Εκτυπώστε τη σελίδα
18-12-2019 14:38

Ο Θεόδωρος Βουλκίδης του Ολυμπιακού αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 7ης αγωνιστικής

Ο διεθνής κεντρικός του Ολυμπιακού Θεόδωρος Βουλκίδης αναδείχτηκε MVP Βίκος Cola της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2019-20.

 Ο Βουλκίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στη νίκη με 3-2 σετ επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι των «αιωνίων» που έγινε στο γυμναστήριο του Αγίου Θωμά.

 Ο 23χρονος κεντρικός συνολικά πήρε 14 πόντους στο ντέρμπι εκ των οποίων οι 5 ήταν άσσοι και μάλιστα τους 4 από αυτούς συνεχόμενους μετά το 8-10 του 5ου σετ. Επίσης πήρε 2 πόντους από μπλοκ και 7 πόντους από επίθεση στις 11 πάσες που πήρε

.Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει τη διάκριση του MVP Βίκος Cola στην καριέρα του, ενώ στο τελευταίο All Star που έγινε στη Σύρο αναδείχτηκε καλύτερος σέρβερ με τη μπάλα να κινείται με 115,4 χιλιόμετρα / ώρα. 

Είναι η 107η φορά που παίκτης του Ολυμπιακού αναδείχτηκε MVP από το 1998 που καθιερώθηκε ο θεσμός και η τρίτη φορά εντός της σεζόν 2019-20 μετά τις διακρίσεις που απέσπασαν την 1η αγωνιστική ο Αλβανός Γκαζμέντ Χουσάι και την 3η αγωνιστική ο Ρόλαντ Γκέργκι. 

Ο Θεόδωρος Βουλκίδης έχει γεννηθεί 30 Μαρτίου 1996 στην Κατερίνη και ξεκίνησε το βόλεϊ στη Νίκη Αιγινίου όπου έκανε και τα πρώτα του βήματα ως επαγγελματίας αθλητής. Το καλοκαίρι του 2017 πήγε στον Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκό, το 2018 στον Α.Ο.Φοίνικα Σύρου και το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Εχει ύψος 2.00 και εκτός από τα προσόντα του ως μπλοκέρ διακρίνεται για το εντυπωσιακό σερβίς του το οποίο τον ανέδειξε και το μεγάλο πρωταγωνιστή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

 O «Τεό Βουλκ» είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που τελείωσε έτσι αυτό το ντέρμπι και με τους άσσους μου. Είναι πολύ σημαντικό μετά από 300 φάσεις ενός παιχνιδιού να βγαίνεις νικητής. Το βραβείο αυτό το αξίζει σε όλη την ομάδα μου που δεν τα παράτησε παρότι χάναμε 2-1 σετ και μείναμε συγκεντρωμένοι στο στόχο. Θέλω να το αφιερώσω στην ομάδα μου στην οικογένεια μου που είναι δίπλα μου πάντα».

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA 2019-20

1η αγωνιστική: Γκαζμέντ Χουσάι (Αλβανία) (Ακραίος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2η αγωνιστική: Nίκος Μήλης (Διαγώνιος - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)
3η αγωνιστική: Ρόλαντ Γκέργκι (Ουγγαρία) (Ακραίος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
4η αγωνιστική: Γιάννης Τακουρίδης (Κεντρικός - Π.Α.Ο.Κ.)
5η αγωνιστική: Αξέλ Γιάκομπσεν (Δανία) (Πασαδόρος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)
6η αγωνιστική: Έρικ Μπατατζίμ (Βραζιλία) (Ακραίος - Α.Ο.Π.Κηφισιάς)
7η αγωνιστική: Θεόδωρος Βουλκίδης (Κεντρικός - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

 

 

 

Σχετικά άρθρα