1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-03-2020 22:56

Έκκληση Πελεκούδα: «Zητήσαμε το επίδομα των 800€, οι ομάδες να δώσουν τα δεδουλευμένα»

Ο διεθνής κεντρικός του Παναθηναϊκού και πρόεδρος του Π.Α.Σ.Α.Π. Παναγιώτης Πελεκούδας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή VOLLEY TIME του SDNA.gr και μίλησε για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ. Ο Πελεκούδας έκανε έκκληση προς τους συλλόγους να δώσουν στους αθλητές τα δεδουλευμένα τους και τόνισε πως έχουν γίνει κινήσεις για να μπουν και οι ίδιοι στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης που αφορά το επίδομα των 800€.

 «Ως αθλητές και άνθρωποι εννοείται πως σεβόμαστε το όποιο πρόβλημα υγείας υπάρχει. Καταλαβαίνουμε περισσότερο από τον μέσο άνθρωπο γιατί ακολουθούμε από μικροί τους κανόνες που μας επιβάλουν. Κάνουμε αυτό που πρέπει γιατί αυτή είναι η δουλειά μας. Έχουν αρχίσει ήδη τα προβλήματα, κυρίως οικονομικά. Κάθε σεζόν είναι 8 με 10 μήνες εργασίας και από την στιγμή που υπάρχει αναβολή, θα υπάρχει και υπόλοιπο οφειλής που δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε αν η κατάσταση είναι όπως πρέπει. Αλλιώς είναι καλύτερα να σταματήσει το πρωτάθλημα. Δεν φταίει η Ε.Σ.Α.Π. για αυτή την κατάσταση, είναι κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς. Πρέπει όλοι οι φορείς να κάτσουμε και να βρούμε ένα πλάνο. Σε περίπτωση οριστικής αναβολής θα πρέπει να αποφασιστεί αν πρέπει να βγει πρωταθλητής ή όχι. Πρέπει να δούμε και τι θα γίνει με την επόμενη σεζόν».

Για το οικονομικό:

«Έχουμε ήδη κάνει κινήσεις προς την Κυβέρνηση για το επίδομα των 800 ευρώ. Πολλοί αθλητές είναι ήδη εκτεθειμένοι. Θέλω να κάνω έκκληση προς τις ομάδες. Τα δεδουλεύμενα των αθλητών και αθλητριών πρέπει να δοθούν άμεσα. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση, όμως φανταστείτε να είσαι και απλήρωτος. Να δώσουν ένα έναντι να κινηθεί ο αθλητής που δεν έχει χρήματα. Είσαι σε καραντίνα αλλά πρέπει να φας. Όλοι πρέπει να δούμε το συλλογικό συμφέρον και να αρχίσουν να γίνονται πληρωμές για να είναι κάπως πιο εύκολα. Τα ποσά μας δεν είναι αυτά του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Είναι και άλλα αθλήματα. Σε συνδυασμό με το καλοκαίρι που δεν εργαζόμαστε, είναι πολλοί μήνες που θα μείνουμε απλήρωτοι».

Τι κινήσεις έχει κάνει ο Π.Α.Σ.Α.Π.:

«Έχουμε στείλει επιστολές στον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά. Όχι μόνο εμείς αλλά υπάρχει μία σύνδεση όλων των αθλημάτων. Πρέπει όμως να πάρουν έγκριση από τον κ. Σταϊκούρα και το Υπουργείο Οικονομικών. Εκεί συγγνώμη αλλά δεν έχω κάποια επαφή. Το δουλεύουμε όμως και το κοιτάμε και λογιστικά. Μας στηρίζει η Ε.Σ.Α.Π. και έχουμε κοινή γραμμή. Περιμένουμε να δούμε αν θα μας ακούσουν».

Για το τι θα ζητήσουν οι αθλητές από την Ε.Σ.Α.Π.:

«Δεν θα ρισκάρουμε την υγεία μας. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει και πότε και αν μας επιτραπεί να παίξουμε. Είναι παράλογο να παίξουμε και να τελειώσει το πρωτάθλημα Ιούλιο γιατί έτσι θυσιάζεις την επόμενη σεζόν. Δεν έχουμε σκοπό να τσακωθούμε και πρέπει όλοι μαζί πρώτα να ξεπεράσουμε τον κορονοϊό και μετά θα ξεπεράσουμε και το οικονομικό. όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά παντού στον κόσμο. Μέχρι τις 15 Ιουνίου είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε. Αν σταματήσει η λοίμωξη και υπάρχει χρόνος τότε θα παίξουμε».

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ