1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-05-2018 01:40

To κλάμα του Λεόν και η γκάφα της CEV

Είναι χωρίς αμφιβολία ο μεγάλος σταρ του παγκοσμίου βόλεϊ τουλάχιστον σε συλλογικό επίπεδο καθώς με την Εθνική Κούβας έχει πάψει από καιρό να αποτελεί μέλος της.

Εχοντας αποκτήσει την πολωνική υπηκοότητα ο Γουιλφρέντο Βενέρο Λεόν είναι ευρωπαίος πολίτης και στα 25 του χρόνια είναι το μεγάλο αστέρι της Ζενίτ και ο ήρωας του Καζάν. Και όχι άδικα. Παραφωνία το γεγονός ότι δεν αναδείχτηκε MVP του Τσάμπιονς Λιγκ 2018.

Ηταν μακράν ο καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος παίκτης της Καζάν. Από το τρομερό σερβίς του, στις εντυπωσιακές επιθέσεις του από την πίσω ζώνη, την υποδοχή του και φυσικά τις εκπληκτικές άμυνες. Κι όμως στον αθλητή φαινόμενο δεν δόθηκε ο τίτλος του MVP γιατί η CEV ακόμα ψάχνεται για ένα αξιόπιστο σύστημα που θα αναδεικνύει τους κορυφαίους.

Γεννημένος στις 31 Ιουλίου 1993 στο Σαντιάγκο της Κούβας ο Λεόν είναι ο μεγάλος αστέρας. Ακόμα όμως και το... λιοντάρι λύγισε στη θέα της μητέρας του και του πατέρα του στην διάρκεια της απονομής και μάλιστα ανήμερα στη «γιορτή της μητέρας», ενώ έδωσε ένα καυτό φιλί στην σύζυγο του Μαλγκορζάτα Γκρονκόφσκα που κρατούσε την κόρη τους.

Ο Λεόν ξέσπασε σε λυγμούς από την υπερένταση του αγώνα ο οποίος σημειωτέων τελείωσε με δύο προσωπικούς του πόντους από επίθεση και σερβίς. Την ίδια ώρα ένα μεγάλο πανό έγραφε 199 αγώνες, 14 τίτλοι, ένας σκοπός.

leon.jpgleonfamily.jpgleon3.jpgklama.jpgcl2018leon.jpgleon35.jpgleon1.jpgLeonSirciBernardi.jpgleon2.jpgleon78.jpgleon55.jpgleon89.jpgleonfuns.jpgmama.jpg

Σχετικά άρθρα

  • «Ματς κατς» με Νώντα πρώτο ρέφερι και νίκη της Ζενίτ επί της Περούτζια 3-2 (foto)
    Στον αγώνα της χρονιάς που είχε και ελληνικό χρώμα λόγω της παρουσίας του πρώτου διαιτητή Νώντα Γεροθόδωρου, η Ζενίτ Καζάν παρουσία 4.000 θεατών στο «Πάλα Μπαρτόν» της Περούτζια νίκησε την τοπική ομάδα του Λορέντζο Μπερνάρντι με 3-2 σετ
  • Το φαινόμενο Λεόν ανέδειξε πρωταθλήτρια Ευρώπης τη Ζενίτ Καζάν

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουιλφρέντο Βενέρο Λεόν ο οποίος με άσσο τελείωσε και το τάι μπρέικ με 17-15 η Ζενίτ Καζάν έκανε την ανατροπή στον συγκλονιστικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την ιταλική Λούμπε Τσιβιτάνοβα και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για τέταρτη συνεχή χρονιά και πέμπτη συνολικά (2018, 2017, 2016, 2015, 2012), ενώ έχει και άλλη μία κατάκτηση ως Ντιναμό  το 2008.

  • Ο Μιχαήλοφ MVP του Τσάμπιονς Λιγκ
    Ο Μαξίμ Μιχαήλοφ αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής (MVP) του Τσάμπιονς Λιγκ 2017-18 παρότι τον τίτλο άξιζε περισσότερο ο Λεόν που αγωνίστηκε ακραίος και έφτασε να σημειώσει 33 πόντους στον τελικό.
  • Επίσημα...Πολωνός ο Λεόν
    Πολωνός πολίτης θεωρείται πλέον ο 22χρονος Γουιλφρέντο Λεόν, πρωταθλητής Ευρώπης με την Ζενίτ Καζάν. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στις 14 Ιουλίου 2015 ενημερωθήκαμε ότι ο Πρόεδρος της Πολωνίας υπέγραψε έγγραφο το οποίο αναφέρει πως ο Γουιλφρέντο Λεόν Βενέρο έχει πλέον την πολωνική υπηκοότητα», αναφέρει η ανακοίνωση του ιδίου μέσω του μάνατζερ του.
  • «Οι παίκτες δεν θα έπρεπε να αλλάζουν Εθνική ομάδα, αλλά...»
    Την επιθυμία να αγωνιστεί για την Εθνική Πολωνίας έχει εκφράσει ο Γουιλφρέντο Λεόν, που όπως φαίνεται θα γίνει πραγματικότητα. Ο προπονητής της ΕΘνικής Πολωνίας, Στεφάν Αντιγκά δήλωσε: 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ