1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-04-2013 22:15

«Δεν έχει υποβιβαστεί ο ΠΑΟ, δεν θα χαρίσουμε τη θέση μας σε κανέναν»

Στην αντεπίθεση είναι αποφασισμένη να περάσει η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για το ζήτημα της παραμονής της ομάδας στην Βόλεϊ Λιγκ. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπεύθυνος του ΤΑΑ Παναθηναϊκός Χρόνης Ακριτίδης στη συνέντευξη Τύπου στο Novasports-1 και στον Παντελή Λώλη ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει εκστρατεία ενημέρωσης όλων των φορέων και θα κινήσει κάθε ένδικο μέσο για να αποδείξει πως τα όποια χρέη του αφορούν συμβόλαια αθλητών τα οποία και θα διακανονίσει και όχι οφειλές στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Ακριτίδης έκανε κατάθεση ψυχής αναλαμβάνοντας το μερίδιο που του αναλογεί, μίλησε για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και για τα λάθη που έγιναν την τριετία 2009-12.

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει υποβιβαστεί ακόμα στην Α2. Αυτό θα γίνει μετά την επικύρωση της βαθμολογίας από την ΕΣΑΠ κι αφού ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες. Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους και να πράξουν το σωστό», είπε αρχικά ο Ακριτίδης και πρόσθεσε φανερά φορτισμένος:

«Είναι τρομερές οι στιγμές που ζούμε όλοι στον Παναθηναϊκό και ειδικά εγώ. Έχω χάσει τον ύπνο μου. Είμαι βορειοελλαδίτης και Παναθηναϊκός που όπως ξέρετε είναι λίγο σπάνιο. Το όνειρο μου το να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό έγινε εφιάλτης. Διαισθάνομαι τις ευθύνες που έχω και θα τις αναλάβω. Τη σεζόν 2011-12 περάσαμε ένα μαρτύριο, έναν Γολγοθά και είχα αποφασίσει πως θα αποχωρήσω. Είχαν γίνει πολλά λάθη τη σεζόν 2011-12 αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε την ομάδα. Δυστυχώς ούτε εγώ ούτε και ο Ερασιτέχνης διδαχτήκαμε από τα λάθη Οταν πέρσι άκουσα μέσα από τον Ερασιτέχνη πως υπήρχαν φωνές διάλυσης του τμήματος μπήκα μπροστά. Θεωρούσα απαράδεκτο να διαλυθεί η ομάδα. Χρήματα δεν είχα ποτέ να βάλω. Δεν ήμουν επιχειρηματίας. Ήθελα να βοηθήσω και να τρέξω για να φέρουμε κοντά παράγοντες και χορηγούς. Πετύχαμε να κλείσουμε πολλές τρύπες αλλά το χρέος είναι τεράστιο. Πράγματι είναι 1,5 εκ. Ευρώ».

Σε ερώτηση για το πότε εκτροχιάστηκε η κατάσταση ο Ακριτίδης είπε:

«Μετά το 2009 και για μία διετία έγιναν προϋπολογισμοί που δεν έκλεισαν ποτέ γιατί δεν βρέθηκαν τα έσοδα. Από την διοίκηση Κίτσιου άρχισαν τα προβλήματα. Το καλοκαίρι του 2012 κάναμε ομάδα με μικρό μπάτζετ και αποπληρώσαμε πολλά χρέη. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας σαν σύλλογος».

Ο Ακριτίδης είπε πως ο Παναθηναϊκός πειθάρχησε στους κανονισμούς και δεν έκανε μεταγραφές ξένων για 3.000 Ευρώ:

«Το ΤΑΑ Παναθηναϊκός είναι από τα πιο καθαρά τμήματα. Δεν κάναμε μεταγραφή διαγώνιου για 3.000 που χρωστούσαμε στον Ανδρεάδη. Δεν κακίζω τον αθλητή. Είναι δεδουλευμένα του. Από τα 120.000 Ευρώ που ήταν να πάρουμε από την ΕΣΑΠ έχουμε πάρει μόνο 26.000. Τα υπόλοιπα είναι σε εκχωρήσεις. Αν είχαμε αποκτήσει διαγώνιο θα σωνόμασταν αλλά πειθαρχήσαμε. Δεν κάναμε αυτά που κάνουν κάποιοι άλλοι που αγωνίζονται με μηδενισμούς και με χρέη εκατομμυρίων Ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρόβλημα με το ελληνικό Δημόσιο. Χρωστάει σε αθλητές και θα τους πληρώσει».

Σχετικά με τον Ερασιτέχνη ο Ακριτίδης είπε:

«Βοήθησε όσο μπορούσε αλλά η συγκυρία και με την ΠΑΕ δεν είναι καλή. Μόνο για το ΤΑΑ ο Ερασιτέχνης έχει προπληρώσει 45.000 Ευρώ αλλά δεν τα έχει εισπράξει από την ΠΑΕ. Το πρόβλημα του βόλεϊ είναι πρόβλημα όλου του Παναθηναϊκού και πρέπει να αντιμετωπισθεί. Πρέπει να δούμε και πολλά θετικά. Πήραμε την 2η θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων, φτιάχτηκαν οι υποδομές, ο σύλλογος φέρνει και πάλι κόσμο στα τμήματα του».

Σε ερώτηση εάν εννοεί τον Ηρακλή ο Ακριτίδης είπε:

«Ναι, τον Ηρακλή εννοώ. Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν την θέση μας στη Βόλεϊ Λιγκ. Θα ζητήσουμε άμεσα τη σύγκλιση Δ.Σ. Η προσωπική μου άποψη είναι πως ο Ηρακλής πρέπει να είναι 12ος και ο Μίλωνας 11ος. Γενικά ο Ηρακλής δεν έπρεπε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει ισονομία και η ΕΣΑΠ και όλοι οι φορείς του βόλεϊ πρέπει να πάρουν θέση».

Για τον Καζάζη και τους παίκτες ο Ακριτίδης είπε:

«Δεν φταίνε οι παίκτες για τον υποβιβασμό απλά περιμέναμε όλοι να μην χάσουν 3-0 από τον Ηρακλή το Σάββατο στα πλέι άουτ. Είναι πληρωμένοι κατά 90% και αυτό είναι επιτυχία του Ερασιτέχνη. Είχαμε ατυχία με τον Καζάζη αλλά δεν του ρίχνω ευθύνες. Το μόνο που λέω είναι πως είτε δεν έπρεπε να αναλάβει το καλοκαίρι είτε να τελειώσει η σεζόν. Δεν τον κατηγορώ διότι εγώ είμαι παράγοντας, ενώ ο Καζάζης είναι επαγγελματίας και ξέρω πως ξεπέρασε τα όρια του σε προσωπικό, επαγγελματικό και οικογενειακό επίπεδο. Ξέρω επίσης πως το καλοκαίρι του είχαν τάξει πολλά που δεν υλοποιήθηκαν. Ο καθένας κουβαλάει τα φορτία του».

Τέλος ο Ακριτίδης είπε απευθυνόμενος στον κόσμο του Παναθηναϊκού:

«Ζητάω απ΄ όλους ένα μεγάλο συγγνώμη. Αν δεν υπήρχαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού η ομάδα θα είχε διαλυθεί. Τώρα πρέπει να μείνουν όλοι ενωμένοι και να προστατέψουν τον σύλλογο. Τώρα χρειάζεται βοήθεια ο Παναθηναϊκός. Προσωπικά θα συνεχίσω να βοηθάω αλλά όχι από αυτή την θέση. Θα κάνω ότι μπορώ για να επιβιώσει το τμήμα και αυτή είναι η υπόσχεση που δίνω».

4 σχόλια

  • Comment Link Nestor 13 Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 16:45 posted by Nestor 13

    "Το παρελθόν του συλλόγου αυτού έχει δείξει περίτρανα στο παρελθόν ότι χρησιμοποιεί όλους τους τρόπους για να γλυτώσει και φυσικά δεν ενδιαφέρεται ούτε για αγωνιστικούς λόγους ούτε για το αν αξίζει να υποβιβαστεί"

    Λοιπον φιλαρακο πιπιλιζεις τις ιδιες αερολογιες περι καταστροφης του αθλητισμου απο τον Παναθηναϊκο και τους αλλους μεγαλους. Εισαι επιεικως ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣ οσον αφορα τον αθλητισμο της χωρας. Ο Παναθηναϊκός ηταν ο πρωτος συλλογος που στηριξε το ποδοσφαιρο, εφερε απο τους πρωτους στην Ελλάδα το μπασκετ και το βολεϊ, ενω στη δεκαετια του '30 μαζι με ολα τα αλλα, ανεπτυξε ακομα και χοκεϊ επι χορτου. Το 1960 ιδρυει τμημα ξιφασκιας, ενα αθλημα που θεωρειτο οτι ηταν για την υψηλη κοινωνια και υπηρχαν μολις 200 αθλητες σε ολην την Ελλαδα. Σε 5 χρονια μεσα οι αθλητες της ξιφασκιας εφτασαν τους 2000 και οι 1600 αγωνιζονταν για τον Παναθηναϊκο. Το 1980 ο Παναθηναϊκος φερνει στην Ελλαδα το αθλημα της Τοξοβολιας. Οι πρωτοι αγωνες, οι πρωτοι αθλητες, οι πρώτοι εξοπλισμοι, ολα γενικα έγιναν απο τον Παναθηναϊκο κι αργοτερα το αθλημα απεκτησε τη δικη του ομοσπονδια. Να σου πω τωρα για καθε αλλο απο τα δεκαδες αθληματα που ανεπτυξε και ενισχυσε ο Παναθηναϊκος ανα τις δεκατιες; Δε θα φτασουν ουτε 20 ποστ. Αυτα δεν εχουν σχεση με το βολεϊ, αλλα εχετε καταντησει γραφικοι και επικινδυνοι οσοι μιλατε απαξιωτικα, χωρις να γνωριζετε, γι' αυτον τον τεραστιο συλλογο. Την επομενη φορα, πριν μιλησεις για τον Παναθηναϊκο, κανε λιγη ερευνα να δεις τι εχει προσφερει στον ελληνικο αθλητισμο, κι οχι μονο σε επιφανη αθληματα οπως ποδοσφαιρο και μπασκετ, αλλα και σε πολλα αφανη ομαδικα κι ατομικα οπου ηταν παντα πρωτοπορος, μαζι και με αλλους σπουδαιους συλλογους βεβαια οπως ο Εθνικος Αθηνων, ο Πανελληνιος και ο Ηρακλης.

    Οσον αφορα τον υποβιβασμο, οι υποστηρικτες του συλλογου τον εχουμε αποδεκτει πλην ελαχιστων εξαιρεσεων που επιθυμνουν να παραμεινει με τετοιο τροπο η ομαδα στην Α1.

  • Comment Link jfk Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 16:33 posted by jfk

    Για να χαρίσεις κάτι κ. Ακριτίδη πρέπει να το έχεις. Ο Παναθηναϊκός έπεσε μέσα στα γήπεδα γιατί ήταν η δεύτερη χειρότερη ομάδα της Α1. Από εκεί και πέρα είναι κατάντια να προσπαθείς να κρατηθείς στην κατηγορία εις βάρος άλλου. Τόσους μήνες που ήταν ο Παναθηναϊκός να πει αυτά για τον Ηρακλή. Γιατί δεν έκανε ενστάσεις στους αγώνες μεταξύ τους. Τόσους μήνες ήταν καθαρά και ξαφνικά ανακάλυψε την Αμερική; Εδώ ο άνθρωπος δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο γιατί φοβάται το λιντσάρισμα. Αυτός και μερικοί άλλοι έφεραν το τμήμα σε αυτό το χάλι.

  • Comment Link volley Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 05:19 posted by volley

    o κυριος Ακριτίδης λέει μισές αλήθειες.
    Αναγνωρίζει τα λάθη του αλλά δεν έκανε τίποτα για να τα διορθώσει.
    Συνέχισε το ιδιο μοτίβο.
    Ολο τον χρόνο απουσίαζε οταν η ομάδα τον χρειαζόταν και εδινε μονο υποσχέσεις που δεν τις τήρησε ποτέ,δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.... με λίγα λόγια ηταν ανύπαρκτος!!!!!!!!!!!!!
    Αυτή ειναι η αλλη μισή αλήθεια.

  • Comment Link Χαρης Μ. Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 05:07 posted by Χαρης Μ.

    ε καλά, αναμενόμενο ήταν.Σιγά μη δεχόταν ο παο τον περήφανο υποβιβασμό του. Το παρελθόν του συλλόγου αυτού έχει δείξει περίτρανα στο παρελθόν ότι χρησιμοποιεί όλους τους τρόπους για να γλυτώσει και φυσικά δεν ενδιαφέρεται ούτε για αγωνιστικούς λόγους ούτε για το αν αξίζει να υποβιβαστεί.Μαζί με το άλλο δεινό του ελληνικού αθλητισμού έχουν μάθει να πατάνε επί πτωμάτων και να προσπαθούν να κερδίσουν στα χαρτιά ότι δεν δικαιούνται. Η φράση ότι όλα πρέπει να κρίνονται εντός γηπέδου είναι γι αυτούς με άλλα λόγια να αγαπιομαστε. Αυτό ήταν σίγουρο ότι θα γίνει κι αυτό ας το βλέπουν τώρα οι αφελείς και ερασιτέχνες παράγοντες του Ηρακλή που αφού "καθάρισαν" τη διοίκηση Κολύμπατζη που όλους αυτούς μαζί τους είχε για πρωϊνό, στη συνέχεια εμπιστεύθηκαν τον πρόεδρο της Λίγκας τη μια για τα λεφτά της χορηγίας του ΟΠΑΠ, την άλλη ότι θα τους δώσει ΑΦΜ, ότι θα τους κάνει ΑΕ και οτιδήποτε άλλο με σκοπό να τους εκθέσει.Βρήκε κι έκανε. Πέρυσι με τα ίδια προβλήματα και με ένα μάτσο κατευθυνόμενες προσφυγές αθλητών που φέτος λούφαξαν, ο Ηρακλής τους κατατρόπωσε σε όλα τα επίπεδα και στο αγωνιστικό κατακτώντας το νταμπλ. Φέτος με ένα μάτσο τύπους που δε γνωρίζουν καν πως παίζεται το βόλλει και στην αρχή τουλάχιστον με καθοδηγητή τον πολύξερο γκουρού και πάντα στηριζόμενοι στα λεγόμενα των ανθρώπων της Λίγκας ,η ομάδα έκανε τη χειρότερη πορεία της ιστορίας της. Και αν δεν υπήρχε και ο Κράβαρικ τον οποίο οι παραπάνω δε γούσταραν για το λόγο ότι τον είχε επιλέξει η διοίκηση Κολύμπατζη, η ομάδα θα είχε ήδη βαρέσει διάλυση.Ακόμα κι έτσι, οι ίδιοι αυτοί παράγοντες αρκετές φορές μέσα στη χρονιά σκέφτηκαν πολλές φορές να αποσύρουν την ομάδα στα πρότυπα του Απόλλωνα Καλαμαριάς πέρυσι.Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα!!! Κι όμως η ομάδα λόγω Κράβαρικ κυρίως και με την υπομονή όλων των παικτών κατάφερε να κερδίσει την παραμονή της μέσα στα γήπεδα, ΑΝΕΤΑ. Αυτό που θα γινόταν στην περίπτωση υποβιβασμού του παο ήταν λοιπόν αναμενόμενο.Είναι στο DNA της ομάδας να προσπαθεί να γλυτώνει την ξεφτίλα της στην καμπούρα κάποιου άλλου.Οι ευθύνες όμως δεν είναι του παο.όπως πέρυσι τη γλύτωσε λόγω ΕΑΠ έτσι και φέτος θέλει να τη γλυτώσει λόγω Ηρακλή και του παρουσιάζεται χρυσή ευκαιρία. Ας σκεφτούν όλοι αυτοί οι τύποι που αυτοαποκαλούνται διοίκηση του Ηρακλή τι λαθη και τι ανοησίες έχουν κάνει από το καλοκαίρι και μετά και ας κάνουν την αυτοκριτική τους. Όλα αυτά για τους γνωρίζοντες ήταν αναμενόμενα και δεν τελείωσαν ακόμα.Μόνο γι αυτούς όποιος τα έλεγε ήταν εχθρός του Ηρακλή.Τώρα λοιπόν βρείτε λύση. Καλά τα πανηγύρια για τη σωτηρία της ομάδας στα γήπεδα όμως πριν τα κάνετε ίσως θα έπρεπε να είχατε διασφαλισμένη και την εξωαγωνιστική σωτηρία. Μάλλον, ο πιο δύσκολος καιίσως άνισος αγώνας του Ηρακλή μόλις ξεκινάει.Πέρυσι ήταν ο Κος Ταρνατώρος που κυνηγούσε τον Ηρακλή αφού έβλεπε να χάνει το πρωτάθλημα.Δεν του έκατσε όμως γιατί ο Ηρακλής είχε διοίκηση με α.....α. Φέτος τον Ηρακλή τον κυνηγάει η άλλη ομάδα του ΠΟΚ για τους δικούς της λόγους και ο Ηρακλής έχει άλλη διοίκηση.Μακάρι να τα καταφέρουν κι αυτοί όπως οι περσινοί και ο Ηρακλής να βγει αλώβητος.Όμως πόσο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε;Τα δείγματα γραφής τους έως τώρα επιτρέπουν αισιοδοξία;

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ