1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-10-2019 19:34

Η «Χρυσή Τομή» του Γ.Σ.Κερατέας στις ακαδημίες του ανδρικού βόλεϊ

Ιστορική νίκη με 3-2 σετ σημείωσε η ομάδα Κ18 (Παίδων) του Γ.Σ.Κερατέας για το πρωτάθλημα παίδων της ΕΣΠΑΑΑ και μάλιστα επί της ΑΕ Αμπελοκηπων. Η επιτυχία αυτή βάζει και πάλι τον Γ.Σ.Κερατέας στον χάρτη του βόλεϊ στις ακαδημίες των αγοριών που είναι γενικά και το μεγάλο στοίχημα για το μέλλον του αθλήματος.

Η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε εδώ και μερικούς μήνες να επενδύσει και στις υποδομές του ανδρικού βόλεϊ πηγαίνοντας κόντρα στη μόδα αλλά και στην προσφορά όπου οι περισσότεροι σύλλογοι με βασικό κίνητρο τα έσοδα στρέφουν το ενδιαφέρον τους μόνο στο γυναικείο βόλεϊ. Υπεύθυνος προπονητής είναι ένας πρώην παίκτης του Γ.Σ.Κερατέας με εμπειρία και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα Αυστρίας.

Η αναφορά για τον Θεόδωρο Χόφερ ο οποίος έβαλε και ο ίδιος ένα προσωπικό στοίχημα να φτιάξει μία ακαδημία αγοριών στον τόπο που μεγάλωσε και που έζησαν οι γονείς του (η μητέρα του είναι Ελληνίδα από την Κερατέα και ο μπαμπάς του από την Αυστρία). Όταν ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό είχε μόλις τρία παιδιά στην ομάδα του και τώρα ήδη υπάρχουν 15 παιδιά από την Κερατέα και την ευρύτερη περιοχή.

«Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο»

«Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο. Τα αγόρια συνηθίζουν να πηγαίνουν στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ αλλά είναι σημαντικό πως όσα ήρθαν στο βόλεϊ όχι μόνο έμειναν αλλά έγιναν και οι καλύτεροι πρεσβευτές μας. Για τον σύλλογο αλλά και για μένα είναι ένα προσωπικό στοίχημα. Λίγα παιδιά από αυτά που ήρθαν γνώριζαν τα βασικά, αλλά δουλεύουν πολύ, έχουν όρεξη και διάθεση και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία», είπε στο volleynews.gr ο Θεόδωρος Χόφερ και συμπλήρωσε: «Δημιουργήσαμε το τμήμα με κόπο και μεράκι. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο. Προσπαθήσουμε να χτίσουμε το μέλλον του ανδρικού βόλεϊ στην περιοχή μας και να αλλάξουμε την εντύπωση που υπάρχει πως πρόκειται για γυναικείο άθλημα».

«Είμαστε σε καλό δρόμο»

Η ομάδα Παιδων του Γ.Σ.Κερατέας είναι το 28ο τμήμα του συλλόγου και κάνει τρεις φορές προπόνηση μέσα στην εβδομάδα, από μία ώρα. «Τα παιδιά διψάνε για προπόνηση. Μου ζητάνε περισσότερη ώρα και κάθε φορά που έχουμε ευκαιρία δουλεύουμε. Η νίκη επί των Αμπελοκήπων δε μας ενδιαφέρει αγωνιστικά αλλά μας ενδιαφέρει για την ψυχολογία των παιδιών και των γονιών τους καθώς βλέπουν πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Τα παιδιά έχουν καταλάβει πως στο βόλεϊ έχουν πολλές προοπτικές γιατί λίγοι σύλλογοι επιμένουν και όσοι έχουν και τις δυνατότητες έχουν ελεύθερο πεδίο να εξελιχθούν».

Ρέρρας: «Η παρέα από την Χρυσή Τομή»

Ο πρόεδρος του Γ.Σ.Κερατέας Θανάσης Ρέρρας είπε: «Πριν 35 χρόνια μια παρέα από την Χρυσή Τομή, έφτιαξε τον Γ. Σ. Κερατεας. Mετά από λίγα χρόνια μία παρέα από την Κερατέα, έφτιαξε το τμήμα βόλεϊ του συλλόγου. Σήμερα μια παρέα με κέφι και ανιδιοτέλεια συνεχίζει την παράδοση. Μετά από πολλά χρόνια καταφέραμε να δημιουργήσουμε παιδικό τμήμα βοΑισθανόμαστε δικαιωμένοι με την πορεία του τμήματος και την απόφαση μας να επενδύσουμε και πάλι στο ανδρικό βόλεϊ. Ολοι μας πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια μας στο ανδρικό βόλεϊ. Δεν είναι εύκολο. Γίνεται με πολλές θυσίες και για αυτό τα πρώτα θετικά αποτελέσματα γίνονται δεκτά με μεγάλο ενθουσιασμό σε όλη τη διοίκηση. Ευχαριστούμε και τα παιδιά και τους γονείς τους για την προσπάθεια τους και ως διοίκηση θα προσφέρουμε ότι μπορούμε για την πρόοδο τους».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ