Εκτυπώστε τη σελίδα
13-03-2020 21:02

Κορoνοϊός: Νέα έκτακτα μέτρα απο την κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών (vid)

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος του Υπουργείου ανακοίνωσε, ότι κλείνουν εμπορικά κέντρα, καφέ, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια με καθίσματα. Εξαιρούνται τα ντελίβερι και οι διανομές κατ' οίκον.

Επίσης, κλειστά θα μείνουν βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και αθλητικές εγκαταστάσεις (εκτός από τους ανοιχτούς χώρους), κέντρα αισθητικής, πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Ανοιχτά θα μείνουν τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, το λιανεμπόριο και τα καταστήματα τροφίμων, καθώς και τα φαρμακεία.Χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι τα νέα μέτρα λαμβάνονται καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 190.δηλαδή 72 νέα κρούσματα σε μία ημέρα. Τα 36 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

Έντεκα είναι τα λεγόμενα «ορφανά», τα 9 στην Αττική. Πέντε άτομα νοσούν σοβαρά και αυτή την ώρα είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, τα δυο στην Πάτρα, ένα στο Σωτηρία, ένα στο ΑΤΤΙΚΟΝ και ένα στο ΑΧΕΠΑ.Ειδικότερα, νοσηλεύονται 21 άτομα στην Πάτρα, 9 στο Σωτηρία, 8 στο ΑΧΕΠΑ, 6 στο ΑΤΤΙΚΟΝ, 1 στη Μυτιλήνη, 1 στο Θριάσιο.Έχουν έλεγχθεί συνολικά 2.700 άτομα.

Στην Αττική έχουν διαπιστωθεί 85 κρούσματα, στην Ηλεία 40, στην Αχαΐα 9, στη Θεσσαλονίκη 6, στην Ανατολική Αττική 5, στη Ζάκυνθο 4, στην Καστοριά 3, ενώ ένα άτομο είναι από άλλες περιοχές.Οι ηλικίες των κρουσμάτων:

65 και άνω: 47 άτομα

40-64 ετών: 79 άτομα

0-17 ετών: 7 άτομα

Media