Εκτυπώστε τη σελίδα
03-01-2022 17:01

«Πειρατής» ο Γιώργος Τζιουμάκας

Στη Σύρο βρίσκεται από χθες Κυριακή 2/1 ο 26 χρονος (2μ04) Γιώργος Τζιουμάκας, καθώς ο νεαρός διαγώνιος ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση του Φοίνικα Σύρου ONEX.

Τον Γιώργο Τζιουμάκα, που έφτασε στο λιμάνι της Ερμούπολης με το Blue Star Naxos, υποδέχτηκε ο team manager της ομάδας, Μανώλης Βαμβακούσης.

Η διοίκηση του Συριανού σωματείου αναφέρει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε για την μετακίνηση του Τζιουμάκα:

«Πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία από κορυφαία πρωταθλήματα, όπως αυτό της Ιταλίας, όπου μάλιστα είχε συμπέσει μία σεζόν με τον πασαδόρο του Φοίνικα, Ράιντελ Ιερεζουέλο.

Το ξεκίνημα του Γιώργου Τζιουμάκα έγινε στον Ηρακλή, όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια (στην ανδρική ομάδα), ενώ στη συνέχεια, τη σεζόν 2013-14 έκανε το “αλμα” στη γειτονική χώρα, αποτελώντας παίκτη της Κούνεο και μετέπειτα των Sir Safety Perugia, LRP Piacenza και Bcc Castellana Grotte. Τη σεζόν 2018-19 επέστρεψε Ελλάδα για να αγωνιστεί στην ΑΕΚ και κατόπιν ξανά στον Ηρακλή, για να συνεχίσει την καριέρα του στο Ιράν, για τη Σαχντάμπ Γιάζντ.

Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε ο βασικός διαγώνιος του Φίλιππου Βέροιας, ενώ αποτελεί και μέλος της Εθνικής Ομάδας Πετοσφαίρισης.Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την άφιξη στο νησί, ο Γιώργος Τζιουμάκας ανέφερε:

"Από την πρώτη στιγμή που μου χτύπησε την πόρτα ο Φοίνικας, μία από τις πιο οργανωμένες και καλοδουλεμένες ομάδες στην Ελλάδα, δεν δυσκολεύτηκα να πω το “ναι”. Η ομάδα έχει πλάνο, έχει οργάνωση και σίγουρα στοχεύει ψηλά, κάτι που έδρασε θετικά στην απόφασή μου. Ο στόχος της κατάκτησης τίτλων είναι κάτι που μου είχε λείψει και σίγουρα θέλω να το ξαναζήσω