1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-04-2015 19:57

Δεύτερο βήμα ανόδου ο Ηρακλής, 3-0 τα Χανιά

Ο Ηρακλής πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο ειδικό τουρνουά ανόδου της Α2 Ανδρών καθώς επικράτησε με 3-0 των Χανίων και έκανε αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή του στη Volleyleague OΠΑΠ


Η ομάδα του Χρήστου Πάτρα ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς και πήρε γρήγορα προβάδισμα και στα τρία σετ ενώ τα Χανιά για δεύτερη μέρα παρουσίασαν άσχημη εικόνα, με πρόβλημα στην υποδοχή και στο μπλοκ.

Ο Ηρακλής μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο σετ και ξέφυγε μετά το 9-6 με πίεση από το σερβίς για να γίνει το σκορ 23-12. Τα Χανιά πήραν στροφές στο 24-13 και με επιθέσεις, μπλοκ και λάθη του Ηρακλή πλησίασαν 24-17 αλλά με λάθος του Πουλή ο Ηρακλής έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ είχαμε παρόμοια εικόνα με την ομάδα του Πάτρα να ξεφεύγει μετά το 10-7. Ο Παλέντζας που ήταν και σήμερα ο καλύτερος παίκτης του Ηρακλή έφερε την ομάδα του μπροστά 22-14 για να γίνει εύκολα το 2-0.

Στο τελευταίο σετ τα Χανιά μπήκαν καλύτερα και πίεσαν τον Ηρακλή ως το 9-8, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο Γηραιός πάτησε γκάζι ξέφυγε με 17-12 για να φτάσουμε στο. Τα Χανιά έκαναν μια ύστατη προσπάθεια να πλησιάσουν και με συνεχόμενες κόντρα επιθέσεις έφτασαν στο 24-23, όμως ο Παλέντζας έδωσε τέλος στην αγωνία χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του.

Τα σετ: 25-17, 25-18, 25-23

Σ.Φ.Π. ΧANIΩΝ (Μπουτσουρής): Ψάρρας, Δεληπρίμης, Φίνος, Παπαδημητρίου, Πουλής, Χαραλαμπίδης (λ), Κουτρουμπάκης / Καπίρης, Μιχελάκης, Κατσαούνης, Καλογεράκης

ΗΡΑΚΛΗΣ Γ.Σ. (Πάτρας): Τσολάκος, Κολτσιάκης, Παλέντζας, Τσιράκης (λ), Μποζίδης, Στεφανίδης, Γάτσης / Hλίας, Μούχλιας, Κατσιαφλάκας.

 

Πάτρας: «Κοντά στην Α1»

Ο προπονητής του Ηρακλή Χρήστος Πάτρας δήλωσε: «Είμαστε πλέον πολύ κοντά στην Α1. Πιστεύω ότι σήμερα παίξαμε όπως μπορούμε να παίξουμε και τα παιδιά ήταν εκπληκτικά. Χθες συναντήσαμε μεγάλη αντίσταση και γυρίσαμε ένα παιχνίδι τρομερά δύσκολο. Ξέρουμε τι δουλειά έχουμε στα πόδια μας και σήμερα ξέραμε ότι πρέπει να παίξουμε το απόλυτα δυνατό παιχνίδι και το κάναμε. Επικρατήσαμε κατά κράτος, ξέραμε ότι τα Χανιά είναι μια ομάδα ρυθμού, αλλά σήμερα δεν πήρε ποτέ ρυθμό. Είχαμε πολύ καλή τακτική σε σέρβις και άμυνα και μπλοκ, και δικαίως ξεφεύγαμε και παίρναμε διαφορές σε όλα τα σετ».

Μπουτσουρής: «Δεν είμαστε έτοιμοι»

Ο προπονητής του ΣΦΠ Χανίων Νίκος Μπουτσουρής είπε: «Είναι δεδομένο ότι είχαμε να κάνουμε με δύο πολύ αξιόλογους αντιπάλους. Νομίζω ότι το χθεσινό παιχνίδι το φοβηθήκαμε, σήμερα θέλαμε να κάνουμε την προσπάθεια, θέλαμε να δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό, την πραγματική μας εικόνα και τελικά ούτε σήμερα το καταφέραμε. Νομίζω ότι το ψυχολογικό βάρος από ένα τόσο κρίσιμο τουρνουά έπεσε ιδιαίτερα βαρύ στις πλάτες μας και δεν καταφέραμε να το αντέξουμε με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθαρό μυαλό και σωστή πληροφόρηση. Παρουσιάστηκε δυσλειτουργία σε πολλά κομμάτια της ομάδος μας πράγμα το οποίο ποτέ δεν συνέβη κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου. Αυτό δεν μπορεί να το εξηγήσεις διαφορετικά παρά μόνο ότι δεν είμαστε έτοιμοι για παιχνίδια τόσο μεγάλης πίεσης».

3 σχόλια

  • Comment Link Volleyman Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 10:12 posted by Volleyman

    Προς Μπουτσουρή
    Χωρίς να παραγνωρίζω το γεγονός ότι τόσο ο Ηρακλής όσο και η Παναχαϊκή είναι δύο ομάδες με "βαριά" φανέλα και με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό σου θέλω να ρωτήσω για το ποιός φταίει που η ομάδα φάνηκε ανέτοιμη ψυχολογικά για την διοργάνωση και για το ότι είχε λάθος πληροφόρηση? Μήπως και τα δύο αυτά είναι ευθύνη του προπονητή μιας ομάδος? Ποιός αλήθεια είναι υπεύθυνος να οργανώσει το σκάουτινγκ της ομάδος ούτως ώστε να γνωρίζουν οι παίκτες της ομάδος σου τα πάντα για τους αντιπάλους τους? Και δε νομίζω ότι το θέμα είναι οικονομικό γιατί όταν μια ομάδα δαπανά 150000 ευρώ για μπάτζετ περιόδου (όπως διατυμπανίζει ένθεν και κείθεν) τότε δεν έχει πρόβλημα να δαπανήσει και μερικά λεφτά για σκάουτινγκ σε όλη τη διάρκεια της περιόδου προκειμένου να έχει σαφή εικόνα των ανταγωνιστών της για την άνοδο στη volleyleaque...

  • Comment Link Montas Σάββατο, 04 Απριλίου 2015 22:23 posted by Montas

    Το έγραψα και χθες. Αν περάσουν οι διατάξεις του αθλητικού νόμου που αφορούν το βόλεϊ (Πετοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες) από τη βουλή, τότε ο Ηρακλής θα παίξει Α1.
    Το επαναλαμβάνω, ο Ηρακλής μόνο ως Πετοσφαιρική ΑΕ (δηλαδή καινούργιος ΑΦΜ, ξεχωριστός από αυτόν του ΓΣ) μπορεί να συμμετάσχει στην Α1.

  • Comment Link IRA FOR EVER Σάββατο, 04 Απριλίου 2015 18:02 posted by IRA FOR EVER

    επαναλαμβάνω το χθεσινό ερώτημα.Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος (πολύ αμφιβάλλω) στον Ηρακλή να μας πει με σιγουριά ότι η ομάδα μας θα παίξει τελικά στην Α1 και ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα; Κάποιος που να έχει την ευαισθησία να ενημερώσει τον κόσμο υπεύθυνα; Υπάρχει; Γιατί αν τελικά η ομάδα δεν καταφέρει να παίξει τελικά Α1 θα φταίνε οι γνωστοί άγνωστοι εντός και πέριξ του Κατσανείου που παριστάνουν τους παράγοντες στην καμπούρα του Ηρακλή μας. Θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το κουτόχορτο που ταίζουν τον κόσμο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ