Εκτυπώστε τη σελίδα
19-02-2019 12:07

Συγκίνηση και νοσταλγία: Η οδός Ευτυχίας του Α.Ο.Π.Μοσχάτου (vid-foto)

Η διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Πετοσφαίρισης Μοσχάτου έκοψε την πίτα της και τίμησε τους ανθρώπους που εδραίωσαν το βόλεϊ στο Μοσχάτο, αθλήτριες που διακρίθηκαν, τον τεράστιο Κώστα Αμπελά για την προσφορά του στο βόλεϊ αλλά και το volleynews.gr για την προβολή και διάδοση του βόλεϊ.

 

Σε κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας ο πρόεδρος του ΑΟΠ Μοσχάτου και Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ Νεκτάριος Χαλβατζής αναπώλησε τις  παλιές ρομαντικές εποχές του ελληνικού αθλητισμού και του ελληνικού βόλεϊ, έκοψε την πίτα και τίμησε τους παράγοντες του ΑΟΠ Μοσχάτου που ιδρύθηκε το 1995 και ήταν συνέχεια του Α.Ο.Μοσχάτου που ξεκίνησε το βόλεϊ το 1972.

Ο Χαλβατζής μίλησε για την παρέα φίλων από την οδό Ευτυχίας που ίδρυσαν τον Α.Ο.Μοσχάτου.

Συγκινητική ήταν η ομιλία του Νεκτάριου Χαλβατζή που αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του Α.Ο.Μοσχάτου και στην ίδρυση του Α.Ο.Π.Μοσχάτου, στην γνωριμία του με τον Κώστα Αμπελά αλλά και στο παρόν του συλλόγου:

«Το βόλεϊ του Μοσχάτου ξεκίνησε το 1972 από μία παρέα φίλων και την οδό που μένω, την οδό Ευτυχίας. Ξεκίνησε με τον Α.Ο.Μοσχάτου με πρώτο πρόεδρο τον Γεωργόπουλο. Μέχρι το 1993 είχε φτάσει μέχρι και Β΄Εθνική στις γυναίκες. Τότε το βόλεϊ ζούσε το ποδόσφαιρο. Μία παρέα φίλων αποφάσισε με τον τότε γενικό αρχηγό Χρόνη Στεφανόπουλο να αποσυρθεί το βόλεϊ και το 1995 να δημιουργηθεί ο Αθλητικός Ομιλος Πετοσφαίρισης Μοσχάτου. Μετά από 23 χρόνια που είμαι πρόεδρος στον σύλλογο θέλω να τιμήσω τους συνοδοιπόρους εκείνης της εποχής, οι κύριοι Καπίκος, Δελής, Κωσταγιόλας, Δεληγιανάκης, Χαραλαμπίδης, Διονάτος και εγώ μαζί τους. Ο πρώτος άνθρωπος που ξεκίνησε το βόλεϊ στο Μοσχάτο είναι ο Νίκος Φουστιέρης που ηγήθηκε του βόλεϊ από το 1972 μέχρι το 1995. Εφέτος κλείνω 50 χρόνια στο βόλεϊ, από το 1969 μέχρι το 2019. Κάναμε γυμναστικές επιδείξεις στο παλιό γήπεδο Καραΐσκάκη ακριβώς κάτω από τη Θύρα 7 που είναι τώρα ήρθε μία ομάδα τεχνικών από την ομοσπονδία για να κάνουν προεθνικές ομάδες. Εγώ έπαιζα μπάσκετ στον Ολυμπιακό στο ανοικτό γήπεδο στο Πασαλιμάνι. Ερχεται ένας άνθρωπος και μου λέει “αγόρι μου σε παρακολουθώ. Θέλεις να έρθεις στην ομάδα μου να παίξεις βόλεϊ;”. Αυτός ο άνθρωπος ήταν ο Κώστας Αμπελάς που είναι εδώ μαζί μας και τον ευχαριστώ για το καλό που μου έκανε να ασχοληθώ με το βόλεϊ», είπε ο Χαλβατζής.

Οι βραβεύσεις, ο Αμπελάς και το volleynews.gr

Τιμήθηκαν ο Κώστας Αμπελάς για την τεράστια προσφορά του στο άθλημα, o επί σειρά ετών πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Φωστιέρης, ο Σωκράτης Καπίκος, ο Γιώργος Δελής και ο Μιχάλης Κωσταγιόλας. Επίσης τιμήθηκε ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου Aνδρέας Ευθυμίου, ο γιατρός Γιώργος Τσικούρης για την ανιδιοτελή προσφορά του στην οικογένεια του βόλεϊ καθώς εγχείρησε δωρεάν την Κατερίνα Κουβέλη στην ωμοπλάτη. Βραβεύτηκαν οι χρηγοί Sofecom Γιώργος Μουρίκης και "Ψαρομεζέδες" Κώστας Ντούζος και το volleynews.gr στο πρόσωπο του Κώστα Ασημακόπουλου. Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας έπεσε στην ομάδα των παγκορασίδων.

O Mάριος Γκιούρδας τίμησε τις αθλήτριες

Ο αθλήτριες του Α.Ο.Μοσχάτου που μπήκαν στα πανεπιστήμια και συγκεκριμένα η Ελένη Μπεντούρ, η Γεωργία Γεωργακοπούλου, η Ιωάννα Πέτση,η  Λάουρα Λίτο καθώς και την ομάδα κορασίδων που ανέβηκε στη Β΄κατηγορία ΕΣΠΕΔΑ. Μάλιστα την βράβευση έκανε ο Μάριος Γκιούρδας που πλέον μένει στο Μοσχάτο και ο αντιδήμαρχος Γιώργιος Φελάς. Τα τιμώμενα πρόσωπα βράβευσαν ο αντιπεριφαρειάρχης Χρήστος Καπάνταης, η αντιδήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου
Βασιλική Καραβία ενώ παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Α.Ε.Μοσχάτος Στέφανος Παναρίτης, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Λευτερης Κογκαλίδης, ο ταμίας της ΕΟΠΕ Τάκης Καβαλιεράκης και πολλοί ακόμα επίσημοι, αθλήτριες, γονείς και φίλοι του συλλόγου. Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του πολιτιστικού κέντρου Μοχάτου.

 

 

Media