Εκτυπώστε τη σελίδα
16-09-2020 13:36

ΕΣΠΕΠ και ΠΑΣΑΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη του βόλεϊ στη Πελοπόννησο

Σε μία συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη του ανδρικού κυρίως βόλεϊ προχώρησε η Ένωση Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα η ΕΣΠΕΠ ένωσε τις δυνάμεις της με τον ΠΑΣΑΠ με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη του βόλεϊ σε όλη την περιφέρεια της Πελοποννήσου.


Η ενημέρωση της ΕΣΠΕΠ:

Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΣΠΕΠ Θοδωρή Κανελλόπουλου, ο ΠΑΣΑΠ και η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (ΕΣΠΕΠ) ενώνουν τις δυνάμεις τους και προωθούν κοινές, συντονισμένες δράσεις, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη του βόλεϊ στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πλευρές βρίσκονται στην επεξεργασία κοινών ιδεών οι οποίες εντός σύντομου χρονικού διαστήματος αναμένεται να λάβουν τελική μορφή και να πάρουν στη συνέχεια «σάρκα και οστά».

Συγκεκριμένα, ΠΑΣΑΠ κι ΕΣΠΕΠ εργάζονται πυρετωδώς, σε πρώτη φάση, για:

Κοινή δράση των Ενώσεων της χώρας, με παλαίμαχους αθλητές, ιδιώτες, εταιρείας κ.ο.κ. με σκοπό τη στήριξη τμημάτων υποδομής με παροχή αθλητικού υλικού ή συνεισφορά στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών του σωματείου.

 Συνδιοργάνωση με την εκάστοτε Ένωση των Final-4 Παίδων και Παμπαίδων με προβολή και παρουσία αναγνωρισμένων αθλητών και προπονητών, με αναζήτηση χρηματοδότησης από τις Περιφέρειες.

Δημιουργία τηλεοπτικού σποτ από εν ενεργεία αθλητές για την προσέλκυση αγοριών στο βόλεϊ, με την παράλληλη διατήρηση των κοριτσιών στο άθλημα.

Κατασκευή Ενωσιακών Προπονητικών Κέντρων σε συνεργασία με σωματεία ανά Περιφερειακή Ενότητα και μεγάλες πόλεις, αποκλειστικά για το άθλημα του Βόλεϊ και ζώνη για αγόρια.

Οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων, να βραβεύονται από την Ε.Σ.Α.Π. κατά τη διάρκεια αγώνα της Volley league με τηλεοπτική κάλυψη, ώστε να τυγχάνει της προβολής η επιτυχία τους.

Στις κοινές δράσεις ΠΑΣΑΠ-ΕΣΠΕΠ επιδιώκεται και η συνεργασία με την ΕΣΑΠ για ακόμη ευρύτερη σειρά ενεργειών όπως η παροχή κινήτρων τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια της Πελοποννήσου ώστε να παρακολουθούν αγώνες της Volley League, καθώς επίσης και η χορηγία αθλητικού εξοπλισμού (προπονητικά σετ – εμφανίσεις) από τις ομάδες της Α1 στον ΠΑΣΑΠ για τις ομάδες που δημιουργούν αναπτυξιακό τμήμα ανδρικού βόλεϊ.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και διεξάγονται κάτω από κλίμα σύμπνοιας με σκοπό τη βελτίωση του παρόντος αλλά κυρίως του μέλλοντος του ελληνικού βόλεϊ.