Εκτυπώστε τη σελίδα
21-06-2018 11:04

Αυτές είναι οι ελληνικές συμμετοχές στα Ευρωπαϊκά κύπελλα 2018-19

Η αντίστροφη μέτρηση για τις κληρώσεις των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων της αγωνιστικής σεζόν 2018-19 έχει ξεκινήσει. Σε μία εβδομάδα οι τρεις ελληνικές ομάδες ανδρών και οι ισάριθμες γυναικών θα πληροφορηθούν τους αντιπάλους τους. Μετά πολλές ζυμώσεις, αρνήσεις αλλά και ερωτήσεις εκ μέρους της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ οι ομάδες που δηλώθηκαν είναι συνολικά έξι.

 

Στα ευρωπαϊκά κύπελλα ανδρών:

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών. Μέχρι τώρα είναι προγραμματισμένο να μπει στην Α΄προκριματική φάση αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή γίνονται ζυμώσεις από την CEV και δεν αποκλείεται εάν υπάρξει κάποια αποχώρηση να βρεθεί στην β΄προκριματική φάση ή και στους ομίλους.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. θα αγωνιστεί στο CEV Cup.

O Ηρακλής Πετοσφαίριση θα αγωνιστεί στο Challenge Cup

Στα ευρωπαϊκά κύπελλα γυναικών:

Τόσο ο νταμπλούχος και κάτοχος του Challenge Cup Ολυμπιακός όσο και ο Α.Σ.Αρης και ο Α.Ο.Θήρας δήλωσαν συμμετοχή στο Challenge Cup. Mε την λογική του «όλοι οι καλοί χωράνε» η CEV αναμένεται να κάνει δεκτό το αίτημα των τριών ελληνικών ομάδων. Στη χειρότερη περίπτωση να περάσει μία από τις τρεις ομάδες στο CEV Cup.

Βαθμολογικό μπόνους

Πάντως, τόσο η EOΠΕ όσο και η ΕΣΑΠ κάποτε θα πρέπει να επιβραβεύσουν τις ομάδες που αγωνίζονται στα Ευρωπαϊκά κύπελλα όπου χρειάζεται ένα αξιόλογο ποσό για τα ταξίδια των ομάδων αλλά και για τις οργανωτικές προετοιμασίες Κι αν δεν μπορούν να δώσουν κάποιο πριμ γιατί οι εποχές είναι δύσκολες, θα μπορούσαν να τους πριμοδοτήσουν με βαθμούς και ειδικά τις ομάδες που προέρχονται από κατώτερες θέσεις και δέχονται να καλύψουν τις ευρωπαϊκές θέσεις. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι παράγοντες όλων των ομάδων είναι πως η ευρωπαϊκή παρουσία κάθε χώρας κρίνεται με εθνική βαθμολογία και σε αυτή την προσπάθεια όλοι θα πρέπει να βάλουν πλάτη.