1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-03-2018 00:22

Ευτυχώς... αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ

Σε μία βραδιά παρωδία για το ευρωπαϊκό βόλεϊ η γαλλική Σαμόντ νίκησε με 3-2 σετ την πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ για τον C όμιλο ενώ νωρίτερα η γερμανική Μπερλίν είχε νικήσει με το ίδιο σκορ την πολωνικής Γιαστρέμπσκι στον D όμιλο κι έτσι Σαμόντ και Μπερλίν πήραν μαζί με τη βελγική Νόλικο Μαασέικ την πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ως καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Με άλλα λόγια «έκατσαν» τα αποτελέσματα που εκτιμούσαν εδώ και μέρες όλοι οι εμπλεκόμενοι και μάλιστα σε αγώνες που ενώ είχαν προγραμματιστεί την ίδια ημέρα για να υπάρχει διαφάνεια, ξεκίνησαν διαφορετική ώρα...

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη συνέχεια της... κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης του ανδρικού βόλεϊ αλλά η CEV κάποτε θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της για το εάν είναι... κορυφαία διοργάνωση τόσο για αυτά που απαιτεί, όσο και για αυτά που προσφέρει στο άθλημα μέσα από ξεπεράσμένο σύστημα διεξαγωγής και φαιδρό σύστημα βαθμολόγησης όπου μετρούν πρώτα οι νίκες και μετά οι βαθμοί προκαλώντας σύγχυση στο ευρύ φίλαθλο κοινό.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του στις δύο τελευταίες αγωνιστικές κατακτώντας ισάριθμες νίκες με τρίποντο αλλά η ζημιά είχε γίνει στις τρεις πρώτες αγωνιστικές όπου ηττήθηκε στο τάι μπρέικ από Σασταμάλα και Φριντρισχάφεν

Ο δικέφαλος για άλλη μία φορά πέφτει θύμα των αναξιόπιστων κανονισμών της CEV και μένει εκτός πλέι οφ παρότι είχε περισσότερους βαθμούς από τη Νόλικο Μαασέικ (8 έναντι 7 των Βέλγων) αλλά έχει λιγότερες νίκες (δύο έναντι τριών των Βέλγων).

Αυτά βέβαια ήταν γνωστά από την αρχή και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είχε φροντίσει να πάρει τουλάχιστον ένα από τα δύο ματς που έχασε στο τάι μπρέικ και που όπως αποδείχτηκε του κόστισαν ακριβά. Η ομάδα του Ντανιέλε Ρίτσι ολοκλήρωσε την εφετινή της ευρωπαϊκή πορεία και στρέφει αποκλειστικά το ενδιαφέρον της στο πρωτάθλημα και μετά το Πάσχα και στο φάιναλ-4 του κυπέλλου Ελλάδας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ