1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
25-01-2013 16:39

«Βλέπουμε κάθε ματς ως τελικό Ολυμπιακών Αγώνων»

Ο σλοβάκος διαγώνιος του ΓΣ Λαμίας, Άλαν Κόμελ μίλησε για την επιστροφή του στην ομάδα της Φθιώτιδας, τους στόχους του, τις διαφορές στο επίπεδο των πρωταθλημάτων της Ελλάδας, Ιταλίας και της Σλοβακίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο scouter.gr.

 

Γεμάτος ενέργεια, με χιούμορ και οικογενειακές υποχρεώσεις, ο Άλαν Κόμελ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Γ.Σ. Λαμία, αλλά και ένας από τους πιο αγαπητούς αθλητές που έχουν περάσει από την πόλη. Με ιδιαίτερα ταλέντα, αφού μπορεί να κατασκευάσει οτιδήποτε με τα χέρια του, όταν δεν ασχολείται με το γιο του και το βόλεϊ, εργάζεται σκληρά για να τελειώσει τη διπλωματική του.

-Είστε σε μια αρκετά καλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα, πως βλέπεις την πορεία της ομάδας;
Όταν ήρθα υπήρχαν φήμες οτι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα, παρόλαυτα ξέρω καλά οτι οι άνθρωποι του Γ.Σ Λαμία είναι μαχητές  κι αυτό με κάνει να πιστεύω οτι θα πάμε καλά. Το πρόγραμμά μας από δω και πέρα φαίνεται οτι μπορεί να μας δώσει περισσότερους βαθμούς, αλλά αυτό θα το δούμε στην πορεία.

-Πώς είναι η σχέση σου με τους συναθλητές σου;
Μια χαρά, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είμαστε όλοι φίλοι, αλλά περισσότερο κάνω παρέα με το Φίλιππας, τον Χάντ και φυσικά με το Ντίνο Καρβούνη (κάναμε παρέα από παλιά) και με το Μάνο Δημητριάδη. Αυτό είναι και το ωραίο της επιστροφής μου. Βρήκα πάλι ανθρώπους που συμπαθώ.

-Ήσουν στη Λαμία πριν από τρία χρόνια, έφυγες και επέστρεψες ξανά. Πως έγινε αυτό;
Ήμουν πάντα σε επαφή με τους ανθρώπους του Γ.Σ. Λαμία, επικοινωνούσαμε συχνά. Ο λόγος που έφυγα πριν από τρία χρόνια από την ομάδα ήταν οικονομικός. Αποφάσισα λοιπόν να φύγω για τη Σλοβενία, αφού είχε μείνει και η γυναίκα μου έγκυος, είπαμε οτι θα ήταν καλύτερα να γυρίσουμε σπίτι. Είχα μάλιστα και πρόταση από μια καλή ομάδα με διετές συμβόλαιο. Τον δεύτερο χρόνο όμως υπήρχαν αρκετές διαφωνίες  με την ομάδα της Σλοβενίας και σπάσαμε το συμβόλαιο. Ήταν η εποχή που ο Γ.Σ. έψαχνε για παίκτες. Ήξερα οτι στην ομάδα της Λαμίας θα έχω ενεργό ρόλο και θα μπορέσω να εξελιχθώ. Θέλω η ομάδα να πάει όσο καλύτερα γίνεται κι εγώ να συμμετέχω σ’αυτό.

-Τι ρόλο έχει παίξει στην αγωνιστική σου καριέρα ο προπονητής του Γ.Σ. Δημήτρης Ανδρεόπουλος;
Ένας από τους λόγους που επέστρεψα είναι ο προπονητής, Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Δε γνωρίζω την κατάταξή του παγκοσμίως αλλά για μένα συγκαταλέγεται στους καλύτερους. Έχω αλλάξει 16 προπονητές στη ζωή μου, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος μου έδωσε τα περισσότερα από όλους, την ώθηση και την υποστήριξη που χρειαζόμουν και γι αυτό τον ευχαριστώ.

-Ο δικός σου στόχος ποιός είναι; 
Θέλω φέτος να κάνω ένα καλό πρωτάθλημα, να ανέβω ψηλά σαν παίκτης στην κατάταξη και να καλυτερέψω το ρυθμό μου για του χρόνου, κάτι που δεν κατάφερα να κάνω πέρυσι. Ξέρω οτι μπορώ να γίνω καλύτερος.

Ποιό ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι σας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα;
Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, το χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι θέλει να παίζει κάθε ματς σαν να είναι τελικός Ολυμπιακών Αγώνων. Αν σκεφτόμαστε έτσι μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα. Δύσκολο παιχνίδι ήταν αυτό στην Κηφισιά, το μυαλό μου τώρα όμως, είναι στο ματς με τον Παμβοχαϊκό.

-Ποιά είναι η διαφορά του επιπέδου στο βόλεϊ σε Σλοβενία-Ιταλία-Ελλάδα;
Ο τρόπος του παιχνιδιού είναι διαφορετικός. Στη Σλοβενία, τα χρήματα είναι λίγα, παρόλαυτα υπάρχουν πολλοί μικροί παίκτες για να δουλέψουν οι προπονητές. Στην Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της ιδιαιτερότητας, ενώ υπάρχουν ταλέντα, μπορεί να ζουν μακριά από τα αθλητικά κέντρα (πχ. στα νησιά). Δε μπορούν να δουλέψουν σωστά. Υπάρχει και ο οικονομικός παράγοντας στην Ελλάδα, πιο παλιά τα πράγματα ήταν καλύτερα. Τώρα έχουν δυσκολέψει, ελπίζω να αλλάξει γρήγορα αυτό τα κλίμα. Στη Σλοβενία υπάρχει μια πολύ καλή ομάδα και άλλες δύο που πάνε αρκετά καλά. Δε μπορεί κάποια άλλη ομάδα να χτυπήσει την πρωτοπόρο. Στην Ιταλία αντίθετα, υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός και διαφορετική αθλητική φιλοσοφία. Εκεί εκτός του οτι είναι πολύ δύσκολο να παίξεις στην Α1, (εγώ έπαιζα στην Α2) όλα μπορούν να συμβούν. Ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον πρώτο.

-Πώς είναι η ζωή σου στη Λαμία; Είσαι εδώ με την οικογένειά σου…
Μ’αρέσει η Λαμία. Πολλοί λένε οτι είναι μια μικρή πόλη, εμένα δε μου δίνει τέτοια εντύπωση, έχω πολλούς φίλους, γνωρίζω κόσμο, ο καιρός είναι καλός. Με την οικογένειά μου περνάω πολύ όμορφα. Έχω χρόνο για το μικρό μου γιο και κάνουμε πράγματα μαζί. Έχει τόση ενέργεια ο μικρός (γελάει) που πολλές φορές είναι πιο εύκολο για μένα να κάνω πέντε ώρες προπόνηση, από μια βόλτα μαζί του. Είναι πολύ σπουδαίο να έχεις οικογένεια που σε στηρίζει. Για μένα αυτό κάνει η γυναίκα μου, Σάρα, είναι εδώ και με στηρίζει. Είναι και η ίδια αθλήτρια και μπορεί να καταλάβει τις απαιτήσεις, αλλά και τις θυσίες που πρέπει να κάνω.

-Βγαίνεις έξω; Ποιά μέρη προτιμάς;
Μ’αρέσουν πολύ οι Ελληνικές γεύσεις γι αυτό προτιμώ να πηγαίνω σε εστιατόρια και σε χωριά γύρω από τη Λαμία. Δεν ξέρω τα ονόματά τους, ξέρω όμως πως να φτάσω. Μ’αρέσει η κοινωνική ζωή και βρίσκομαι συχνά με τους φίλους μου για καφέ, ωστόσο με τις προπονήσεις ο χρόνος είναι αρκετά περιορισμένος.

-Πόση δύναμη μπορούν να πάρουν οι αθλητές από τους  φιλάθλους της Λαμίας;
Είναι πολύ σημαντικό για όλους τους παίκτες του Γ.Σ. Λαμία να έχουν στο πλευρό τους τον φίλαθλο κόσμο. Μας δίνει τεράστια ενέργεια, χρειαζόμαστε τον κόσμο κι όταν η ομάδα δεν πάει καλά, όχι μόνο όταν έχει επιτυχίες. Μοιραζόμαστε όλα μας τα συναισθήματα μαζί του, είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε. Είναι απίστευτο πόση ανταπόκριση έχει μέσα μας η φωνή του κόσμου. Πολλές φορές μας δίνει δύναμη να παίξουμε καλύτερα κι αυτό το εκτιμάμε όλοι στον Γ.Σ Λαμία.

Πηγή: scouter.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ