1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-09-2018 13:18

Ο δίκαιος πανηγυρισμός του Βελάσκο άλα Μαραντόνα και τα αβγά του αλαζόνα Χέινεν

Όσοι βιάζονται να καταδικάσουν τον προπονητή της ομάδας βόλεϊ της Αργεντινής Χούλιο Βελάσκο για το ξέσπασμα άλα Μαραντόνα ύστερα από την απίστευτη νίκη της Αργεντινής επί της Πολωνίας με 3-2 σετ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ καλό είναι να δουν το βίντεο με τις επίμαχες στιγμές του αγώνα (δείτε το στο τέλος του άρθρου).

 

Η Αργεντινή αν και ήταν μπροστά στο σκορ στο 5ο σετ, βρέθηκε να χάνει 14-11 μετά από δύο άδικα τσάλεντζ ρέφερι που ζήτησε ο προπονητής της Πολωνίας Βιτάλ Χέινεν και εξόργησαν τον ιταλοαργεντινό «γκουρού».


Ναι, ο Βελάσκο έκανε άσεμνη χειρονομία μετά τη νίκη με 16-14 αλλά όταν είσαι ο Χούλιο Βελάσκο και δεν σέβονται τύποι σαν τον Βιτάλ Χέινεν τότε «όλα επιτρέπονται». Ακόμα και όσοι έχουν την υπομονή να δουν τις τελευταίες φάσεις του αγώνα θα δικαιώσουν πανηγυρικά τον μεγάλο Χούλιο.

Είναι όλο το σκηνικό που αποπνέει έλλειψη σεβασμού από τον αλαζόνα Χέινεν που δεν έχει να παρουσιάσει τίποτε άλλο εκτός από τίτλους με την βελγική Νόλικο Μαασέικ και ένα πυροτέχνημα με την Εθνική Γερμανίας. 

Ενας δημοσιοσχετίστας με ύφος χιλίων καρδιναλίων απέναντι στο τοτέμ του παγκοσμίου βόλεϊ, τον τεράστιο Βελάσκο που ως προπονητής «παλιάς κοπής» δεν ξέρει να ζητάει «βίντεο ρέφερι» αλλά ξέρει να κερδίζει τους αθλητές του και καταπίνει κάτι τύπους σαν τον Χέινεν.


Μάλιστα όταν η Πολωνία προηγήθηκε 14-11 στο 5ο σετ ο Χέινεν είτε ξέχασε, είτε αρνήθηκε – από έπαρση – να καλέσει το δεύτερο τάιμ άουτ που είχε στη διάθεση του. Δεν έκανε ούτε μία αλλαγή για να κόψει το σερβίς του Κρερ…


Όταν ο Χούλιο Βελάσκο σε ηλικία 38 ετών κατακτούσε με την Ιταλία το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1990 μέσα στο φλεγόμενο Ρίο ντε Τζανέιρο κόντρα σε Βραζιλία και ΕΣΣΔ και όταν σήκωνε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1994 στο κατάμεστο ΣΕΦ ο 21χρονος τότε Χέινεν έτρωγε αβγά τηγανητά στο Μαασέικ του Βελγίου.


Όταν λοιπόν δε σέβεσαι τον αντίπαλο που έχει απέναντι σου στο τέλος θα φας την... ομελέτα.


Στο 10-9 και στο 11-10 του 5ου σετ για την Αργεντινή γίνονται δύο πανομοιότυπες φάσεις. Κατά την άποψη μας είναι πόντοι για τους Λατινοαμερικανούς που τελικά μετά από το Τσάλεντζ ρέφερι δίνονται στην Πολωνία.


Ο Χέινεν με ειρωνικό στιλάκι κοιτάει ακόμα και τον πάγκο του και φυσικά τους διαιτητές οι οποίοι αρχικά έχουν δείξει το σωστό αλλά οι αποφάσεις τους ακυρώνονται.

 

Ο Χέινεν στα 3-4 λεπτά των διακοπών είναι απόμακρος και από τους συνεργάτες και τους παίκτες του, έχει πάρει επάνω του τις επιλογές των «τσάλεντζ ρέφερι» και «παίζει» με τον φακό λες και παίζει με τις Κουκουβάουνες.

 

Ο Βελάσκο έχει ήδη αρχίσει να παίρνει... βράση, οι διαιτητές (Ορτιθ από Αγιο Δομήνικο και Ζένοβιτς από τη Ρωσία) με κόπο κρατούν τον έλεγχο μετά τις δύο ακυρώσεις που... έφαγαν και όλοι παρακολουθούν έναν αγώνα κοντεύει να τιναχτεί στον αέρα μεταξύ δύο ομάδων με εντελώς διαφορετικό στιλ, ταλέντο και φιλοσοφία.


Η Αργεντινή με λιγότερο δυνατή ομάδα από την Πολωνία, αλλά με το ταπεραμέντο των Λατίνων και την αλεπού της προπονητικής στον πάγκο. Ολοι παίζουν για το γόητρο και όχι για την πρόκριση στο φάιναλ-6 που έχει χαθεί λόγω του ηλίθιου συστήματος διεξαγωγής του Μουντιάλ αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Απογειώνονται μετά τους δύο αμφισβητούμενα τσάλεντζ ρέφερι και μετά το σερί 5-0 που τους δίνει την ιστορική νίκη γλεντάνε με την ψυχή τους.


Η Πολωνία από την άλλη είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2014 (με τον Αντιγκά και όχι τον Χέινεν), αήττητη σε 12 συνεχόμενους αγώνες παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλά με τη μύτη του Χέινεν και ορισμένων αθλητών της πιο ψηλά από το φιλέ. Ακολούθησε απόψε και η ήττα από τη Γαλλία και η ομάδα που πήγαινε «τρένο» με σερί νικών 12-0 κινδυνεύει να καταρρεύσει από την ανικανότητα και ματαιότητα του προπονητή της.

 

Υ.Γ. Ο Χέινεν είναι προπονητής και της γερμανικής Φριντρισχάφεν που αγωνίζεται ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, ενώ ο Βελάσκο που τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για τις χειρονομίες του έμεινε στην εξέδρα στον αγώνα με την Σερβία και θα αποχαιρετήσει την Αργεντινή στην αναμέτρηση της Κυριακής με την Γαλλία και από το τέλος της εβδομάδας θα είναι προπονητής στη Μόντενα στην οποία ξεκίνησε και την τεράστια προπονητική του καριέρα τη δεκαετία του 1980.

Κώστας Ασημακόπουλος

 

 

 

 

 

 

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ