Εκτυπώστε τη σελίδα
29-06-2020 17:03

Ταρνατόρος: Το παγκόσμιο βόλεϊ θα έχει στραμμένο το βλέμμα του στη Volley League

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των ημιτελικών αγώνων των πλέι οφ του πρωταθλήματος Volley League ξεκίνησε με την τηλέ-συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων του Ολυμπιακού, του Φοίνικα ΟΝΕΧ, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.
«Ξεκινάει ένα εγχείρημα πρωτόγνωρο στο παγκόσμιο βόλεϊ. Είμαστε το μοναδικό πρωτάθλημα στον κόσμο το οποίο αποφάσισε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί εντός αγωνιστικού χώρου. Ως Ε.Σ.Α.Π. έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διοργανωθούν οι αγώνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε καθημερινή βάση γινόμαστε αποδέκτες αιτημάτων πολλών ομοσπονδιών πολλών αθλημάτων, λιγκών του βόλεϊ από το εξωτερικό, που θέλουν να δουν τους αγώνες διότι είναι οι πρώτοι αγώνες βόλεϊ μετά τον Μάρτιο, από περιέργεια για να δουν πως ένας αγώνας βόλεϊ διεξάγεται κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πρέπει να είμαστε περήφανοι γιατί το παγκόσμιο βόλεϊ θα παρακολουθεί για τις επόμενες 10 ημέρες το ελληνικό πρωτάθλημα. Όλο αυτό το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να το κάνει μόνη της η Ε.Σ.Α.Π.

Για αυτούς που βοήθησαν: «Μας βοήθησε το Υπουργείο Αθλητισμού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η Ε.Ο.ΠΕ. και ο Π.Α.Σ.Α.Π. γιατί αν δεν υπήρχε η συμμετοχή των αθλητών δεν θα γινόταν τίποτα. Όλο αυτό είναι μεγάλο τόλμημα και θα μας κάνει σοφότερους, διότι η ιστορία με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει και αυτοί οι αγώνες είναι και κρας τεστ για το πως θα ξεκινήσουμε την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Έχουμε στείλει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και στην παγκόσμια ομοσπονδία, από την οποία έχουμε δεχθεί και συγχαρητήρια».

Ο Παντελής Ταρνατόρος στην δευτερολογία του τοποθετήθηκε σε παρατήρηση του αρχηγού του ΠΑΟΚ Θάνου Τερζή και με την ευκαιρία αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα υπάρξουν στην καθημερινότητα των αγωνιζομένων αθλητών:

«Η ευθύνη της Ε.Σ.Α.Π. και όλων των παραγόντων είναι στο δεκαπλάσιο λόγω της κατάστασης. Θα τηρηθούν στο 100% οι διαδικασίες που προβλέπονται, αλλά σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι αθλητές που θα πρέπει να τα τηρήσουν. Πρέπει να υπάρχει πειθαρχία για όλα τα πρωτόκολλα από την στιγμή που θα μπεις μέσα στο γήπεδο. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια σε κάτι καινούργιο και πρωτόγνωρο. Οι άνθρωποι της Ε.Σ.Α.Π. θα κάνουν το καλύτερο δυνατό και θα είμαστε στο γήπεδο για οτιδήποτε προκύψει για να δοθούν άμεσα λύσεις».

Για το γεγονός ότι οι τελικοί δεν θα γίνουν στο Ο.Α.Κ.Α.: «Ήταν μία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και στην αρχή δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα διασφαλίσουμε το γήπεδο του ΟΑΚΑ. Έγιναν τρία συμβούλια που δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε και στο τέλος είπαμε να κάνουμε τους ημιτελικούς στο Ο.Α.Κ.Α. και λόγω εξόδων αποφασίσαμε οι τελικοί να γίνουν στις έδρες των φιναλίστ».