Εκτυπώστε τη σελίδα
21-10-2019 22:04

Ο Αυγενάκης βράβευσε τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και την ομάδα της καρδιάς του

Το παρών στη κλήρωση της Volley League 2019-20 έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τίμησε τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου την περυσινή σεζόν, τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα αλλά και την ομάδα του ΟΦΗ για την άνοδό του στη μεγάλη κατηγορία.

Την βράβευση στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.ΠΕ. Νεκτάριος Χαλβατζής.

«Είμαι εδώ με την καρδιά μου γιατί πραγματικά αγαπώ το άθλημα… Χαίρομαι γιατί υπάρχει αδελφοσύνη παραγόντων και παικτών στους μεγάλους εμπορικούς συλλόγους. Δεν είμαι χαρούμενος γιατί ομάδα όπως η ΑΕΚ δεν θα είναι στην κλήρωση. Το στοίχημα είναι να βρούμε τις λύσεις και σιγά, σιγά θα βρούμε όλοι το βηματισμό μας.

Ο αθλητισμός δε μπορεί να είναι κρατικοδίαιτος. Κι έρχομαι στην ΕΡΤ… Πρέπει να συνδράμει και ο ιδιωτικός τομέας… Καταθέσαμε στο Υπουργείο οικονομικών κίνητρα φορολογικά. Το δεύτερο είναι η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια, τρίτον ο φόρος των μεταγραφών.

Δεν κάτσαμε με σταυρωμένα χέρια και έχουμε προχωρήσει στη διαβούλευση του νομοσχεδίου που φέρνουμε ως νέα πολιτική ηγεσία

Δεν έχει λογική η ΕΡΤ να χρηματοδοτεί τον ελληνικό αθλητισμό. Με ποια μελέτη και ποια αξιολόγηση έγινε το μοίρασμα των χρημάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση; Με το "μάτι" χάριζε ποσά; Αυτό το πράγμα δεν γίνεται να συμβαίνει. Η μετάβαση όμως πρέπει να είναι ομαλή. Δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργού να αποφασίζει. Το βόλεϊ πρέπει να μπαίνει στα σπίτια των Ελλήνων και αυτή την προσπάθεια θα κάνουμε. Θα κάτσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι και θα βρούμε λύση».

Ο υφυπουργός αθλητισμού αναφέρθηκε και στο «Σπίτι του Βόλεϊ»:

«Πολύ σύντομα θα βάλουμε μπροστά να λειτουργήσει η Παιανία και το σπίτι του βόλεϊ, όπως πρέπει να λειτουργεί. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει και η αλήθεια είναι ότι έχω σοκαριστεί από το μπάχαλο που επικρατεί εκεί. Στις εγκαταστάσεις έχουν ξηλωθεί τα πάντα. Ωστόσο ακόμα και τώρα κάνουν προπόνηση αθλητές που στοχεύουν σε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020. Μέχρι τώρα οι Εθνικές ομάδες φιλοξενούνταν σε άλλα κλειστά γυμναστήρια, αλλά πρέπει να έχουν σταθερή έδρα και αυτή είναι η Παιανία».

2224420

 

 

2224422

Σχετικά άρθρα