Εκτυπώστε τη σελίδα
23-05-2020 09:24

Οι δύο ομάδες που έμειναν στην κατηγορία χωρίς να δώσουν αγώνα

Το εφετινό πρωτάθλημα της Volley League θα περάσει στην ιστορία για το πιο απρόοπτο όλων των εποχών και ακόμα δεν έχουμε δει το φινάλε για τον πρωταθλητή. Είδαμε όμως το φινάλε για τις τελευταίες θέσεις. Και αν για την διεξαγωγή των πλέι οφ για τις θέσεις 1-4 έγιναν σκληρά παζάρια, για τα πλέι άουτ δεν έγινε κουβέντα κι έτσι αποφασίστηκε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Τυπικά κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιες θα ήταν αυτές ομάδες αφού δεν έγιναν πλέι άουτ.

Για παράδειγμα ο Εθνικός χωρίς νίκη μετά από 16 αγώνες και η Ελπίδα με δύο νίκες σε 16 αγώνες θα μπορούσαν να νικήσουν στα πλέι άουτ τον Παμβοχαϊκό και τον ΟΦΗ αντίστοιχα και να μείνουν στην κατηγορία.

Εφόσον όμως αποφασίστηκε να μην γίνουν πλέι άουτ ο Εθνικός και η Ελπίδα κατατάχθηκαν στην 9η και 10η θέση και με βάση την πρόταση για να μην πέσει κανείς πέρασαν στην ιστορία ως οι ομάδες που εξασφάλισαν την παραμονή τους χωρίς αγώνα ή αλλιώς με δύο νίκες συνολικά σε όλη τη σεζόν που σίγουρα δεν έχει προηγούμενο.

Το ερώτημα είναι: Γιατί έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να μην υποβιβαστεί κανείς;

Η απάντηση είναι: Γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να γίνουν πλέι άουτ, όπως γίνονται και πλέι οφ. Φανταστείτε να άνοιγε και αυτή η κουβέντα. Θα θέλαμε πέντε μήνες συμβούλια για να καταλήξουμε σε απόφαση.

Και επειδή ο μαγικός κόσμος της Volley League είναι αστείρευτος και για όσους δεν το κατάλαβαν επιστρέφουμε σε πρωτάθλημα 12 ομάδων μετά τη μείωση σε 10 το καλοκαίρι του 2010.

Το παράδοξο είναι πως ο Εθνικός δεν είναι βέβαιο πως θα μείνει στην κατηγορία αφού κατά δήλωση του εκπροσώπου της διοίκησης του Θεοδωρου Μαυρίδη «δεν είναι βέβαιο πως θα μπορέσει η διοίκηση να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία».

Στη διοίκηση του Εθνικού πιστεύουν πως εάν δεν αγωνιστουν στην Volley League θα παίξουν στην Α2 ανδρών αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του volleynews.gr εφόσον ο Εθνικός φύγει από την Volley League θα πάει στο Α΄τοπικό ανδρών της ΕΠΕΣ Θράκης.