Εκτυπώστε τη σελίδα
07-11-2019 22:04

Ζένια Γκόρτσανιουκ: «Να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω με αντίπαλο τον Ηρακλή»

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων μετρά αντίστροφα για τον πρώτο αγώνα της ιστορίας της ως γηπεδούχος στη Volleyleague, το Σάββατο (09/11, 19.00), απέναντι στον Ηρακλή, με τον Ζένια Γκόρτσανιουκ να συνδέει τους ενθουσιώδεις «νεοφώτιστους» με το ένδοξο παρελθόν των φιλοξενούμενων, στους οποίους πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του.

«Έχω να θυμάμαι πολλές όμορφες στιγμές από τα χρόνια που πέρασα στον Ηρακλή. Η εντονότερη ανάμνηση είναι ότι είχαμε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, αν όχι την καλύτερη, έστω και αν δεν ήρθε ο τίτλος του Τσάμπιονς Λιγκ στον οποίο πλησιάσαμε ξανά και ξανά», τόνισε ο 32χρονος ακραίος, ο οποίος πέρασε συνολικά μία δεκαετία στα τμήματα υποδομής και στην πρώτη ομάδα των «κυανόλευκων» (2001-2011), με κάποια μικρά ενδιάμεσα διαλείμματα, κατακτώντας με την ανδρική ομάδα δύο Πρωταθλήματα Ελλάδας (2007, 2008), δύο Σούπερ Καπ Ελλάδας (2007, 2008), ενώ επίσης υπήρξε δύο φορές φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ορισμένους από τους πρώην συμπαίκτες του, όπως τους Κώστα Προύσαλη και Αργύρη Μαυροβουνιώτη, θα τους συναντήσει το  Σάββατο ως αντιπάλους στο Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων.
 
Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Παμβοχαϊκό (εκτός έδρας ήττα με 3-2) άφησε γλυκόπικρη γεύση στην Ελπίδα, ωστόσο ο Ζένια Γκόρτσανιουκ εστίασε στα οφέλη που αποκόμισε η ομάδα του, με την προσδοκία ότι η πρώτη νίκη θα έρθει κόντρα στον Ηρακλή.
 
«Χάσαμε ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά προτιμώ να σκέφτομαι θετικά το τελικό αποτέλεσμα: Πήραμε έναν βαθμό εκτός έδρας, παλέψαμε ως ίσος προς ίσον απέναντι σε έναν αντίπαλο με τον οποίο θα έχουμε παρόμοιους στόχους και επιπλέον τα παιδιά της ομάδας έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν στη μεγάλη κατηγορία.

Έχουμε βέβαια πολλή δουλειά μπροστά μας σε διάφορους τομείς, αλλά πιστεύω ότι θα γινόμαστε καλύτεροι από αγώνα σε αγώνα, επειδή θα αποκτάμε περισσότερη εμπειρία κάθε φορά», ανέφερε ο παίκτης της Ελπίδας Αμπελοκήπων και συμπλήρωσε:
 
«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω απέναντι στον Ηρακλή. Ένα θετικό αποτέλεσμα είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Είναι ένας αντίπαλος που γνωρίζουμε αρκετά καλά, με δεδομένο ότι αναμετρηθήκαμε σε φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας αλλά και στο Λιγκ Καπ.

Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη δική μας απόδοση και θα προσπαθήσουμε για τη νίκη, αφού θα πρέπει να μαζέψουμε βαθμούς ειδικά στους εντός έδρας αγώνες. Ο Ηρακλής είχε τα γνωστά προβλήματα το προηγούμενο διάστημα, διαθέτει όμως καλές μονάδες, αθλητές με σημαντική εμπειρία στη Λίγκα. Κι εμείς, πάντως, δείξαμε στην πρεμιέρα ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε θετικά αποτελέσματα απέναντι σε πιο έμπειρες ομάδες και αυτό θα επιχειρήσουμε ξανά».

Σχετικά άρθρα