Εκτυπώστε τη σελίδα
14-10-2020 19:26

Πιτούλιας, Τζιουμάκας: «Είναι ιστορική χρονιά για το Φίλιππο Βέροιας»

Για την ιστορική συμμετοχή του Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Volleyleague, μίλησαν ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Πιτούλιας,ο προπονητής Σωκράτης Τζιουμάκας και ο αρχηγός της ομάδας Κώσταε Προύσαλης.

Αρχικά ο κ. Πιτούλιας σχολίασε:

«Είναι μία ιστορική χρονιά για το Φίλιππο Βέροιας, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μας θα συμμετέχουμε στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ. Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς και αγωνιστικά και οργανωτικά για αυτή τη συμμετοχή και ανυπομονούμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για την αντιμετώπιση της ομάδας από τον κόσμο της πόλης της Βέροιας

«Για τη Βέροια, που φημίζεται κυρίως για το χάντμπολ, το ποδόσφαιρο αλλά και το μπάσκετ το βόλεϊ είναι ένα νέο άθλημα. Όταν αναλάβαμε πέρυσι, είχαμε το άγχος αν θα αγκαλιάσει η πόλη της Βέροιας το άθλημα… Ευτυχώς το έχει αγκαλιάσει, παραπάνω από όσο φανταζόμασταν και εμείς οι ίδιοι, είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό το γεγονός απλά είμαστε στεναχωρημένοι γιατί ο κόσμος ανυπομονεί να έρθει να δει την ομάδα στο γήπεδο και με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό είμαστε και εμείς σε αναμονή για να δούμε αν η Πολιτεία θα ανάψει το «πράσινο φως», για να έρθει ο κόσμος να δει από κοντά και την ομάδα μας, αλλά και τις άλλες μεγάλες ομάδες της Volleyleague που θα έρθουν και θα αγωνιστούν στο γήπεδό μας».

  O προπονητής Σωκράτης Τζιουμάκας, για την επιστροφή του έπειτα από χρόνια ξανά στην Volleyleague, είπε:

Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλους τους εμπλεκόμενους, αθλητές, προπονητές, συμβούλους και όλα τα μέλη που απαρτίζουν όλες τις ομάδες! Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι από πέρυσι σε αυτήν την ομάδα, καταφέραμε ανεβήκαμε και θα αγωνιστούμε στην κορυφαία κατηγορία».

Για το γεγονός ότι έχει στο φετινό ρόστερ τους δυο γιους του, Γιώργο και Στέλιο Τζιουμάκα

«Φέτος είμαι διπλά χαρούμενος γιατί θα είμαι στην ίδια ομάδα με τους δυο γιούς μου… Όσο είμαστε μέσα στο γήπεδο, είναι αθλητές, όταν είμαστε έξω από το γήπεδο είναι τα παιδιά μου. Μέσα στο γήπεδο δεν τους ξεχωρίζω καθόλου…»

Τέλος ο αρχηγός του συλλόγου της Βέροιας, Κωστας Προύσαλης, τονισε

«Είναι μία κλήρωση, που θα μας φανεί καλή ή κακή αν συγκεντρώσουμε ή όχι τους βαθμούς που πρέπει να μαζέψουμε. Όλοι θα κληθούμε να παίξουμε με όλους! Σίγουρα το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό γιατί όλες οι ομάδες θα είναι δυνατές, εμείς έχουμε δουλέψει καλά στην προετοιμασία, για την ώρα δεν έχουμε τραυματισμούς και αυτό είναι το ευχάριστο και συνεχίζουμε

Η ΕΣΑΠ πήρε από τα ξένα πρωταθλήματα το σύστημα να μην παίξουν οι μεγάλες ομάδες από την αρχή και το εφάρμοσε… Δυστυχώς όμως, ενώ μπορούμε να πάρουμε από τα ξένα πρωταθλήματα και άλλα στοιχεία για να ανεβάσουμε το επίπεδο του δικού μας πρωταθλήματος, εφαρμόζουμε μόνο ό,τι μας συμφέρει!

Θεωρώ ότι αυτό το πρόγραμμα ευνοεί μόνο τις μεγάλες ομάδες και θα μπορούσαμε να μιμηθούμε και σε άλλους τομείς τα μεγάλα ξένα πρωταθλήματα.Όπως πχ οι αδειοδοτήσεις, να έχουν κατατεθεί οι εγγυητικές επιταγές από κάθε ομάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου, να αρχίζει το πρωτάθλημα στην ώρα του και τόσα άλλα που μπορούμε να δανειστούμε από τα ξένα πρωταθλήματα. Εμείς όμως παίρνουμε επιλεκτικά μόνο ότι μας ταιριάζει…