Εκτυπώστε τη σελίδα
19-05-2018 22:37

Γιώργος Οικονομίδης: «Ναυαρχίδα του βόλεϊ η ΕΣΑΠ, γρήγορη επιστροφή στη Νίκη»

Ο Γιώργος Οικονομίδης, ο οποίος αντικατέστησε τον Θανάση Στράντζαλη στον πάγκο της Νίκης Αιγινίου, ανέδειξε την καλύτερη επτάδα του φετινού πρωταθλήματος, αναφέρθηκε στην ήττα από τον Παναθηναϊκό που υποβίβασε την ομάδα στην Α2 και έκανε την ευχή του για την επόμενη σεζόν.
Επιλογές κορυφαίων 2017-18: Γιώργος Οικονομίδης (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου)

Πασαδόρος: Φαμπιάν Ντρίζγκα (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Διαγώνιος: Μίκο Οϊβάνεν (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Ακραίος: Τοντόρ Αλεξίεφ (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Ακραίος: Ραφαήλ Κουμεντάκης (ΠΑΟΚ)
Κεντρικός: Λουίς ντα Σίλβα Σάντος Πεντράο (Ηρακλής Χαλκίδας)
Κεντρικός: Παναγιώτης Πελεκούδας (ΠΑΟΚ)
Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)
Κ20: Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός ΑΟ)
Προπονητής: Ντανιέλε Ρίτσι (ΠΑΟΚ)

Για τον στόχο και την επιλογή του προπονητή που «δεν θέλει να έχει αντίπαλο»: «Ανέλαβα την ομάδα της Νίκης σε δύσκολη στιγμή και πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Δεν φοβήθηκα και ηθελα να τιμήσω την διοίκηση και την προσπάθεια που γίνεται σε μία βολεϊκή πόλη όπως το Αιγίνιο. Παλέψαμε για να μείνουμε στην κατηγορία και αξίζαμε να μείνουμε στην κατηγορία. Βλέπω με χαρά πως με αυτή την άποψη συμφωνούν πολλοί προπονητές άλλων ομάδων. Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Ντανιέλε Ρίιτσι διαχειρίστηκε καλά την ομάδα του και παρότι κάναμε πολλές αλλαγές δε μπορέσαμε να πάρουμε έναν τουλάχιστον βαθμό που ίσως να άλλαζε τις ισορροπίες. Για αυτό ψηφίζω τον Ρίτσι».

Το fair play της σεζόν 2017-18: «Η στάση του κόσμου και της διοίκησης του Αιγινίου. Παρά την πίκρα του υποβιβασμού χειροκρότησαν τους παίκτες μετά τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό».

Η πιο δύσκολη στιγμή: «Η ήττα 3-0 που κάναμε από τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας στον τελευταίο αγώνα των πλέι άουτ και υποβιβαστήκαμε».

Η κορυφαία στιγμή: «Η νίκη μας με 3-2 σετ επί του Παναθηναϊκού στην Κυψέλη. Χάναμε 2-0 σετ, πιστέψαμε στην ανατροπή και την καταφέραμε στην έδρα του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς η πρόκριση χάθηκε στην έδρα μας όπου το βάρος ήταν πολύ μεγάλο».

Η ευχή για τη σεζόν 2018-19: «Το βόλεϊ να γίνει πιο ελκυστικό να γνωρίσει περισσότερους φίλους και κυρίως φιλάθλους. Προσδοκώ σε εφαρμογή πιο ξεκάθαρων κανόνων και πιο επαγγελματικό περιβάλλον. Ζητάμε πάντα πιο πολλά από τη Λίγκα γιατί είναι η ναυαρχίδα του βόλεϊ. Μακάρι και τα υπόλοιπα εθνικά πρωταθλήματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα της σε χορηγίες, τηλέοραση και προβολή. Εύχομαι επίσης η Νίκη να επιστρέψει γρήγορα στην Βόλεϊ Λιγκ και γενικά η διοίκηση να υλοποιεί κάθε χρόνο τους στόχους της».