1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-04-2013 11:30

Η μάχη της τετράδας, η πικρία, τα δυο όνειρα και η σχέση με τον κόσμο του Άρη

Της Βέτας Κουκουντσή:

Γεννήθηκε στις Σέρρες στις 26 Αυγούστου 1984 και προέρχεται απο μια αθλητική οικογένεια όπως ο ίδιος αποκαλεί από όπου και πήρε το ερέθισμα για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το βόλεϊ. Ο Δημήτρης Ριζόπουλος ο οποίος συμπλήρωσε την τρίτη του χρονιά με την ομάδα του Άρη μίλησε στο pressaris.gr.

Έκανε την αναδρομή στο πρωτάθλημα της volleyleague που μόλις τελείωσε, τις αλλαγές που βίωσε η ομάδα, τους προσωπικούς του στόχους, αλλά και τον κόσμο του Άρη. Για ποιόν άνθρωπο νιώθει μεγάλη τιμή που συνεργάστηκε μαζί του και ποια είναι τα δύο όνειρα του…

Η φετινή χρονιά ήταν ένας άθλος για την ομάδα. Πως την βίωσες;

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά που αλλιώς την περιμέναμε και αλλιώς τελείωσε και γι’ αυτό το λόγο τα συναισθήματα είναι λίγο περίεργα. Θεωρώ ότι η χρονιά τουλάχιστον έκλεισε πετυχημένα αν και ξεκινήσαμε με άλλους στόχους αλλά θεωρώ σε γενικές γραμμές και  με τα προβλήματα που είχαμε πως ήταν μια καλή χρονιά για την ομάδα μας».

Ξεκινήσατε την χρονιά πάρα πολύ καλά βάζοντας τον πήχη ψηλά. Τι έγινε στην συνέχεια και η ομάδα ξέφυγε από τους στόχους της;

«Ξεκινήσαμε την χρονιά με ψηλές προσδοκίες. Θέλαμε να κρατήσουμε την ομάδα στις πρώτες θέσεις και να βγούμε στην Ευρώπη. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα πάρα πολύ καλά αλλά  ο σημαντικότερος λόγος που δεν μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας ήταν οι τραυματισμοί. Αν δεν υπήρχαν τόσοι τραυματισμοί στους πασαδόρους και στους ακραίους μας η χρόνια πιστεύω θα ήταν όπως την θέλαμε και την ονειρευόμασταν».

Η λύση συνεργασίας με τον Γιώργο Γιάτση ήρθε ξαφνικά λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Πως την αντιμετωπίσατε;

«Ο Γιώργος Γιάτσης ήρθε στην μέση της περσινής περιόδου όπου μαζί κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο γύρο. Από την προτελευταία θέση και ότι όλοι μας θεωρούσαν τελειωμένους, στο τέλος ήμασταν τέταρτοι στην βαθμολογία και με την είσοδο στην Ευρώπη. Δουλέψαμε πάρα πολύ όλοι μαζί, παίκτες και προπονητής, για να βγάλουμε αυτό το αποτέλεσμα. Φέτος ξεκίνησε η χρονιά, ήρθαν οι τραυματισμοί αλλά και το τελευταίο διάστημα δεν υπήρχε και το καλύτερο κλίμα με διάφορα πράγματα που έγιναν. Η απομάκρυνση του μπορεί να ήταν  ξαφνική αλλά δεν μας έκανε και εντύπωση. Σίγουρα του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι κάνει και στο μέλλον μπορεί να συνεργαστούμε. Θεωρώ πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής αλλά είναι ακόμα μικρός και πρέπει να πάρει τις απαραίτητες εμπειρίες για να διορθώσει κάποια πράγματα».

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης, φύγατε με την συντριπτική νίκη (3-0 σετ) μέσα σε 85’. Τι εικόνες έχεις κρατήσει από εκείνο το παιχνίδι;

«Είναι ένα κλασικό ντέρμπι της πόλης και εμείς σαν αθλητές τα νιώθουμε πάρα πολύ βαθιά μέσα μας και είναι παιχνίδια που θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Την συγκεκριμένη περίοδο ήμασταν σε πάρα πολύ καλή φόρμα και θέλαμε να κερδίσουμε για την ομάδα, τον κόσμο μας και τους εαυτούς μας. Παίξαμε πολύ καλό βόλεϊ, ήμασταν πειθαρχημένοι και το ότι κερδίσαμε 0-3 στα σετ μέσα στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου ήταν ότι πιο ευχάριστο για εμάς και το πανηγυρίσαμε με πολύ ωραίο τρόπο».

Πως είναι να είσαι υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Κουτσονίκα ο οποίος ήταν ο αρχηγός της ομάδας το 1997 οπού και κατέκτησε ο Άρης το πρωτάθλημα;

«Ο Βαγγέλης Κουτσονίκας έχει μια μεγάλη ιστορία στο Ελληνικό βόλεϊ και στον Άρη όπου και σήκωσε σαν αρχηγός το πρωτάθλημα το 1997.Τον γνωρίζαμε σαν Βαγγέλη Κουτσονίκα και για το ότι σημαίνει πολλά πράγματα τόσο για τον βόλεϊ όσο και για τον Άρη. Έπειτα τον γνωρίσαμε και σαν προπονητή και σαν φίλο. Ήταν μεγάλη μας τιμή που έστω και για λίγο διάστημα συνεργαστήκαμε μαζί του. Είναι ένας άνθρωπος πολύ χαρούμενος και μας άλλαξε εντελώς την ψυχολογία. Εγώ προσωπικά πήρα πολλά πράγματα από εκείνον και θα ήταν μεγάλη μου χαρά να ξανασυνεργαστώ μαζί του».

Σε ένα μικρό απολογισμό τι κρατάς από την φετινή χρονιά;

«Μένει μια πικρία που δεν καταφέραμε να μπούμε στην τετράδα γιατί ήταν αυτό που ονειρευόμασταν από την αρχή του πρωταθλήματος. Θέλαμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω και είχαμε τις δυνατότητες αλλά οι τραυματισμοί δεν μας το επέτρεψαν».

Η ομάδα έχει το δικό της φανατικό κοινό. Τι θα έλεγες στον κόσμο που έρχεται και στηρίζει την ομάδα;

«Ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος του Άρη για την ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι μας βοηθούσε πάρα πολύ και εύχομαι να είναι πάντα δίπλα μας. Πιστεύω όμως πως με τις ανάλογες επιτυχίες θα είναι ακόμα πιο κοντά μας. Σίγουρα θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε που ήταν δίπλα μας και να του ζητήσουμε συγνώμη αν τον στενοχωρήσαμε. Ελπίζουμε του χρόνου αν είμαστε όλοι στην ομάδα να του δώσουμε την χαρά που το αξίζει».

Υπάρχει γενικότερα η αίσθηση ότι οι Έλληνες βολεϊμπολίστες δεν είναι τον απαραιτήτων προσδοκιών σε σχέση με τους ξένους. Ποια είναι η δική σου άποψη;

«Θεωρώ ότι οι Έλληνες βολεϊμπολίστες δουλεύουν πάρα πολύ και είναι πάρα πολύ καλοί αθλητές. Έχει βγει μια φήμη ότι στον  Έλληνα αθλητή δεν του αρέσει η δουλειά αλλά εγώ διαφωνώ. Ο  Έλληνας παίκτης θα πονέσει την φανέλα που φοράει, έχει περισσότερο συναίσθημα με την ομάδα και τιμάει αυτό που κάνει. Ενώ ο ξένος παίκτης είναι περισσότερο επαγγελματίας. Τα παλιά χρόνια βλέπαμε τις ομάδες να έχουν κυρίως ξένους παίκτες και τους Έλληνες στον πάγκο.Φέτος με την κρίση είδαμε ότι πολλές ομάδες επέλεξαν του Έλληνες αθλητές και δικαιώθηκαν».

Είναι ένας στόχος για την καριέρα σου να αγωνιστείς στο εξωτερικό;

«Για μένα από όταν ήμουν μικρός ήταν στόχος το εξωτερικό. Και από την άλλη έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα όλο και περισσότερο το σκέφτομαι. Είχα κάποιες προτάσεις αλλά επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου στον Άρη. Φέτος θα ψάξω για το εξωτερικό γιατί οι συνθήκες είναι καλύτερες και τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα. Αν βρεθεί κάτι καλό και αξιόλογο θα κάνω το βήμα μου γιατί είναι όνειρο ζωής».

Έκανες τα πρώτα σου βήματα σε μικρή ηλικία στον χώρο του βόλεϊ. Τι σε κέρδισε στο συγκεκριμένο άθλημα;

«Προέρχομαι από μια καθαρά αθλητική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν προπονητής χρόνια, έχει αναδείξει  πολλούς αθλητές και ο αδερφός μου επίσης έπαιζε βόλεϊ και συμμετείχε στην Εθνική παίδων και εφήβων. Ήταν απο τους βασικούς λόγους που ακολούθησα το δρόμο του βόλεϊ από την στιγμή που υπήρχε το ερέθισμα. Θυμάμαι αθλητές που του έβλεπα να αγωνίζονται σε γεμάτα γήπεδα και τους θαύμαζα. Παίκτες όπως ο αείμνηστος Νίκος Σαμαράς που έτυχε να τον έχω και συμπαίκτη ήταν από τους λίγους που με οδήγησαν στο να ασχοληθώ με το βόλεϊ. Αλλά σίγουρα ευχαριστώ την οικογένεια μου που με στήριξε και με στηρίζει μέχρι σήμερα».

 Η αυριανή μέρα για τον Άρη ποια είναι;

«Οι επίσημες υποχρεώσεις με την ομάδα έχουν τελειώσει. Το συμβόλαιο μου εμένα έχει τελειώσει. Περιμένουμε τις κινήσεις της διοίκησης να δούμε τι θέλει να κάνει για την επόμενη χρονιά. Σίγουρα όλα τα παιδιά θέλουν να μείνουν στον Άρη.Και εγώ προσωπικά δεν θα έλεγα όχι να μείνω ακόμα ένα χρόνο. Αγαπώ και έχω δεθεί με την ομάδα αλλά για να παραμείνω πρέπει να υπάρχουν κάποιες καλές προϋποθέσεις».

Είσαι ευχαριστημένος με την φετινή σου παρουσία αγωνιστικά;

«Πιστεύω ότι έκανα ένα καλό πρωτάθλημα όπως δείχνουν τα στατιστικά. Ίσως σε κάποια παιχνίδια θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα αλλά η συνολική παρουσία μου ήταν πιστεύω πολύ καλή. Και γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω και τον προσωπικό μου γυμναστή Λάμπρο Δανά που με έχει βοηθήσει και εκείνος πάρα πολύ».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το συστατικό για να διεκδικήσει μια ομάδα το κάτι παραπάνω;

«Για να πάει μια ομάδα καλά πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία διοίκησης, προπονητή και παίκτη. Αυτή είναι μια αλυσίδα που δεν πρέπει να σπάει σε καμία περίπτωση. Αν υπάρχει αυτή η καλή χημεία και το καλό κλίμα είναι βέβαιο ότι μια ομάδα θα βάλει βάση για να πάει ψηλά».

Η συνεργασία σου με τον Άρη τελειώνει το καλοκαίρι. Έχει γίνει από την διοίκηση κάποια κρούση για ανανέωση;

«Συζητήσεις επίσημες δεν έχουν γίνει. Αν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις θέλω να παραμείνω στην ομάδα. Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές. Αυτό που ακούσαμε εμείς σαν αθλητές είναι ότι η διοίκηση θέλει να κάνει μια καλή και αξιόλογη ομάδα που θα τερματίσει σε υψηλότερη βαθμολογία από ότι φέτος».

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας και με τους φιλάθλους του Άρη;

«Από μικρός είχα δύο όνειρα. Να αγωνιστώ στο εξωτερικό και να πανηγυρίσω ένα πρωτάθλημα. Εύχομαι κάποια στιγμή να γίνει αυτό. Και όσο αφορά την Εθνική Ελλάδος πάντα θέλω να είμαι μέρος της. Είναι πρόκληση για εμένα όπως και για κάθε αθλητή και αποτελεί  την αγαπημένη μου ομάδα. Απλά πιστεύω ότι η κλήση πρέπει να γίνεται ανάλογα με τον παίζει ο καθένας».

Πηγή: pressaris.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ