1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-06-2018 19:11

Κώστας Παϊσιάδης: «Με το "οκ" του Στάνκου θα έρθει ο Χιμένες»

O A΄αντιπρόεδρος της ΕΣΑΠ και μέλος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ Κώστας Παϊσιάδης μίλησε στην εμπομπή "Full Επίθεση" στον ραδιοσταθμό "Libero 107.4 FM" και αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Δημήτρη Τζούριτς, στην επιστροφή του Κουβανού Χιμένες (φωτό) και όλα τα μεταγραφικά θέμα της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του δικεφάλου:

 

Για την μεταγραφή του Τζούριτς: «Είναι μια πολύ μεγάλη μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, αλλά το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα και πρέπει ο Τζούριτς να περιστοιχιστεί από τους ανάλογους αθλητές για να είναι όλο το ρόστερ έτοιμο για να διεκδικήσει τους στόχους. Ο Στάνκου είχε υπόψη του ότι κινούμαστε για την απόκτηση του Τζούριτς και φυσικά ενθουσιάστηκε όταν άκουσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να τον έχει στον ΠΑΟΚ. Υπήρξε βέβαια αρκετή προεργασία εδώ και περίπου 10 ημέρες. Ο κ. Τσαλόπουλος με τον κ. Κατσαρή είναι οι άνθρωποι που οικονομικά μπήκαν στη διαδικασία αυτής της ακριβής μεταγραφής και την ολοκλήρωσαν».

Για το αν ο Τζούριτς θα έχει το ακριβότερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΠΑΟΚ: «Ναι, ισχύει. Θα είναι και από τα ακριβότερα συμβόλαια στην Ελλάδα. Μπορεί ο ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια που κατακτά τίτλους να έχει φέρει σπουδαίους αθλητές όπως ο Ντάντε, ο Γκόμεζ, ο Κουρνέτας, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί ήρθαν σε μια ηλικία που βάδιζαν προς το τέλος της καριέρας τους. Πλέον, ο Τζούριτς είναι σε μια ηλικία αγωνιστικής ακμής, άσχετα αν είχε έναν όχι τόσο σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε εκτός πέρσι. Μετά επειδή έχει πολύ ακριβό συμβόλαιο, θεώρησε και η ομάδα του επειδή είχε τεθεί εκτός στόχου του πρωταθλήματος ότι θα ήταν καλύτερο να μείνει εκτός ώστε να μην της στοιχίσει ακριβά. Δεν ήταν ότι ο άνθρωπος είχε συνεχή αγωνιστική αποχή λόγω τραυματισμού. Για να πούμε ακριβώς τι έχει συμβεί με το θέμα του Τζούριτς. Αλλά θέλω να καταλήξω στο ότι είναι σε ηλικία αγωνιστικής ακμής. Πράγμα που σημαίνει ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει μια τέτοια μεταγραφή με λιγότερα χρήματα».

Για τον Φιλίποφ: «Υπήρχε ένα θέμα με την γαλλική ομάδα που έχει ένα προσύμφωνο, αλλά νομίζω ότι έχει τελειώσει και είναι διαδικαστικό πλέον. Υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες. Έχει προχωρήσει σε συνεννόηση και η γαλλική ομάδα και έχει βρεθεί και ο αντικαταστάτης του. Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες θα υπογράψει και θα ενταχθεί στην ομάδα. Αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα».

Για το ότι δημιουργήθηκε αρνητικό κλίμα με τις αποχωρήσεις Πελεκούδα και Κουμεντάκη: «Χθες ήμασταν για πολλές ώρες στο γραφείο του προέδρου του Ερασιτέχνη, του κ. Κατσαρή, από το πρωί μέχρι να τελειώσει η μεταγραφή του Τζούριτς το βράδυ. Ήμουν εγώ, ο κ. Τσαλόπουλος και ο κ. Κατσαρής και συζητήσαμε πολλά πράγματα. Αυτό που συνέβη και συμβαίνει γενικότερα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, είναι συνυφασμένο με τη συμπεριφορά του μέσου Έλληνα οπαδού και ειδικότερα του ΠΑΟΚτσή. Η απογοήτευση με τον ενθουσιασμό κρέμονται από μία κλωστή. Από τη μία φάση περνάς στην επόμενη. Αυτό ακριβώς συνέβη και χθες. Έτσι, είναι ο κόσμος. Εμείς όμως κινούμαστε βάσει ενός σχεδιασμού που έχουμε χαράξει. Παίρνουμε επιλογές και από τον προπονητή που κυρίως για τους ξένους είναι βασικές. Και για τα παιδιά που είναι στο ρόστερ παίρνουμε το «οκ» του προπονητή για ανανεώσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το αν ο ΠΑΟΚ θα έχει ομάδα που θα διεκδικήσει στόχους και τίτλους την επόμενη χρονιά. Κι εμείς κινούμαστε με την απαιτούμενη ηρεμία και με το τι ισχύει με τα οικονομικά μας και με τους παίκτες που υπάρχουν στην αγορά».

Για τους Κάλβο και Σεπέδα: «Στο θέμα του Κάλβο και του Σεπέδα που είχαν το δικαστικό θέμα και τη φυλάκιση στη Φινλανδία και έχουν πρόβλημα με τη βίζα τους και δεν δικαιούνται ακόμη να μπουν στην Ευρώπη γιατί έχουν την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση, ο ΠΑΟΚ κινείται με ένα δικηγορικό γραφείο εδώ και 1,5 χρόνο ώστε να μπορέσει να πάρει αυτή την άδεια εισόδου τους στην Ευρώπη και όταν γίνει αυτό, μετά θα δούμε τη διαδικασία για το πώς θα ενταχθούν στην ομάδα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο θέμα με αυτά τα δύο παιδιά».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα πάρει κάποιον Κουβανό παίκτη: «Για αυτούς που είναι διαθέσιμοι και με βάση της σχέσης που έχει ο ΠΑΟΚ με την κουβανική ομοσπονδία, είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να έρθουν και από εκεί κάποιοι αθλητές. Εάν δηλαδή πει το «οκ» και ο προπονητής».

Για τον Χιμένες: «Είναι ένα παιδί που το αγαπάει ο κόσμος. Ο χαρακτήρας, ο ενθουσιασμός του και οι αγωνιστικές ικανότητές του φυσικά, είναι στοιχεία που ταιριάζουν με του μέσου ΠΑΟΚτσή. Είναι ένα παιδί που εάν και ο προπονητής πει το «οκ» θα μπορούσε να έρθει στον ΠΑΟΚ. Τώρα αυτό δεν είναι τελειωμένο, σας λέω τα δεδομένα που υπάρχουν. Είναι ένας παίκτης που απασχολεί».

Για τον Στάνκου: «Είναι ένας νέος προπονητής που προέρχεται από πολύ μεγάλη επιτυχία στη χώρα του, πήρε το νταμπλ στη Ρουμανία και μάλιστα όχι με το δυνατότερο ρόστερ στο ρουμανικό πρωτάθλημα, νομίζω είναι το τρίτο ρόστερ. Γνωρίζει καλά το ευρωπαϊκό βόλεϊ και τους Ευρωπαίους αθλητές και είναι πολύ ενημερωμένος για το σύγχρονο βόλεϊ. Μένει να δούμε πως θα κουμπώσει όλο αυτό το εγχείρημα με τον ΠΑΟΚ. Όλοι στη διοίκηση ευχόμαστε να είναι θετικό το αποτέλεσμα».

Για τις ανανεώσεις, πέραν του Τακουρίδη που ανακοινώθηκε: «Είναι πολύ κοντά του Κωνσταντινίδη. Θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Δεν ξέρω εάν θα προχωρήσει άμεσα κάτι άλλο. Με τον Σακόγλου ακόμη δεν έχει τελειώσει κάτι».

Για το θέμα με τον αριθμό των ξένων: 

«Στο τέλος της εβδομάδας γίνεται μια πολύ σημαντική σύσκεψη μεταξύ της ΕΣΑΠ, της Ένωσης των παικτών και της ομοσπονδίας του βόλεϊ, για το θέμα του αριθμού των ξένων παικτών. Η καταρχήν απόφαση της Λίγκας είναι να ισχύσει ό,τι και πέρσι. Δηλαδή, πέντε κοινοτικοί και τέσσερις εκτός ζώνης Ευρώπης. Δηλαδή να επιλέξεις ένα από τα δύο. Ή να παίξεις με πέντε ευρωπαίους, ή να πας με τέσσερις ξένους συνολικά. Πέρσι αυτό το έκανε μόνο ο Ολυμπιακός. Αλλά επειδή έγινε τελευταία στιγμή, θεωρήθηκε unfair από την πλευρά μας. Τώρα θα γίνει στην αρχή των μεταγραφών, πιστεύω θα παρθεί απόφαση μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν λογικά και με συνέπεια τι θέλουν να κάνουν στο πρωτάθλημα με τα ρόστερ σου. Οπότε είναι λογικό και κάποιες αποφάσεις για μεταγραφές να πάρουν λίγο βάθος χρόνου μέχρι την οριστική απόφαση για το τι θα ισχύσει με τους ξένους. Εμείς ταχθήκαμε με αυτό που ίσχυσε και πέρσι. Δηλαδή να έχεις πέντε Ευρωπαίους ή τέσσερις ξένους το ανώτερο εκτός ζώνης Ευρώπης».

Για το ότι αναμένεται πιο ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα: 

«Συμμετέχουν τα τέσσερα μεγάλα brand name του ελληνικού αθλητισμού. Είναι μια ευκαιρία για το ελληνικό βόλεϊ να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει ένα πρωτάθλημα υψηλών προδιαγραφών. Τόσο σε επίπεδο αγωνιστικό, όσο και σε επίπεδο θέασης και τέλεσης αγώνων. Αυτό σημαίνει να μην ποδοσφαιροποιήσουμε τα γήπεδα. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κρατάμε το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ σε ζηλευτή θέση. Και ο Παναθηναϊκός μπαίνει δυναμικά και η ΑΕΚ επιστρέφει και έχει ξεκινήσει πολύ καλά τον σχηματισμό της. Είναι και ο Ηρακλής που επιστρέφει και στην Ευρώπη και κουβαλάει βαρύ όνομα και θα αποτελέσει μία καινούρια δύναμη στη νέα χρονιά».

Για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Champions League:

«Είναι μια βαθμολογία ομάδων στην οποία προς στιγμήν ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά. Πιθανότατα θα πάρουμε τη θέση για τους ομίλους απευθείας. Αλλά και σε οποιαδήποτε περίπτωση προκύψει συμμετοχή από κάποιες ομάδες άλλων χωρών και έρθει κάποια ομάδα κάτω από τον ΠΑΟΚ για να πάρει τη θέση απευθείας στους ομίλους, θα παίξουμε στον προηγούμενο γύρο των ομίλων. Αλλά το πιθανότερο όπως φαίνεται προς στιγμήν, είναι ότι μάλλον θα είμαστε απευθείας στους ομίλους. Υπάρχει μια επιτροπή που κρίνει τις ομάδες και στα τέλη του μήνα θα έχουμε οριστική απόφαση».

Για το αν ο ΠΑΟΚ στοχεύει ψηλά στην Ευρώπη: 

«Όταν έχεις εντάξει στην ομάδα σου παιδιά σαν τον Τζούριτς, είναι λογικό να κοιτάς και το κάτι παραπάνω. Πέρσι δεν περάσαμε τον όμιλο για κάποια σετ. Βέβαια πέρσι είχαμε και πολύ καλή κλήρωση. Φέτος ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλύτερη ομάδα και θέλουμε να προκριθούμε από τους ομίλους στην επόμενη φάση».

Tο μήνυμά του στον κόσμο:

 «Η διοίκηση θα δώσει το κάτι παραπάνω στο να πείσει τον μέσο ΠΑΟΚτσή φίλαθλο να σπάσει το ρεκόρ των διαρκείας στην Ελλάδα που το κατέχει από πρόπερσι. Και δεν είναι ότι περιμένουμε τα λεφτά του κόσμου για να δράσουμε σε μεταγραφές και για τη βιωσιμότητα της ομάδας. Είναι ότι ο κόσμος όταν έρχεται κοντά στην ομάδα, νιώθουμε όλοι ότι είμαστε στο μεγαλείο του ΠΑΟΚ. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ανακοινώσεις για τις τιμές και τη διάθεση των διαρκείας».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ