1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-03-2019 16:40

Ραφαήλ Κουμεντάκης: «Το βίντεο ρέφερι πρέπει να μπει ως όρος στο πρωτάθλημα»

Έντεκα χρόνια πέρασαν από το All Star Game Νέων στην Αμαλιάδα, εκεί όπου ο Ραφαήλ Κουμεντάκης έλαβε για πρώτη φορά μέρος στη μεγάλη γιορτή του βόλεϊ με προπονητή και πάλι τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο.
«Θυμάμαι στην Αμαλιάδα που ο Χαράλαμπος ήταν 7 χρονών και έπαιζε ανάμεσά μας με τις μπάλες. Από τότε φαινόταν τι θα ακολουθούσε...» ήταν το πρώτο σχόλιο του Κουμεντάκη στο volleynews.gr και συνέχισε για την αναβίωση του θεσμού μετά από μία δεκαετία.

«Αυτές οι διοργανώσεις είναι καλό να υπάρχουν σε άνδρες και γυναίκες για την διαφήμιση του αθλήματος και την προβολή του. Σπουδαίοι αθλητές που διακρίνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο κόσμος έχει την ευκαιρία να τους δει όλους μαζί. Ο αθλητής ξεφεύγει από το άγχος και μπορείς να δεις και την διασκεδαστική πλευρά του παιχνιδιού».

Το All Star όμως τελείωσε και πλέον ακολουθεί το κρίσιμο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το οποίο απέκτησε και μεγάλη βαθμολογική σημασία μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην έδρα της Κηφισιάς.

«Η ήττα με την Κηφισιά έγινε και δεν είναι κάτι που μας τραβάει πίσω. Ήταν άσχημη ήττα αλλά έρχονται και άλλα παιχνίδια που πρέπει να τα νικήσεις. Αν μένει το μυαλό σου στην ήττα, δεν μπορείς να προχωρήσεις στον επόμενο αγώνα. Τώρα έχουμε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι βαθμολογικής σημασία. Ο Ολυμπιακός είναι ο υπαίτιος με τις κακές εμφανίσεις που είχαμε στη Σύρο και στη Κηφισιά. Είναι λογικό μέσα στη χρονιά να κάνεις μία μικρή κοιλιά. Κάποιες τις περνούν ανώδυνα, άλλοι επώδυνα. Το Σάββατό με τον ΠΑΟΚ είναι μία καλή ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα».

Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, υπάρχει και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί και πρώτη φορά στην Ελλάδα το βίντεο ρέφερι το οποίο προμηθεύτηκε η λίγκα από την Ιταλία.

«Είναι κυρίως για τους διαιτητές. Είναι και αυτοί άνθρωποι, είναι λογικό κάποιες φορές να γίνονται λάθη, όπως και εμείς οι αθλητές κάνουμε. Πρέπει να μπει στο πρωτάθλημα ως όρος. Είδαμε φέτος σετ, παιχνίδια να κρίνονται από λάθος αποφάσεις. Πλέον το βόλεϊ παίζεται σε τέτοιες ταχύτητες που είναι αδύνατο για το ανθρώπινο μάτι να δει κάποιες φάσεις. Γίνεται σε όλες τις χώρες, γιατί όχι και σε μας. Γνωρίζω πως τα οικονομικά είναι δύσκολα, όμως θεωρώ πως είναι ένα κομμάτι στο οποίο αξίζει να επενδύσουν οι φορείς».

Η σεζόν έχει μπει και στην τελική της ευθεία, με τον Ραφαήλ Κουμεντάκη και τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, να σκέφτονται από τώρα τα πλέι οφ και τον ημιτελικό αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

«Το έζησα για ένα μικρό χρονικό διάστημα πέρυσι. Ο ημιτελικός είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι και μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Ο ΠΑΟΚ πέρυσι ήταν αουτσάιντερ και έκανε την έκπληξη. Αυτό έγινε μάθημα σε όλους, ότι ένα τέτοιο παιχνίδι είναι 50-50. Πρέπει να δώσεις το 100% σε κάθε πόντο. Αμφίρροπα θα είναι και τα πλέι οφ. Οι έδρες έχουν δυναμώσει και θα είναι δυσκολότερα στα πλέι οφ. Και εμείς έχουμε δυσκολευτεί σε κάποιους εκτός έδρας αγώνες και πολλές ομάδες παίζουν παραπάνω από αυτό που μπορούν, ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι καλό γιατί ανεβαίνει ο ανταγωνισμός. Όποιος έχει φτάσει σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο λίγο πριν την έναρξη των πλέι οφ και έχει μία σταθερότητα στις εμφανίσεις του, θα φτάσει και πιο εύκολα στον τελικό».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ