1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-07-2018 15:23

Ροδίων Αθλησις, Αθλος Ορεστιάδας και ΧΑΝΘ υποψήφιοι για την Volley League

H είδηση πως ο Εθνικός Πειραιώς δεν θα καταφέρε να αγωνιστεί στην Volley League την αγωνιστική περίοδο 2018-19 έχει σημάνει συναγερμό σε αρεκτούς συλλόγους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις του στο κορυφαίο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα διεκδικώντας μέσω wild card την θέση που θα «χηρέψει».

Ο πρώτος σύλλογος που θα ρωτηθεί είναι ο Απόλλων Αθηνών. Δύσκολα θα απαντήσει θετικά λόγω οικονομικής στενότητας. Σε περίπτωση άρνησης, σειρά παίρνει η Ροδιων Άθλησις που έχει φιλοδοξίες, λόγω και της πρόσληψης του Σπύρου Γκολίτση. Και οι δυο ομάδες είναι πρώτες επιλαχούσες από τον Νότο.

Εφόσον δεν υπάρξει θετική απάντηση, τότε θα ενεργοποιηθεί η wild card και θα μπουν στην κούρσα η ΧΑΝΘ και ο Άθλος Ορεστιάδας, που είναι από τον Βορρά.

 

Από τη στιγμή που ο Εθνικός Πειραιώς θα δηλώσει κι επίσημα την αποχώρηση του από το πρωτάθλημα της Volley League 2018-19 θα πρέπει να γίνει άμεσα η προκήρυξη της θέσης. Μέχρι σήμερα δεν είχε ενεργοποιηθεί ο κανονισμός της wild card και δυστυχώς τα κριτήρια δεν είναι ξεκάθαρα.

Πρόθεση της ΕΟΠΕ - που έχει εκφραστεί ανεπίσημα από στελέχη της - είναι να έχει προτεραιότητα ομάδα με πρώτο το γεωγραφικό κριτήριο ώστε να μην δημιουργηθούν κενά και ανατροπή ισορροπιών στην Α2 ανδρών αλλά και στα τοπικά.

Και η ΕΟΠΕ και η ΕΣΑΠ θα πρέπει κάποια στιγμή να διατυπώσουν ξεκάθαρα τα κριτήρια ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μετράει τις δυνάμεις του και να κάνει τον προγραμματισμό του.

Αλλο ένα σοβαρό θέμα είναι ο προγραμματισμός και η στελέχωση των ομάδων που θα έχουν wild card καθώς ήδη βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου και θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για μπάτζετ, μεταγραφές κλπ. Σε κάθε περίπτωση το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο προσεχές Δ.Σ. την Τρίτη 17 Ιουλίου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ