Εκτυπώστε τη σελίδα
10-12-2019 21:31

Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό

Με χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ από το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ για τα όσα γράφθηκαν στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την 1η αγωνιστική της Volley League.
Αναλυτικά:

Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ...

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», όπως αναπτύχθηκαν προφορικά και αναλυτικά από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του για τα όσα εγιναν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League 2019-20. Και

από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας (φύλλο αγώνα, έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα, το υπ’ αριθ. πρωτ. 3592/19/2362372/6-11-2019 έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης-Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης- Τμήμα Γενικής Αστυνόμευσης, καθώς και από τα έγγραφα που προσκόμισε το εγκαλούμενο σωματείο και τα όσα ανέπτυξε προφορικά ο πληρεξούσιος δικηγόρος του εν λόγω ΤΑΑ).

Επιβάλλει στο ως άνω σωματείο, λαμβάνοντας υπόψη ότι το αυτό δεν τήρησε αυξημένα μέτρα πρόληψης επεισοδίων κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου αγώνα, (α) χρηματικό πρόστιμο ποσού τριακοσίων (300 €) ευρώ, λόγω εκτροπής ομαδικώς από φιλάθλους του σωματείου σε πράξη που συνιστά έργω εξύβριση (φτυσίματα) με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο (αθλητές του αντίπαλου σωματείου) (άρθρα 17§2Α περ. β’ και 26§ 1 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας κυρίως υπ’ όψη, ότι μετά τις αναγκαίες συστάσεις δεν χρειάστηκε να διακοπεί ο αγώνας ή να εκκενωθεί το γήπεδο (βλ. φύλλο αγώνα) και συνεκτιμώντας ότι δεν επηρεάστηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ούτε και προκλήθηκε οιασδήποτε μορφής τραυματισμός και (β) την ποινή της έγγραφης σύστασης με παράλληλη ανακοίνωση στον τύπο και του χρηματικού προστίμου των διακοσίων (200 €) ευρώ (άρθρο 17 παρ. 2 Α περ. α και β και 28 παρ. 3 και 10 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), αναφορικά με τη ρίψη ενός μικρού μπουκαλιού από νερό εντός της ζώνης προθέρμανσης και με αποδέκτη αθλητή του αντίπαλου αθλητικού σωματείου, ενόψει του ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, ενώ από τη ρίψη του συγκεκριμένου αντικειμένου δεν προκλήθηκε τραυματισμός του αθλητή, ούτε επηρεάστηκε η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Επισημαίνεται τέλος, ότι το εγκαλούμενο σωματείο δεν έχει υποπέσει στα ίδια ως άνω ή άλλα παραπτώματα κατά τη διάρκεια της αυτής αγωνιστικής περιόδου. Συνολικά δε, κατά συγχώνευση των ανωτέρω χρηματικών ποινών, επιβάλλεται στο εγκαλούμενο ΤΑΑ το χρηματικό πρόστιμο των τετρακοσίων (400 €) ευρώ (αναλογική εφαρμογή άρθρου 13 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.).