Εκτυπώστε τη σελίδα
26-08-2021 18:59

Στον ΟΦΗ ως πρωταθλητής Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής επιστρέφει ο Βάργκας

Με το στέμμα του πρωταθλητή Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής (ΝΟRCECA) θα επιστρέψει σε λίγες μέρες στον ΟΦΗ ο 23χρονος (1μ93) Πορτορικανός ακραίο του ΟΦΗ,  Πελεγκρίν Βάργκας.

Ο αθλητής του ΟΦΗ, που είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής ομάδας της χώρας, έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, βοηθόντας την Κεντροαμερικανική ομάδα να επικρατήσει 3-0 σετ του Καναδά στον τελικό που έγινε στο Μεξικό.

Η μεταγραφή  στον ΟΦΗ, αποτελεί ακόμη και σήμερα αντικείμενο συζήτησης, σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, τόσο της Λατινικής Αμερικής, όσο και της Ευρώπης.Αφιέρωμα στον Pelegrin Vargas για την απόφαση του να αγωνιστεί στην Ελληνική Λίγκα και τον ΟΦΗ, έκανε η Ισπανική ιστοσελίδα volimania.comστην οποία ο Pelegrin Vargas, μίλησε για την απόφαση του να αγωνιστεί στη χώρα μας.

Ο 23χρονος Πορτορικανός ακραίος, που αποφοίτησε από το Colegio San José και το Πανεπιστήμιο Purdue Fort Wayne, στο οποίο μετείχε με αθλητική υποτροφία, αναφέρθηκε αρχικά στην αξία των σπουδών του και τόνισε: «οι γονείς μου πάντα μου έλεγαν ότι πρέπει πρώτα να σπουδάσεις και μετά να παίξεις».Οπως αναφέρει, σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε το ταξίδι του στο βόλεϊ. 

«Άρχισα να παίζω με τον τοίχο στο σπίτι. Ηθελα να ακολουθήσω τα βήματα του πατέρα μου».Στα πρώτα του χρόνια, υπήρξε υπέρβαρος, αλλά οι άνθρωποι που ήταν δίπλα του τον βοήθησαν να κατανοήσει τη σημασία της διατήρησης της υγείας. «Η τρέχουσα ζωή μου είναι ένα σχέδιο για να τη διατηρήσω όσο το δυνατόν πιο υγιή. Τώρα είναι τρόπος ζωής », υποστήριξε ο παίκτης.

Για την απόφαση του, να αγωνιστεί στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ, λέει ότι «είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα. Μου αρέσει να αποφεύγω να σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί αν δεν έκανα πράγματα. Σε κάθε κατάσταση, η χαρά είναι μαγεία».

Ο Πορτορικανός ακραίος του ΟΦΗ, αναμένεται στο Ηράκλειο, τις επόμενες ημέρες και να ενταχθεί στην προσπάθεια του ΟΦΗ, στην 3η χρονιά της κρητικής ομάδας, στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ.