1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-05-2020 21:20

Συνεδρίαση ΕΣΑΠ: Πρωταθλητής μέσα στο γήπεδο αλλά εάν διακοπεί θα δοθεί η κούπα στον Ολυμπιακό

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση των 10 εκπροσώπων των Τ.Α.Α. της Ε.Σ.Α.Π. δεν πάρθηκε απόφαση για το μέλλον του πρωταθλήματος της volley league. Καμία από τις ψηφοφορίες δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 8 από τις 10 απαιτούμενες ψήφους για την αλλαγή της προκήρυξης και έτσι αποφασίστηκε να διακοπεί η συνεδρίαση και να συνεχιστεί 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) που θα αφορά στην πραγματοποίηση των αθλητικών γεγονότων μετά τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει με τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της διοργανώτριας του πρωταθλήματος (Ε.Σ.Α.Π.) θα δοθεί χρόνος στα Τ.Α.Α. να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν για το εάν θα ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα στους αγωνιστικούς χώρους ή εάν θα λήξει με απόφαση της Ολομέλειας των Τ.Α.Α. Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά τέθηκε το ερώτημα εάν πρεπει να συνεχιστεί πρωτάθλημα αγωνιστικά.

Υπέρ ψήφισαν 6 σωματεία, 3 ψήφισαν κατά και υπήρξε και μία λευκή ψήφος. Επομένως δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 8 ψήφων. Να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός είχαν κοινή στάση και ψήφισαν την διακοπή του πρωταθλήματος χωρίς πρωταθλητή, ενώ η Κηφισιά καταψήφισε μεν την διεξαγωγή αγώνων αλλά στην ψηφοφορία για την διακοπή υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει πρωταθλητής και αυτός πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός ως πρώτος στη βαθμολογία τη στιγμή της διακοπής.

Στη συνέχεια τέθηκε το ερώτημα της διακοπής του πρωταθλήματος με πρωταθλητή. Υπέρ ψήφισαν 7 σωματεία, 2 ψήφισαν κατά και λευκό ο Φοίνικας Σύρου. Μάλιστα οι 6 που ψήφισαν υπέρ ανέφεραν πως πρωταθλητής πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός επειδή ήταν πρώτος τη στιγμή της διακοπής. Επίσης η Ελπίδα Αμπελοκήπων πρότεινε να βγει πρωταθλήτρια η ομάδα που θα δεσμευτεί να δηλώσει συμμετοχή στο Τσαμπιονς Λιγκ ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση του ελληνικού βόλεϊ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Επομένως ούτε και τότε είχαμε το απόλυτο των 8 ψήφων.

Εγινε και δεύτερος γύρος ψηφοφορίας αλλά κανείς δεν άλλαξε την αρχική του τοποθέτηση κι έτσι μετά από ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων ο εκπρόσωπος της Σύρου συμφώνησε με πρόταση του Παναθηναϊκού για διακοπή της συνεδρίασης και παράταση λίγων ημερών μέχρι να ξεκαθαριστούν όλα τα δεδομένα. Μάλιστα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεσμεύτηκαν να επανεξετάσουν υπό προϋποθέσεις το ενδεχόμενο να αγωνιστούν εάν και εφόσον υπάρξουν όλες οι δικλίδες ασφαλείας  για τους αθλητές και τα σωματεία.

Να σημειωθεί πάντως πως ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου ξεκαθάρισε πως εφόσον δεν είναι δυνατόν να γίνουν αγώνες ειτε γιατί υπάρχουν απαγορεύσεις είτε γιατί ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός δεν κατέβουν να αγωνιστούν θα ψηφίσει υπέρ της λήξης του πρωταθλήματος με βάση τη βαθμολογία μετά από 16 αγωνιστικές και πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.

Στο μεταξύ, η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

Μετά από τέσσερις και πλέον ώρες συνεδρίασης και ύστερα από ομόφωνη απόφαση διακόπηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π.

Οι αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος της Volley League 2019-20 θα παρθούν στην συνέχεια της συνεδρίασης. Στην σημερινή πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ με θέμα την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος στην οποία συμμετείχαν όλα τα ΤΑΑ, δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη της προβλεπόμενης ειδικής πλειοψηφίας (8 πλειοψηφικές ψήφους στις 10 ομάδες), σύμφωνα με το άρθρο 8 της από 24/04/2020 ΠΝΠ για την αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος , συνολικά για όλες τις ομάδες με βάση την κατάταξή τους στον βαθμολογικό πίνακα και τόσο ως προς το ζήτημα της συνέχισης διεξαγωγής, όσο και ως προς αυτό της διακοπής του πρωταθλήματος, με ανάδειξη ή μη πρωταθλητή.

Παρά το γεγονός ότι έγινε διεξοδική συζήτηση και αλλεπάλληλες ψηφοφορίες, κρίθηκε τελικά σκόπιμο να διακοπεί η συνεδρίαση, προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου η Πολιτεία να αποφασίσει το δυνατόν συντομότερα έναν σαφή και χρονικά προσδιορισμένο «οδικό χάρτη» επανεκκίνησης προπονήσεων και αγώνων της Volley League πάντα με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό το αργότερο μέχρι το τέλος Μαίου (και σε κάθε περίπτωση ευθύς αμέσως υπάρξουν νεότερες εξελίξεις) το ΔΣ θα επανασυνεδριάσει, οπότε και θα αποφασιστεί οριστικά η τύχη του φετινού πρωταθλήματος.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ