1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
08-09-2015 14:56

Τα στατιστικά επιστρέφουν;

Στον ελληνικό αθλητικό χώρο η έννοια «στατιστικά στοιχεία από αθλητικά γεγονότα» είναι συνυφασμένη με το όνομα Γαλάνης αν και στο χώρο του βόλεϊ, από το 2009 και μετά η παρουσία της υπάρχει μόνο στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Ωστόσο δεν αποκλείεται την σεζόν 2015-2016 να έχουμε την μεγάλη επιστροφή της εταιρίας και στην βόλεϊ λιγκ.

Το 2009 η ΕΣΑΠ είχε αποφασίσει την διακοπή της συνεργασίας, επιλέγοντας να καλύψει στατιστικά το πρωτάθλημα μέσω των στατιστικολόγων των ομάδων και να βασιστεί στο πρόγραμμα της data project το περίφημο data volley που χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες σε όλο τον πλανήτη (κάτι ανάλογο κάνει και η ΕΟΠΕ στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών).

Πέρσι όμως υπήρξαν διάφορα θέματα, όχι λόγω του προγράμματος, αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι κάποιες ομάδες δεν διέθεταν στατιστικολόγους και προφανώς αυτός είναι ο λόγος που η ΕΣΑΠ έχει ξεκινήσει επαφές με την galanis sports data προκειμένου να διερευνήσει αν υπάρχει έδαφος προκειμένου οι δύο πλευρές να συνεργαστούν εκ νέου για την στατιστική κάλυψη του πρωταθλήματος.

Το θέμα πάντως δεν είναι και τόσο απλό. Κι αυτό γιατί οι στατιστικολόγοι στις ομάδες, πέραν της στατιστικής ανάλυσης του κάθε αγώνα, κάνουν και το σκάουτινγκ των αντιπάλων και για τους προπονητές είναι υπερπολύτιμοι, αλλά δεν αποκλείεται στη λογική των παραγόντων να θεωρούνται περιττό έξοδο.

Συμφωνία εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει προκύψει ακόμη, το θέμα παραμένει ανοικτό, ωστόσο την επόμενη εβδομάδα υπάρχει η κλήρωση του πρωταθλήματος, οπότε δεν αποκλείεται να προκύψουν ανακοινώσεις.

Πηγή: sportsfeed.gr

Σχετικά άρθρα

  • Τζουλιάνι: «Είχαμε ομαδικό πνεύμα», Τράβιτσα: «Δείξαμε χαρακτήρα»
    Χαμογελαστός για τη δεύτερη νίκη του Οκυμπιακού εμφανίστηκε ο προπονητής των Πειραιωτών Αλμπέρτο Τζουλιάνι:
  • VL Γυναικών (15η αγωνιστική): Σύγκρουση ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στη Μίκρα και «Ελ Κλάσικο» στη Νάξο
    Το μεγάλο ντέρμπι τετράδας στη Μίκρα, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και το «Ελ Κλάσικο των Κυκλάδων», μεταξύ του Πανναξιακού και του ΑΟ Θήρας, ξεχωρίζουν στην 15η αγωνιστικής της Volleyleague γυναικών. Πρόκειται για μια αγωνιστική όπου το Σάββατο 8/2 διεξάγονται και οι έξι αναμετρήσεις.
  • «Ναύαρχος» Νογκέρας οδήγησε τον ΑΟ Θήρας στο 4χ4
    Με την Τζένιφερ Νογκέρας να μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι στην επίθεση, ο ΑΟ Θήρας επικράτησε στη Κυκλαδίτικη"ναυμαχία" του Πανναξιακού με 3-0 σ στο κατάμεστο από 800 φίλους του κλειστό της Σαντορίνης, και έκανε το 4Χ4 στη Volleyleague γυναικών.
  • Σε ρυθμούς κλήρωσης η Volley League ανδρών
    Αντίστροφα μετράει για το πρώτο σερβίς της χρονιάς η Volleylegue, καθώς σε λίγες ώρες (18:30), στο ξενοδοχείο Coral (Λεωφόρο Ποσειδώνος 35 στο Παλαιό Φάληρο) ,η ΕΣΑΠ θα πραγματοποιήσει την φετινή κλήρωση του πρωταθλήματος ανδρών που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 2 Νοεμβρίου.
  • Με μαέστρο Κομητούδη ο ΟΦΗ στη Volleyleague
    Στον ΟΦΗ θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν ο Δημήτρης Κομητούδης. Ο Σερραίος πασαδόρος θα είναι ο μαέστρος της Κρητικής ομάδας στα σαλόνια της Volleyleague ανδρών για την περίοδο 2019-20, καθώς αν και είχε πολλές προτάσεις από άλλους συλλόγους, τελικά συμφώνησε με την πρόταση του συλλόγου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ