρά ο οποίος θεωρείται ο άνθρωπος που εισήγαγε το International Baccalaureate (IB) στα ελληνικά σχολεία καθώς κατά τη διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών του στο Λονδίνο συναντήθηκε με τον Iαν Χιλ, ιδρυτή του International Baccalaureate (IB) παγκοσμίως το 1968.

Όλοι εμείς που είχαμε την χαρά και κυρίως την τύχη να πορευτούμε μαζί του, τον ευχαριστούμε για όλα όσα μας δίδαξε και για ότι μας έχει προσφέρει. Είναι κοντά μας δυνατόν και έχει πολλά να δώσει ακόμα στο άθλημα μας.

Κ.ΑΣ.

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ