Εκτυπώστε τη σελίδα
23-04-2019 23:38

Η Κοζάνη κατέθεσε αίτημα για wild card στη βόλεϊ λιγκ!

Τριάντα χρόνια μετά την τελευταία παρουσία ομάδας της Κοζάνης στην Α1 ανδρών του βόλεϊ (βόλεϊ λιγκ), έσκασε η βόμβα καθώς ο ιστορικός Εθνικός σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει ζητήσει να επιστρέψει μέσω wild card.

Με τη βόλεϊ λιγκ της επόμενης περιόδου να είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί με 11 ομάδες, μετά το περσινό φιάσκο των 12 που γίνανε 11 και μετά 10 και είχαμε αγωνιστικές με 2 ρεπό και 4 αγώνες, η ΕΣΑΠ φαίνεται ότι είναι και πάλι τυχερή καθώς μετά το περσινό ενδιαφέρον της Ρόδου (που αναίτια κόπηκε) προέκυψε το ενδιαφέρον της Κοζάνης.

Μιας πόλης η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην προκύρηξη της ΕΣΑΠ καθώς δεν έχει άλλη επαγγελματική ομάδα, διαθέτει αεροδρόμιο, ξενοδοχεία, μα πάνω απ’ όλα ένα απίστευτο γήπεδο (κλειστό Λευκόβρυσης) και μια Δημοτική αρχή με μπροστάρηδες τον Δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη,  οι οποίοι στηρίζουν τον αθλητισμό (ενώ οι πληροφορίες θέλουν και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είναι σύμμαχος του εγχειρήματος).

Κι αν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά, να σημειώσουμε ότι πίσω από την συγκεκριμένη προσπάθεια υπάρχουν σημαντικοί χορηγοί (δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς ότι στο άκουσμα τους θα υποστούν πολλοί… ηλεκτροσόκ), οι οποίοι αποτελούν εγγύηση για την οικονομική βιωσιμότητα του εγχειρήματος, αλλά και την μακροχρόνια διάρκεια του.

Μάλιστα η συγκεκριμένη συζήτηση δεν είναι κάτι που προέκυψε τον τελευταίο καιρό, αλλά είχε γεννηθεί πριν από ένα χρόνο περίπου και μέσα από συνεχόμενες επαφές άρχισε να αποκτά σάρκα και οστά με την επίσημη κατάθεση του αιτήματος για τη χορήγηση της wild card.

Γνωρίζοντας πολύ καλά το πόσο πολύ αγαπά η Κοζάνη τον αθλητισμό θα τολμήσουμε να πούμε χωρίς να γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες, ότι η συγεκκριμένη προοπτική είναι μια τεράστια ευκαιρία για την ΕΣΑΠ προκειμένου να αποκτήσει έναν ισχυρό πόλο στην Δυτική Μακεδονία (εκεί όπου εδώ και πολλά χρόνια απουσιάζει η επαγγελματική πετοσφαίριση). 

Κι αν οι υπεύθυνοι (δηλαδή όλο το ΔΣ) αφήσουν κι αυτήν την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη (όπως την περσινή με τη Ρόδο) θα είναι  πραγματικά άξιοι της μοίρας τους, αφήνοντας και το επόμενο πρωτάθλημα με 11 ομάδες μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν μικροσωματειακά συμφέροντα.

Πηγή: sportsfeed.gr - Δημήτρης Τιχάλας