Εκτυπώστε τη σελίδα
01-07-2020 20:34

Δεληκώστας:«Ο ΠΑΟΚ των Ελλήνων παικτών έδειξε χαρακτήρα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Κώστας Δεληκώστας είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος και εστίασε στο γεγονός πως η ομάδα τους παρότι αποτελείται μόνο Έλληνες παίκτες κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή από 0-2 σετ:
Ο προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Είναι σίγουρα μία μεγάλη νίκη. Η ομάδα αποτελείται μόνο από Έλληνες και έκανε προσπάθεια ενός μήνα. Δεν αντικατόπτριζαν τα δύο πρώτα σετ την εικόνα της ομάδα μας. Ο Παναθηναϊκός ήξερε ποια είναι η εξάδα του ακριβώς, εμείς δεν ξέραμε την εξάδα μας γιατί έχουμε ισοδύναμους παίκτες, όπως είναι ο Τερζής με τον Φιλίποφ και ο Μπούτος με τον Αρμενάκη. Βρήκαμε το σχήμα μας με τους Φιλίποφ και Αρμενάκη. Το κλειδί του ματς ήταν το break-point μας, ήμασταν πολύ καλοί σε μπλοκ-άμυνα μετά από σέρβις μας. Είχαμε θέματα στο side-out, για αυτό παίρναμε διαφορές και τις κάλυπτε ο Παναθηναϊκός. Παίξαμε εκπληκτικά μπλοκ-άμυνα και στις κόντρα μπάλες ήμασταν καλοί έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Μπούτο, θεωρώ ότι κερδίσαμε δίκαια».

Σχετικά με το τι είπε στους παίκτες του μετά το 0-2: «Κάθε φάση την παίζουμε ξεχωριστά. Ξέρουμε ποια ενέργεια είναι μέσα στο σύστημα και ποια εκτός συστήματος. Αυτό που άλλαξε την ροή θεωρώ πως ήταν το μπλοκ-άμυνα μετά από σέρβις μας. Παίξαμε σε κάθε περιστροφή με το ατού του Παναθηναϊκού, έπαιξε ο Παναθηναϊκός το στάνταρ παιχνίδι που παίζει και εμείς καταφέραμε να τον κερδίσουμε».

Σχετικά με την σημασία της νίκης: «Σημαίνει ότι πάμε να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι. Η ομάδα παίζει μέρα παρά μέρα, ενώ κάναμε ένα μήνα προετοιμασία. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι σε αυτό, εμείς κοιτάμε να ξεκουραστούμε και μεθαύριο να παίξουμε το παιχνίδι μας».