Εκτυπώστε τη σελίδα
02-04-2019 22:32

Επίθεση σε μητέρα και σύζυγο αθλητή: Αυτό το βόλεϊ ονειρεύεστε κ. Καραμπέτσο;

Ακόμα ένα κρούσμα χουλιγκανισμού σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, αυτή την φορά σε αγώνα βόλεϊ Α2 κατηγορίας, με οπαδούς του ΣΠΑΚ (ομάδα της Καρδίτσας) να κάνουν... επίθεση (!!!) κατά δυο γυναικών!
Το φαινόμενο των βιαιοτήτων στον ελληνικό αθλητισμό που συνεχίζεται καθημερινά δείχνει την αδυναμία της Πολιτείας καθώς και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να βάλουν ένα οριστικό... τέλος σε όλα αυτά!

Το περασμένο Σάββατο, σε αγώνα για την Α2 κατηγορία στο βόλεϊ Ανδρών, σημειώθηκε ένα ακόμα κρούσμα βίας, όμως αυτή την φορά, οι χούλιγκαν επιτέθηκαν σε δυο γυναίκες, μια μητέρα και μια σύζυγο αθλητή από την ομάδα του Πανοράματος!

Συγκεκριμένα στο παιχνίδι ανάμεσα στον ΣΠΑΚ και το Πανόραμα, διαδραματίσθηκαν θλιβερά επεισόδια όταν "φίλαθλοι" επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες που βρισκόταν στην εξέδρα, οι οποίες όπως φαίνεται έκαναν το λάθος να υποστηρίζουν τους φιλοξενούμενους.

Το παιχνίδι βέβαια για την ιστορία, ήταν... φωτιά, αν κανείς αναλογιστεί πως η γηπεδούχος ομάδα «καιγόταν» για τους βαθμούς, προκειμένου να ορίσει την τύχη της για την παραμονή στην Α2 κατηγορία. Από την άλλη πλευρά, το ματς για το Πανόραμα ήταν αδιάφορο βαθμολογικά.

Κατά την διάρκεια λοιπόν του 2ου σετ όπου το Πανόραμα κατάφερε να κάνει το 1-1, οπαδοί του σωματείου της Καρδίτσας επιτέθηκαν αρχικά κατά της μητέρας του αθλητή Γιάννη Πρώιου όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της φιλοξενούμενης ομάδας, η οποία βιντεοσκοπούσε την προσπάθεια του γιου της.

«Ένας από αυτούς μου επιτέθηκε από το πουθενά μου άρπαξε το χέρι τραβώντας βίαια την κάμερα που βιντεοσκοπούσα, όπως πάντα, τον αγώνα του γιου μου και ούρλιαζε σαν τρελός μπροστά στο πρόσωπο μου αναγκάζοντας με να χάσω την ισορροπία μου και να πέσω πίσω «Ποιόν τραβάς ρε, γιατί τραβάς ρε, ποιος σου είπε να τραβάς ρε» ήταν τα μελιστάλαχτα λόγια του. Γιατί όπως καταλαβαίνουμε όλοι, καλοί οι τσαμπουκάδες, αλλά στα μουλωχτά, όχι και να φαίνεται ποιοι είμαστε σε κάμερα μπροστά. Αν δεν τσίριζα δυνατά να μην με αγγίζει και ότι είμαι μητέρα παίκτη, εκτός από σπασμένη κάμερα θα είχα και άλλα ενθύμια της ευγένειας του» σημείωσε μεταξύ άλλων η μητέρα του αθλητή.

Το παραπάνω γεγονός, είχε ως ο αποτέλεσμα ο Γιάννης Πρώιος να παρατήσει το παιχνίδι και να πηδήξει μέσα στην κερκίδα προκειμένου να προστατέψει την μητέρα του από αυτούς που προέβησαν σε αυτή την κίνηση καθώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη στο κλειστό της Καρδίτσας.

«Αφήστε την μάνα μου, μην πειράζετε την μάνα μου ρε» φώναζε ο αθλητής, ενώ και άλλος παίκτης του Πανοράματος ανέβηκε στην κερκίδα προκειμένου να προστατέψει την γυναίκα του από τους χούλιγκαν της κερκίδας, η οποία επίσης δέχθηκε επίθεση.

Η επίθεση που δέχτηκαν οι δυο γυναίκες, είχε επίπτωση για την ομάδα του Πανοράματος, καθώς ο διαιτητής Μιχάλης Θεμελής αποφάσισε να αποβάλει τον αθλητή Γιάννη Πρώιο, επειδή παράτησε το παιχνίδι για να σώσει την μητέρα του!

Παράλληλα σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν οι άνθρωποι του Πανοράματος, επίθεση δέχτηκε και ο έφορος της ομάδας όταν ανέβηκε στην κερκίδα προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση και να βοηθήσει ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα αλλά και ο προπονητής του τμήματος.

Μάλιστα, τώρα ο αθλητής θα πρέπει να τιμωρηθεί από την αθλητικό δικαστή γιατί εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο και ενεπλάκη σε επεισόδια με φιλάθλους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με ποινή τεσσάρων αγωνιστικών! Όλα αυτά στην προσπάθεια του να σώσει την μητέρα του από μερικούς κάφρους των γηπέδων....

Μέχρι και αυτή την ώρα, δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από την ΕΟΠΕ, την Ομοσπονδία δηλαδή του ελληνικού βόλεϊ, η οποία έχει την ευθύνη για το πρωτάθλημα στην Α2 κατηγορία.

Ποια ήταν όμως η αντίδραση του ΣΠΑΚ; Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, ανέφεραν πως δεν ευθύνονται οι οπαδοί της ομάδας τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Διαβάσαμε την επίσημη τοποθέτηση της ομάδας σας και εκπλαγήκαμε δυσάρεστα. Προφανώς και τη συνέταξε κάποιος που δε βρισκόταν στο γήπεδο. Μιλάτε για ντροπή του βόλεϋ και δεν μπαίνετε καν στον κόπο να καταδικάσετε το γεγονός ότι παίχτες σας και προπονητές ανέβηκαν στην κερκίδα. Αντιθέτως περιμένατε από τη διοίκησή μας να έχει άμεση αντίδραση, όπως και έγινε σεβόμενη τους αγωνιζόμενους, παρότι βγήκαν εκτός εαυτού. Εκπλαγήκαμε που προσβάλλετε την ουδετερότητα των διαιτητών του αγώνα κι αυτό διότι δεν απέβαλε όλους αυτούς που βγήκαν εκτός αγωνιστικού χώρου, πάρα μόνο έναν παίχτη σας. Η ντροπή του αθλήματος βρίσκεται στα αποτελέσματα συγκεκριμένων ομάδων της συμπρωτεύουσας κάθε Σαββάτου. Μη συνεχίζετε λοιπόν, κύριοι, να εθελοτυφλείτε, όλοι γνωρίζουμε τις μεθοδεύσεις που γίνονται για να σωθεί συγκεκριμένη ομάδα από τη Θεσσαλονίκη.

Υ. Γ 1 Μπορείτε προς διευκόλυνσή σας να κάνετε μια κλειστή λίγκα όπου θα συμμετάσχουν μόνο ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Υ. Γ. 2 Καλή ανάρρωση στον άτυχο αθλητή σας. Λευτέρη, σου ευχόμαστε περαστικά, ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους.

Υ. Γ. 3 Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν δικοί σας αθλητές άρχισαν να βρίζουν προς τη μεριά της κερκίδας, να προκαλούν τους φιλάθλους και τέλος να ανεβαίνουν σε αυτή επιδιώκοντας να λύσουν τις όποιες διαφορές με τραμπουκισμούς. Καλά θα κάνετε λοιπόν να τους μάθετε κάποιους κανόνες γενικής συμπεριφοράς.

Υ. Γ. 4 Για του λόγου το αληθές επισυνάπτεται φωτογραφία».

Το SDNA αναλύοντας τα γεγονότα όπως αυτά έγιναν στο επίμαχο αγώνα προκειμένου ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τα όσα έγιναν, θέτει και δύο σημαντικά ερωτήματα προς όλους όσοι κωφεύουν επιδεικτικά μέρες τώρα να πάρουν θέση:

1ον: Έχουν μεσολαβήσει αρκετές ημέρες πλέον από το δυσάρεστο γεγονός, ωστόσο μέχρι και τώρα δεν υπάρχει καμιά αντίδραση από την ΕΟΠΕ. Αραγε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Καραμπέτσος, δεν θα έπρεπε να έχει ήδη λάβει αυστηρά μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων συμβάντων ή μήπως ονειρεύεται αυτό το βόλει;

2ον: Οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τον ενημέρωσαν για το θλιβερό περιστατικό; Και αν ναι, γιατί δεν υπάρχει αντίδραση μέχρι και σήμερα από την Πολιτεία;

Πηγή: sdna.gr