1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-05-2020 15:50

Γιώργος Τσικούρης: «Προσοχή στη μεγάλη επιβάρυνση σε μικρό χρονικό διάστημα»

Ο γνωστός ορθοπεδικός Γιώργος Τσικούρης που είναι συνεργάτης στην ιατρική επιτροπή της Ε.Ο.ΠΕ. με εμπειρία από πολλές ομάδες και σε πολλά αθλήματα μίλησε στο volleynews.gr σχετικά με την επιτροφή των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών στην ενεργό δράση. Ειδικά για το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ τόνισε τη σημασία και την ένταση της προετοιμασίας. Τόνισε πως ακόμα και μέσα στον Ιούλιο πρέπει να συνεχιστεί η δραστηριότητα ενώ σχολίασε και τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται μέσα στο πρωτόκολλο για το μπιτς βόλεϊ:

«Για να επιστρέψουμε στις προπονήσεις θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πρακτικοί και να ακούμε δύο πράγματα. Όσο αφορά την Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. μας έδωσε κάποια σταθερά τιπς και το εφαλτήριο για να μπορέσουμε να κάνουμε τις δικές μας προτάσεις για τους υψηλού επιπέδου αθλητές μας και να δώσουμε την ευκαιρία να κάνουν την υγειονομική τους ταυτότητα. Θα πρέπει αυτοί οι αθλητές να αποφύγουν να κάνουν πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα γιατί θα τραυματιστούν μυοσκελετικά αλλά και το αναπνευστικό τους σύστημα θα επιβαρυνθεί. Θα πρέπει να δώσουμε εκεί βαρύτητα. Σιγά σιγά να μπούμε σε ρυθμούς προσαρμογής της άσκησης και αυτό θα μας βοηθήσει, έτσι ώστε μέσα Ιουλίου περίπου να υπάρξει αγωνιστική δραστηριότητα και να μην χαθεί η καλοκαιρινή σεζόν».

«Δεν μπορώ όμως να μην αφουγκραστώ και τον μαζικό αθλητισμό που χρειάζεται. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και με τα παιδιά των ακαδημιών. Στο μπιτς βόλεϊ που υπάρχουν δύο άτομα από την κάθε πλευρά του φιλέ, αρκετοί λένε για τη χρήση μάσκας. Η χειρουργική μάσκα μετά από κάποια ώρα αλήθεια είναι ότι θα έχεις αναπνευστική δυσχέρεια. Υπάρχουν όμως και ειδικές μάσκες σε στυλ πάπιας που μπορείς άνετα να αναπνεύσεις και να αγωνιστείς. Η προστασία στα μάτια και στο πρόσωπο θα μας βοηθήσει τον πρώτο καιρό. Δεύτερον όσο αφορά τον πρώτο καιρό η χρήση γαντιών θα πρέπει να δουν και οι προπονητές κατά πόσο είναι εφικτό τον επόμενο ενάμιση μήνα. Παρότι υπάρχει η μελέτη του Τορίνο για το βόλεϊ, μπαίνουν κάποιες ντιρεκτίβες και χτίζουν το προφίλ προκειμένου να ξεκινήσουν οι προπονήσεις αλλά και την αγωνιστική επάνοδο, χωρίς υστερίες και φοβίζοντας τους αθλητές. Ακόμα έχουμε ερευνήσει σε μικρό βαθμό τον κορονοϊό και δεν έχουν εξαφνίσει τις επιπλοκές για κάποιον που έχει νοσήσει», είπε ο Γιώργος Τσικούρης ο οποίος μάλιστα βρίσκεται και ο ίδιος στο κρεβάτι του πόνου μετά από χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε στο πόδι του μετά από χρόνιο πρόβλημα που είχε από την εποχή που έπαιζε βόλεϊ.
 

Ο Γιώργος Τσικούρης σώζει αθλητές και αθλήτριες από την αρθρίτιδα (video)

Μανώλης Ρουμελιώτης: «Ετσι θα ξεκινήσουν οι εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ»

 

Δείτε την αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Τσικούρη στο 77ο λεπτό της εκπομπής όπου βασικός καλεσμένος ήταν ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς:

 

 

Media

Σχετικά άρθρα

  • Ο Γιώργος Τσικούρης σώζει αθλητές και αθλήτριες από την αρθρίτιδα (video)
    Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν στον ορθοπεδικό γιατρό Γιώργο Τσικούρη ο οποίος έχει αφιερωθεί στους αθλητές και στις αθλήτριες του βόλεϊ. Την Παρασκευή έκανε ταξίδι αστραπή στην Αρχαία Ολυμπία για να επιβλέψει τις προληπτικές εξετάσεις σε αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονταν στο τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ