Εκτυπώστε τη σελίδα
20-01-2019 01:35

Διαβολοβδομάδα για Φοίνικα, επιστροφή μετά από 35 μέρες για Παμβοχαϊκό

Η... διαβολοβομάδα ξεκινάει για τον Φοίνικα Σύρου που την Κυριακή υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό στο ντέρμπι της 4αδας και ακολουθούν οι δύο τελικοί του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς με τον Ολυμπιακό. (13η αγωνιστική, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Μουλά Λ., 20/1, 16.30).

Μετά από πολύ καιρό οι δύο ομάδες επιστρέφουν στην ενεργό δράση έχοντας κάνει αρκετές αλλαγές. Ο Φοίνικας έχει 16 βαθμούς και ο Παμβοχαϊκός έχει 17 και στον Α΄γύρο είχε νικήσει 3-0 σετ.

Ο Φοίνικας μπαίνει σε δύσκολη εβδομάδα καθώς την Τετάρτη θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό και το προσεχές Σάββατο θα παίξει τον δεύτερο τελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς με τον Ολυμπιακό στου Ρέντη.

Και οι δύο έχουν κάνει πολλές αλλαγές καθώς ο Φινλανδός διαγώνιος Σαμούλι Καϊσλασάλο είναι το νέο απόκτημα και θα πάρει τη θέση του Σέρβου διαγωνίου Τόμισλαβ Ντόκιτς.

Επίσης θα απουσιάσει ο κεντρικός Αλέξανδρος Χήρας ο οποίος έχει πάρει άδεια λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.

Ο προπονητής του Φοίνικα Σέρβος Ράτκο Παβλίσεβιτς που ανέλαβε τον Φοίνικα από το Νίκο Ζαλμά ύστερα από τον αγώνα στο Βραχάτι είπε: «Ξεκινάει μία δύσκολη εβδομάδα για την ομάδα μου με τρεις δύσκολους αγώνες εκτός έδρας. Προέχει ο αγώνας με τον Παμβοχαϊκό. Στον Α΄γύρο δεν ήμουν στον πάγκο της ομάδας αλλά ξέρω πως ο Παμβοχαϊκός είναι πολύ δυνατή ομάδα με δύναμη σε σερβίς και μπλοκ. Και οι δύο ομάδες εχουν μείνει εκτός για καιρό και ίσως αυτό παίξει ρόλο στο φορμάρισμα τους. Εχουμε δουλέψει και έχουμε νέο πασαδόρο. Δείχνει γρήγορη προσαρμογή και αυτό είναι θετικό».

Ο Παμβοχαϊκός έδωσε τελευταίο αγώνα στις 15 Δεκεμβρίου και από τότε ο Κώστας Δεληκώστας είχε την ευκαιρία να κάνει τις αλλαγές του και επίσης να οργανώσει μίνι προετοιμασία. Νέα πρόσωπα είναι ο Βραζιλιάνος διαγώνιος Γουάλαφ ντε Ολιβέιρα που πήρε τη θέση του Νίκου Ρουμελιώτη και ο κεντρικός Παρασκευάς Τσέλιος που ήρθε από τον Ολυμπιακό και πήρε τη θέση του Βραζιλιάνου κεντρικού Μπρούνο Ρούμπο.

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας είπε: «Μετά από 35 μέρες επιστρέφουμε στην ενεργό δράση. Μπορεί να είχαμε χρόνο για αποθεραπείες και αλλαγές αλλά το φορμάρισμα είναι το πιο σημαντικό. Οι πολλές διακοπές και μεγάλες διακοπές που γίνονται λόγω των ρεπό δεν βοηθούν τις ομάδες και το πρωτάθλημα. Ο αγώνας θα είναι διαφορετικός από τον Α΄γύρο αλλά χωρίς αμφιβολία είναι ένας αγώνας μεταξύ αυτών που θα μετρήσουν για την πρώτη 4αδα».