Εκτυπώστε τη σελίδα
12-02-2020 21:18

Volley League: Ο Έμι Τερβαπόρτι MVP Βίκος Cola της 12ης αγωνιστικής

Ο Φινλανδός πασαδόρος του Ολυμπιακού Έμι Τερβαπόρτι αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2019-20.


Ο Φινλανδός πασαδόρος του Ολυμπιακού Έμι Τερβαπόρτι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στην εντός έδρας νίκη επί του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου με 3-0 σετ στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής.

Ήταν η 11η νίκη του Ολυμπιακού σε 12 αγώνες. Ο 30χρονος πασαδόρος καθοδήγησε άψογα την ομάδα του Ολυμπιακού. Είχε 2/2 επιθέσεις και 1 άσσο και συνολικά 3 πόντους. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που τον ανέδειξε MVP Βίκος Cola ήταν το γεγονός πως η ομαδα του είχε 40%υποδοχή και 30%άριστες και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση ήταν 59%.

Είναι η 108η φορά που παίκτης του Ολυμπιακού αναδείχτηκε MVP από το 1998 που καθιερώθηκε ο θεσμός και η τέταρτη φορά εντός της σεζόν 2019-20 μετά τις διακρίσεις που απέσπασαν την 1η αγωνιστική ο Αλβανός Γκαζμέντ Χουσάι, την 3η αγωνιστική ο Ρόλαντ Γκέργκι και την 7η αγωνιστική ο Θεόδωρος Βουλκίδης.

Αναδεικνύεται ΜVP Bϊκος Cola για τρίτη φορά στην καριέρα του μετά την 9η αγωνιστική της εφετινής σεζόν για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-2 και την 5η αγωνιστική της σεζόν 2016-17 πάλι με τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΟΚ με νίκη με 3-1 σετ. Είναι η πρώτη φορά που ο Έμι Τερβαπόρτι αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola τον ενάμιση χρόνο που αγωνίζεται στην Ελλάδα.

«Χτίζουμε ομάδα για τους τίτλους»

Ο Έμι Τερβαπόρτι δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την ατομική μου διάκριση και κυρίως διότι δείχνουμε πως είμαστε έτοιμοι και δυνατοί ενόψει των τελικών με τον Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ που θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Χτίζουμε την ομάδα μας για να πάρει όλους τους τίλους της σεζόν. Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνιση που κάναμε απέναντι στον Φοίνικα. Είναι η πρώτη μου διάκριση ως MVP αγωνιστικής και αφιερώνω την διάκριση στους συμπαίκτες μου και στην οικογένεια μου».